Yavuz Ağıralioğlu Düzce'de sürpriz isimler açıkladı!

Siyaset (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 06.09.2024 - 16:54, Güncelleme: 06.09.2024 - 17:29
 

Yavuz Ağıralioğlu Düzce'de sürpriz isimler açıkladı!

Yavuz Ağıralioğlu liderliğinde kurulma çalışmaları devam eden ve ismi henüz kamuoyuna açıklanmayan parti çalışmaları kapsamında
İllerde teşkilat oluşturma çalışmaları hız kazandı. Düzce’den birçok önemli siyasetçinin il başkanlığı için harekete geçtiği yeni siyasi parti için sürpriz isimler İl ve Merkez İlçe başkanı olarak atandı.Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun gençlik kolları başkanlığını yapan ardından da İYİ Parti Kurucuları arasında yer alan ve Genel Başkan Yardımcısı, TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili olarak yıllarca mecliste görev yapan Yavuz Ağıralioğlu, partisinin son dönemde yaşadığı sorunlar ve ilkelerin dışına çıkması nedeniyle partisinden istifa etmişti. Ardından yeni bir siyasi parti kurmak için harekete geçen Yavuz Ağıralioğlu Türkiye Genelinde teşkilatlanma çalışmalarına hız verdi. Bu çerçevede Düzce’den birçok eski ve yeni siyasetçinin il başkanı olarak isminin geçtiği yeni, oluşumda sürpriz isimlerde yer aldı. Ancak hem siyasi olarak hem de iş dünyasının sevilen ismi Metin Topal’a partinin genel merkezi tarafından Düzce teşkilatını İl Başkanı olarak kurması talimatı verildi. Kurulacak olan ve ismi henüz açıklanmayan siyasi partinin teşkilatları en kısa süre içinde kurulacağı da öğrenildi. 2018-2019 arası yasama yılında İYİ Parti Grup Başkanvekilliği, 2019-2020 yılları arasında Parti Sözcülüğü yapan Yavuz Ağıralioğlu, politikayı yakından takip eden kişilerce tanınan bir siyasetçi. Peki, Yavuz Ağıralioğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? Geçtiğimiz dönem İYİ Parti Milletvekili olarak TBMM'de yer alan Yavuz Ağıralioğlu, son günlerde sosyal medyada konuşulan isimler arasında yer alıyor. Yavuz Ağıralioğlu'nun özel hayatı ve siyasi kariyeri merak ediliyor. İşte, Yavuz Ağıralioğlu'nun biyografisi... YAVUZ AĞIRALİOĞLU KİMDİR? 1 Şubat 1972'de Trabzon Çaykara Eğridere köyünde doğan ve ilk, orta, lise öğrenimini Yozgat Sorgun’da tamamlayan Yavuz Ağıralioğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. 1995 – 1997 yılları arasında, Nizâm-ı Âlem Ocakları Genel Başkanlığı yapmıştır. Bu dönemden sonra, aktif olarak siyasî faaliyetlerine devam eden Yavuz Ağıralioğlu, 2002 seçimlerinde Trabzon’dan milletvekili adayı olmuş ve akabinde, Temmuz 2003’te yapılan kurultayda, Büyük Birlik Partisi MKYK üyeliğine seçilerek, kongre sonrası Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Mayıs 2018'de İYİ Parti'ye katılmış, 2018 Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti İstanbul milletvekili seçilmiş, ayrıca Temmuz 2018'den Temmuz 2019'a dek İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekilliği görevini de yürütmüştür. 2019-2020 yıllarında İYİ Parti Sözcüsü ve 2020-2022 yıllarında ise Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı olarak görev yapmıştır. 28 Mart 2023'te 5 yıldır üyesi bulunduğu İYİ Parti'den istifa etmiştir. Yavuz Ağıralioğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? Yavuz Ağıralioğlu'nun biyografisi  ÖZEL HAYATI Yavuz Ağıralioğlu, Bilge Ağıralioğlu ile evlidir ve Ağahan Giray, Fatma Ahsen, Elif Rüveyda isminde 3 çocuk babasıdır.
Yavuz Ağıralioğlu liderliğinde kurulma çalışmaları devam eden ve ismi henüz kamuoyuna açıklanmayan parti çalışmaları kapsamında

İllerde teşkilat oluşturma çalışmaları hız kazandı. Düzce’den birçok önemli siyasetçinin il başkanlığı için harekete geçtiği yeni siyasi parti için sürpriz isimler İl ve Merkez İlçe başkanı olarak atandı.Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun gençlik kolları başkanlığını yapan ardından da İYİ Parti Kurucuları arasında yer alan ve Genel Başkan Yardımcısı, TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili olarak yıllarca mecliste görev yapan Yavuz Ağıralioğlu, partisinin son dönemde yaşadığı sorunlar ve ilkelerin dışına çıkması nedeniyle partisinden istifa etmişti.

Ardından yeni bir siyasi parti kurmak için harekete geçen Yavuz Ağıralioğlu Türkiye Genelinde teşkilatlanma çalışmalarına hız verdi. Bu çerçevede Düzce’den birçok eski ve yeni siyasetçinin il başkanı olarak isminin geçtiği yeni, oluşumda sürpriz isimlerde yer aldı. Ancak hem siyasi olarak hem de iş dünyasının sevilen ismi Metin Topal’a partinin genel merkezi tarafından Düzce teşkilatını İl Başkanı olarak kurması talimatı verildi. Kurulacak olan ve ismi henüz açıklanmayan siyasi partinin teşkilatları en kısa süre içinde kurulacağı da öğrenildi.

2018-2019 arası yasama yılında İYİ Parti Grup Başkanvekilliği, 2019-2020 yılları arasında Parti Sözcülüğü yapan Yavuz Ağıralioğlu, politikayı yakından takip eden kişilerce tanınan bir siyasetçi.

Peki, Yavuz Ağıralioğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Geçtiğimiz dönem İYİ Parti Milletvekili olarak TBMM'de yer alan Yavuz Ağıralioğlu, son günlerde sosyal medyada konuşulan isimler arasında yer alıyor. Yavuz Ağıralioğlu'nun özel hayatı ve siyasi kariyeri merak ediliyor. İşte, Yavuz Ağıralioğlu'nun biyografisi...

YAVUZ AĞIRALİOĞLU KİMDİR?

1 Şubat 1972'de Trabzon Çaykara Eğridere köyünde doğan ve ilk, orta, lise öğrenimini Yozgat Sorgun’da tamamlayan Yavuz Ağıralioğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur.

1995 – 1997 yılları arasında, Nizâm-ı Âlem Ocakları Genel Başkanlığı yapmıştır. Bu dönemden sonra, aktif olarak siyasî faaliyetlerine devam eden Yavuz Ağıralioğlu, 2002 seçimlerinde Trabzon’dan milletvekili adayı olmuş ve akabinde, Temmuz 2003’te yapılan kurultayda, Büyük Birlik Partisi MKYK üyeliğine seçilerek, kongre sonrası Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Mayıs 2018'de İYİ Parti'ye katılmış, 2018 Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti İstanbul milletvekili seçilmiş, ayrıca Temmuz 2018'den Temmuz 2019'a dek İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekilliği görevini de yürütmüştür.

2019-2020 yıllarında İYİ Parti Sözcüsü ve 2020-2022 yıllarında ise Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı olarak görev yapmıştır.

28 Mart 2023'te 5 yıldır üyesi bulunduğu İYİ Parti'den istifa etmiştir.

Yavuz Ağıralioğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? Yavuz Ağıralioğlu'nun biyografisi 
ÖZEL HAYATI

Yavuz Ağıralioğlu, Bilge Ağıralioğlu ile evlidir ve Ağahan Giray, Fatma Ahsen, Elif Rüveyda isminde 3 çocuk babasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.