Gaziler Günü Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 19.09.2023 - 10:59, Güncelleme: 19.09.2023 - 17:57
 

Gaziler Günü Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı

Gaziler günü Anıtpark Meydanında Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı.
Törende Vali Selçuk Aslan, belediye başkan vekili Hudaver Gösterişli ve Muharip Gaziler Derneği Düzce Şubesi başkanı Lütfi Bulut Atatürk Anıtına çelenk koydu.   Törende konuşan Muharip Gaziler Dernegi Düzce Şube Başkanı Lütfi Bulut, ülke savunmasında gaziligin önemine değinerek şunları söyledi, "Kurtuluş Savaşı sonrasında meclisimiz tarafından 19 Eylül 1922'de Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanı verildi.   O tarihten itibaren de her yıl gaziler günü olarak kutlanıyor. Ülke savunmasında şehitlik kadar önemli olan gazilerimiz canlarını bu ülke için seve seve feda etmek amacıyla katıldıkları savaşlarda gerek yaralanarak gerekse savaşta fedakarlık göstererek bu unvanı alıyorlar. Nitekim yine aynı mecburiyete düşseler her gazi arkadaşımız aynı özveriyi gösterecektir" dedi. Gaziler günü gün boyu  çeşitli programlarla devam edecek.  
Gaziler günü Anıtpark Meydanında Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı.
Törende Vali Selçuk Aslan, belediye başkan vekili Hudaver Gösterişli ve Muharip Gaziler Derneği Düzce Şubesi başkanı Lütfi Bulut Atatürk Anıtına çelenk koydu.
 
Törende konuşan Muharip Gaziler Dernegi Düzce Şube Başkanı Lütfi Bulut, ülke savunmasında gaziligin önemine değinerek şunları söyledi, "Kurtuluş Savaşı sonrasında meclisimiz tarafından 19 Eylül 1922'de Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanı verildi.
 
O tarihten itibaren de her yıl gaziler günü olarak kutlanıyor. Ülke savunmasında şehitlik kadar önemli olan gazilerimiz canlarını bu ülke için seve seve feda etmek amacıyla katıldıkları savaşlarda gerek yaralanarak gerekse savaşta fedakarlık göstererek bu unvanı alıyorlar. Nitekim yine aynı mecburiyete düşseler her gazi arkadaşımız aynı özveriyi gösterecektir" dedi.
Gaziler günü gün boyu  çeşitli programlarla devam edecek.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.