Maden suyuyla ilgili 3 efsane gerçek: Faydası için etikette o ibareye dikkat

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 22.10.2023 - 12:55, Güncelleme: 22.10.2023 - 12:55
 

Maden suyuyla ilgili 3 efsane gerçek: Faydası için etikette o ibareye dikkat

Maden suyunu birçok insan faydası için tüketiyor. Ama atladığımız bir şey var ki tüm faydasını yok ediyor. Maden suyunu alırken etikette sodyum uyarısına dikkat etmek gerekiyor ve maden suyunu yemekten hemen sonra içmemek gerekiyor. İşte doğru bilinen yanlışlar...
Maden suyuyla ilgili doğru bilinen yanlışlar faydasını yok ediyor. Maden suyumu seçiminde sodyum uyarısına dikkat edilmesini belirten uzmanlar, düşük sodyum içerikli olanlar tercih edilmesi gerektiğini söylüyor. İşte maden suyuyla ilgili efsane gerçekler... MADEN SUYU NE ZAMAN İÇİLMELİ? Birçok insan maden suyunu yemekten hemen sonra tüketmeye çalışıyor. Fakat uzmanlar, maden suyunun en az yemekten 1-2 saat sonra tüketilmesini tavsiye ediyor. MADEN SUYU NASIL SEÇİLMELİ? 1. Maden suları yüksek sodyum içerdikleri için aşırı miktarda tüketilmemelidir. Maden suyu seçimi yapılırken de düşük sodyum içerikli olanlar tercih edilmeli ve soğuk içilmelidir. 2. Fazla tuz içeren maden suları, idrarla kalsiyum atılımını hızlandırdığından kemik erimesi sorunu için ciddi bir risk oluşturur. Bu yüzden günlük maden suyu tüketimi sınırlanmalı veya düşük sodyumlu olanlar tercih edilmeli. Düşük sodyumlu maden suyu etiketlerinde "Sodyum diyetine uygundur" ibaresi bulunmaktadır. 3. Bazı maden suyu şişelerinin üzerinde "Ozonla zenginleştirilmiştir." ibaresi yer almakta ve fiziksel bir ön işlemden geçirildiği kastedilmektedir. Kaynağından işlem görmeden şişelenen maden sularının tüketilmesi önerilmektedir. MADEN SUYUNUN FAYDALARI Cilt sağlığı için faydalıdır Vücut dengesini korur Günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar Diyetler için faydalıdır
Maden suyunu birçok insan faydası için tüketiyor. Ama atladığımız bir şey var ki tüm faydasını yok ediyor. Maden suyunu alırken etikette sodyum uyarısına dikkat etmek gerekiyor ve maden suyunu yemekten hemen sonra içmemek gerekiyor. İşte doğru bilinen yanlışlar...

Maden suyuyla ilgili doğru bilinen yanlışlar faydasını yok ediyor. Maden suyumu seçiminde sodyum uyarısına dikkat edilmesini belirten uzmanlar, düşük sodyum içerikli olanlar tercih edilmesi gerektiğini söylüyor. İşte maden suyuyla ilgili efsane gerçekler...

MADEN SUYU NE ZAMAN İÇİLMELİ?

Birçok insan maden suyunu yemekten hemen sonra tüketmeye çalışıyor. Fakat uzmanlar, maden suyunun en az yemekten 1-2 saat sonra tüketilmesini tavsiye ediyor.

MADEN SUYU NASIL SEÇİLMELİ?

1. Maden suları yüksek sodyum içerdikleri için aşırı miktarda tüketilmemelidir. Maden suyu seçimi yapılırken de düşük sodyum içerikli olanlar tercih edilmeli ve soğuk içilmelidir.

2. Fazla tuz içeren maden suları, idrarla kalsiyum atılımını hızlandırdığından kemik erimesi sorunu için ciddi bir risk oluşturur. Bu yüzden günlük maden suyu tüketimi sınırlanmalı veya düşük sodyumlu olanlar tercih edilmeli. Düşük sodyumlu maden suyu etiketlerinde "Sodyum diyetine uygundur" ibaresi bulunmaktadır.

3. Bazı maden suyu şişelerinin üzerinde "Ozonla zenginleştirilmiştir." ibaresi yer almakta ve fiziksel bir ön işlemden geçirildiği kastedilmektedir. Kaynağından işlem görmeden şişelenen maden sularının tüketilmesi önerilmektedir.

MADEN SUYUNUN FAYDALARI

Cilt sağlığı için faydalıdır

Vücut dengesini korur

Günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar

Diyetler için faydalıdır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.