“Bağa bak üzüm olsun yaprağı senin olsun” hayata geçti

Ekonomi (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 04.07.2024 - 12:26, Güncelleme: 04.07.2024 - 12:43
 

“Bağa bak üzüm olsun yaprağı senin olsun” hayata geçti

Kadınların tarımsal faaliyetlerde daha çok yer alması için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce başlatılan ‘Kadın çiftçiler tarımsal yeniliklerle buluşuyor’ programı çerçevesinde ‘Bağa ak üzüm olsun, yaprağı senin olsun” projesi yapılan törenle hayata geçirildi. Projenin ilk ayağını ise Düzce’de kendi sarmalarını yaparak iş hayatına atılan Müzeyyen Usta ile başladı. Usta artık kendi yetiştirdiği yapraklarının sarmalarını yapacak.
Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tarımsal çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Bu çerçevede Tarım ve Orman Bakanlığı’nca başlatılan “Kadın çiftçiler tarımsal yeniliklerle buluşuyor” programı çerçevesinde Düzce’de kendi yaptığı sarmalar ile iş hayatına atılan Müzeyyen Usta “Bağa ak üzüm olsun, yaprağı senin olsun” projesinin ilk girişimcisi oldu. Usta, daha önce başka yerlerden aldığı sarma yapraklarını gelecek yıldan itibaren kendi yetiştirerek, saracak. Proje’nin başlangıcı ise yapılan tören ile başladı. Törene İl Özel İdare Genel Sekreteri Nuri Çelik, İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Kadın Emeği Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Nermin Öğütlü Alayıldız, STK temsilcileri, kadın girişimci Müzeyyen usta ile davetliler katıldı. İlk üzüm fidelerinin toprakla buluştuğu törende proje hakkında bilgiler veren Düzce Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun; “Tarımsal alanda kadınlarımızın yeri çok daha farklı. Kadınların başta olmak üzere gelişen dünyada tarımsal faaliyetlerde çok önemli. Bu proje ile başta kadınlarımız olmak üzere çiftçilerimize destek olmak için yola çıktık. Bu proje umarız başta Düzcemiz olmak üzere ülkemize hayırlı olur” dedi. Müzeyyen Usta ise konuşmasında; “Ben sarma yapıyorum. Ancak kaliteli yaprak bulmakta bazen sorunları yaşıyordum. Ama artık kendi yapraklarımı yetiştirerek bu sorunu ortadan kaldıracağıma inanıyorum. Çok sevinçliyim. Başta Tarım ve Orman İl Müdürümüz Esra Uzun, İl Genel Sekreterimiz Nuri Çelik olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Çilimli İlçesinde yer alan İshaklar köyünde Tarım ve Orman Bakanlığı desteği ile 2 dekar alana bölgeye uygun telli terbiye sistemli Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tescil edilen "Spil Karası" ve "Efem" hem sofralık hem de yapraklık üzüm çeşitlerinin dikimi gerçekleşti.
Kadınların tarımsal faaliyetlerde daha çok yer alması için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce başlatılan ‘Kadın çiftçiler tarımsal yeniliklerle buluşuyor’ programı çerçevesinde ‘Bağa ak üzüm olsun, yaprağı senin olsun” projesi yapılan törenle hayata geçirildi. Projenin ilk ayağını ise Düzce’de kendi sarmalarını yaparak iş hayatına atılan Müzeyyen Usta ile başladı. Usta artık kendi yetiştirdiği yapraklarının sarmalarını yapacak.

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tarımsal çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Bu çerçevede Tarım ve Orman Bakanlığı’nca başlatılan “Kadın çiftçiler tarımsal yeniliklerle buluşuyor” programı çerçevesinde Düzce’de kendi yaptığı sarmalar ile iş hayatına atılan Müzeyyen Usta “Bağa ak üzüm olsun, yaprağı senin olsun” projesinin ilk girişimcisi oldu. Usta, daha önce başka yerlerden aldığı sarma yapraklarını gelecek yıldan itibaren kendi yetiştirerek, saracak.

Proje’nin başlangıcı ise yapılan tören ile başladı. Törene İl Özel İdare Genel Sekreteri Nuri Çelik, İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Kadın Emeği Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Nermin Öğütlü Alayıldız, STK temsilcileri, kadın girişimci Müzeyyen usta ile davetliler katıldı. İlk üzüm fidelerinin toprakla buluştuğu törende proje hakkında bilgiler veren Düzce Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun; “Tarımsal alanda kadınlarımızın yeri çok daha farklı. Kadınların başta olmak üzere gelişen dünyada tarımsal faaliyetlerde çok önemli. Bu proje ile başta kadınlarımız olmak üzere çiftçilerimize destek olmak için yola çıktık. Bu proje umarız başta Düzcemiz olmak üzere ülkemize hayırlı olur” dedi.

Müzeyyen Usta ise konuşmasında; “Ben sarma yapıyorum. Ancak kaliteli yaprak bulmakta bazen sorunları yaşıyordum. Ama artık kendi yapraklarımı yetiştirerek bu sorunu ortadan kaldıracağıma inanıyorum. Çok sevinçliyim. Başta Tarım ve Orman İl Müdürümüz Esra Uzun, İl Genel Sekreterimiz Nuri Çelik olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Çilimli İlçesinde yer alan İshaklar köyünde Tarım ve Orman Bakanlığı desteği ile 2 dekar alana bölgeye uygun telli terbiye sistemli Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tescil edilen "Spil Karası" ve "Efem" hem sofralık hem de yapraklık üzüm çeşitlerinin dikimi gerçekleşti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.