AB, X sosyal medya platformu hakkında soruşturma başlattı

Dünya (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 18.12.2023 - 15:58, Güncelleme: 18.12.2023 - 15:58
 

AB, X sosyal medya platformu hakkında soruşturma başlattı

Avrupa Birliği, Elon Musk'un sahibi olduğu X sosyal medya platformu hakkında soruşturma başlattı
Avrupa Birliği, Elon Musk'ın X sosyal medya platformu (eski Twitter) hakkında içerik kaldırma ve dezenformasyonla mücadeleyi ihlal ettiği gerekçesiyle resmi soruşturma başlattı. İç Pazardan Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Thierry Breton'un X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşıma göre, AB, X'e şu konular nedeniyle resmi olarak dava açıyor: İllegal içerikler ve dezenformasyon ile mücadele yükümlülüklerinin ihlali şüphesi Şeffaflık yükümlülüklerinin ihlali şüphesi Şüpheli aldatıcı kullanıcı arayüzü tasarımı
Avrupa Birliği, Elon Musk'un sahibi olduğu X sosyal medya platformu hakkında soruşturma başlattı

Avrupa Birliği, Elon Musk'ın X sosyal medya platformu (eski Twitter) hakkında içerik kaldırma ve dezenformasyonla mücadeleyi ihlal ettiği gerekçesiyle resmi soruşturma başlattı.

İç Pazardan Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Thierry Breton'un X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşıma göre, AB, X'e şu konular nedeniyle resmi olarak dava açıyor:

İllegal içerikler ve dezenformasyon ile mücadele yükümlülüklerinin ihlali şüphesi

Şeffaflık yükümlülüklerinin ihlali şüphesi

Şüpheli aldatıcı kullanıcı arayüzü tasarımı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.