Zeytinyağının tahtından indiren yağ! Bağırsakların yakıtı, midenin şifası

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 24.07.2024 - 11:30, Güncelleme: 24.07.2024 - 11:30
 

Zeytinyağının tahtından indiren yağ! Bağırsakların yakıtı, midenin şifası

Bağırsakların düzgün çalışması mutluluğumuza katkı sağlar. Stresli bünyelerde bağırsak ve sindirim sorunları baş gösterir. Peki bağırsakların çalışmasına katkı sağlayan yağ hangisi?
Doktorların ikinci beynimiz dediği bağırsaklar, vücudumuzda birçok sistemle çalışıp, birçok sistemi etkileyen organlarımız arasında yer alıyor. Bu da bağırsaklara ekstra bir önem vermemiz gerektiğini bize gösteriyor. Önem vermediğimiz noktada birçok problem ortaya çıkarabilen bağırsaklar, özellikle de hazımsızlık, kabızlık gibi ağrılı ve sancılı bir süreci bize yaşatabiliyor.   HEM DİREKT HEM DE DİĞER BESİNLER İLE TÜKETİLEBİLİYOR Sindirim ve boşaltım sistemi olan bağırsakların özellikle sık yaşadığı sorunlardan biri olan kabızlığın çözümü, çörek otu yağından geçiyor. Hem direk hem de diğer besinler ile tüketilebilen bu yağ, özellikle yoğurda karıştırarak yendiğinde çok fayda sağlıyor. Sabah, öğlen ve akşam olmak üzere günde birer tatlı kaşığı tüketilebilecek olan bu yağın düzenli sindirim sağladığına ve kabızlığa iyi geldiğine ilişkin birçok araştırma gerçekleştirilmiş bulunuyor. DÜZENLİ KULLANILDIĞINDA VÜCUDA ÇOK FAYDALI OLUYOR Düzenli bir şekilde kullanılması halinde kan şekerinin dengelenmesine ve sindirim sorunlarının giderilmesine yardımcı olduğu kanıtlanmış olan çörek otu yağı, çocukların tüketimi için de uygun olan yağlar arasında yer alıyor. Aç karna tüketilmesi tavsiye edilen bu yağ, söz konusu çocukların tüketimi olduğunda ölçek olarak bir çay kaşığı olacak şekilde öneriliyor. ÇÖREK OTU YAĞI YEMEKLERDE KULLANILMAYA UYGUN YAĞLARDAN Unlu mamullerle arası iyi olanların daha kolay tüketilebileceği bir yağ olan çörek otu yağı, yemeklerde kullanılmaya uygun yağlar arasında yer alıyor. Diğer gıdalarda birleştirilmesinde herhangi bir problem bulunmayan çörek otu yağı, doğru tarifte daha lezzetli yemekler yapmanızı da sağlıyor. Ayrıca bu ya balla birlikte de tüketilebilecek yağlar arasında bulunuyor.
Bağırsakların düzgün çalışması mutluluğumuza katkı sağlar. Stresli bünyelerde bağırsak ve sindirim sorunları baş gösterir. Peki bağırsakların çalışmasına katkı sağlayan yağ hangisi?

Doktorların ikinci beynimiz dediği bağırsaklar, vücudumuzda birçok sistemle çalışıp, birçok sistemi etkileyen organlarımız arasında yer alıyor. Bu da bağırsaklara ekstra bir önem vermemiz gerektiğini bize gösteriyor. Önem vermediğimiz noktada birçok problem ortaya çıkarabilen bağırsaklar, özellikle de hazımsızlık, kabızlık gibi ağrılı ve sancılı bir süreci bize yaşatabiliyor.

 

HEM DİREKT HEM DE DİĞER BESİNLER İLE TÜKETİLEBİLİYOR

Sindirim ve boşaltım sistemi olan bağırsakların özellikle sık yaşadığı sorunlardan biri olan kabızlığın çözümü, çörek otu yağından geçiyor. Hem direk hem de diğer besinler ile tüketilebilen bu yağ, özellikle yoğurda karıştırarak yendiğinde çok fayda sağlıyor. Sabah, öğlen ve akşam olmak üzere günde birer tatlı kaşığı tüketilebilecek olan bu yağın düzenli sindirim sağladığına ve kabızlığa iyi geldiğine ilişkin birçok araştırma gerçekleştirilmiş bulunuyor.


DÜZENLİ KULLANILDIĞINDA VÜCUDA ÇOK FAYDALI OLUYOR

Düzenli bir şekilde kullanılması halinde kan şekerinin dengelenmesine ve sindirim sorunlarının giderilmesine yardımcı olduğu kanıtlanmış olan çörek otu yağı, çocukların tüketimi için de uygun olan yağlar arasında yer alıyor. Aç karna tüketilmesi tavsiye edilen bu yağ, söz konusu çocukların tüketimi olduğunda ölçek olarak bir çay kaşığı olacak şekilde öneriliyor.

ÇÖREK OTU YAĞI YEMEKLERDE KULLANILMAYA UYGUN YAĞLARDAN

Unlu mamullerle arası iyi olanların daha kolay tüketilebileceği bir yağ olan çörek otu yağı, yemeklerde kullanılmaya uygun yağlar arasında yer alıyor. Diğer gıdalarda birleştirilmesinde herhangi bir problem bulunmayan çörek otu yağı, doğru tarifte daha lezzetli yemekler yapmanızı da sağlıyor. Ayrıca bu ya balla birlikte de tüketilebilecek yağlar arasında bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.