Fransa'ya karşı uluslararası kurtuluş cephesi kuruldu! Bağımsızlık başkaldırısı

Dünya (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 22.07.2024 - 09:54, Güncelleme: 22.07.2024 - 09:54
 

Fransa'ya karşı uluslararası kurtuluş cephesi kuruldu! Bağımsızlık başkaldırısı

Bakü İnisiyatif Grubu'nun (BIG) çatısı altında organize edilip resmi olarak Guadeloupe Halk Kurtuluş Birliği'nin öncülük ettiği kongrede, Fransa'ya karşı “Uluslararası Kurtuluş Cephesi” kuruldu.
Fransa'nın denizaşırı topraklarındaki bağımsızlık yanlısı hareketlerin temsilcileri, 17-18 Temmuz tarihlerinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bir araya geldi. Bakü İnisiyatif Grubu'nun (BIG) çatısı altında organize edilip resmi olarak Guadeloupe Halk Kurtuluş Birliği'nin öncülük ettiği kongrede, Fransa'ya karşı "Uluslararası Kurtuluş Cephesi" kuruldu. Kongrede Fransa'nın dışında Hollanda'nın denizaşırı topraklarındaki ayrılıkçı hareketlerin temsilcileri de vardı. Korsika, Polinezya, Antiller, Karayipler ve diğer denizaşırı topraklardaki 17 resmi temsilci, Uluslararası Kurtuluş Cephesi'nin kuruluşuna yönelik nihai bildirgeyi imzalayıp tüzüğü kabul etti. Metinde grubun desteklerine vurgu yapılırken, Azerbaycan'a diplomatik tavrından ötürü teşekkür edildi. ORTAK MÜCADELE VURGUSU Kurulan cepheyle bağımsızlık yolunda güç birliği yöntemine başvurulması bekleniyor. Bu amaç, metinde "Fransa'nın ırkçı siyasetine ve baskıcı, sömürgeci politikalarına karşı birlikte mücadele etmek" şeklinde yorumlandı. Yine önümüzdeki dönemde cephenin uluslararası örgütlere bir "eylem planı" ve "program" sunacağı, "sömürgeciliğin ortadan kaldırılması için küresel bir strateji izlenilmesine aracı olunacağı" taahhüt ediliyor. Ayrıca bu ülkelerde yaşayan öğrencilerin, Azerbaycan'daki üniversitelere kaydolmaları yolunda, yeni bir burs programının başlatıldığı da duyuruldu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de "Özgürleşene kadar sizi destekleyeceğiz" açıklaması yaptı.
Bakü İnisiyatif Grubu'nun (BIG) çatısı altında organize edilip resmi olarak Guadeloupe Halk Kurtuluş Birliği'nin öncülük ettiği kongrede, Fransa'ya karşı “Uluslararası Kurtuluş Cephesi” kuruldu.

Fransa'nın denizaşırı topraklarındaki bağımsızlık yanlısı hareketlerin temsilcileri, 17-18 Temmuz tarihlerinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bir araya geldi. Bakü İnisiyatif Grubu'nun (BIG) çatısı altında organize edilip resmi olarak Guadeloupe Halk Kurtuluş Birliği'nin öncülük ettiği kongrede, Fransa'ya karşı " Uluslararası Kurtuluş Cephesi" kuruldu. Kongrede Fransa'nın dışında Hollanda'nın denizaşırı topraklarındaki ayrılıkçı hareketlerin temsilcileri de vardı. Korsika, Polinezya, Antiller, Karayipler ve diğer denizaşırı topraklardaki 17 resmi temsilci, Uluslararası Kurtuluş Cephesi'nin kuruluşuna yönelik nihai bildirgeyi imzalayıp tüzüğü kabul etti. Metinde grubun desteklerine vurgu yapılırken, Azerbaycan'a diplomatik tavrından ötürü teşekkür edildi.

ORTAK MÜCADELE VURGUSU

Kurulan cepheyle bağımsızlık yolunda güç birliği yöntemine başvurulması bekleniyor. Bu amaç, metinde "Fransa'nın ırkçı siyasetine ve baskıcı, sömürgeci politikalarına karşı birlikte mücadele etmek" şeklinde yorumlandı. Yine önümüzdeki dönemde cephenin uluslararası örgütlere bir "eylem planı" ve "program" sunacağı, "sömürgeciliğin ortadan kaldırılması için küresel bir strateji izlenilmesine aracı olunacağı" taahhüt ediliyor. Ayrıca bu ülkelerde yaşayan öğrencilerin, Azerbaycan'daki üniversitelere kaydolmaları yolunda, yeni bir burs programının başlatıldığı da duyuruldu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de "Özgürleşene kadar sizi destekleyeceğiz" açıklaması yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.