Almanya'da milletvekiline ırkçı saldırı! Aday olmayacak

Dünya (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 05.07.2024 - 19:55, Güncelleme: 05.07.2024 - 19:55
 

Almanya'da milletvekiline ırkçı saldırı! Aday olmayacak

Almanya'da ırkçılık bitmiyor. Yükselen aşırı sağ ile birlikte ülkedeki azınlıklar ırkçı saldırılara maruz kalıyor. Onlardan biri de meclise giren ve 2013'ten beri bu görevde bulunan ilk Afrika doğumlu milletvekili Karamba Diaby...
Kendisine gönderilen ırkçı ifadeler ve ölüm tehditleri içeren nefret dolu mektupları ifşa etmişti. ADAY OLMAYACAK Bundan sadece birkaç hafta sonra ise gelecek yıl yapılacak seçimlerde aday olmayacağını duyurdu. Ölüm tehditleri alan 62 yaşındaki Karamba Diaby, ülkede yükselen aşırı sağ ve ırkçılık görevini yapamaz hale geldi. Diaby, ırkçı hakaretlerin ve ölüm tehditlerinin kararının "esas nedenleri olmadığını" söyledi. Tehditlerden korkmayacağını sık sık vurguladı. Ancak bunların bir rol oynadığına yaygın olarak inanılıyor. Diaby, röportajlarında, parlamentoda ve toplumda giderek artan düşmanca havayı vurguladı. Bunun sorumlusunun aşırı sağcı popülist AFD'nin 2017'de Bundestag'a girmesi olduğunu söyledi. İLK SİYAHİ MİLLETVEKİLİ Sosyal demokrat siyasetçi Diaby, Hristiyan Demokratlar'ı sadece bir parlamento dönemi için temsil eden Charles Huber ile birlikte parlamentoya girdi. Bundestag'ın ilk siyah üyeleriydiler ve katılımları eşit haklar savunucuları tarafından çığır açıcı ve tarihi olarak kabul edildi. Kimya alanında doktora derecesi bulunan Diaby, Senegal'de doğdu. 1985'te o zamanki doğu Almanya'ya taşındı. Son yıllarda giderek daha fazla ırkçı tacizle karşı karşıya kaldı. Saksonya Anhalt Halle'deki seçim bölgesi ofisi kundaklama hedefi oldu ve penceresine kurşunlandı.
Almanya'da ırkçılık bitmiyor. Yükselen aşırı sağ ile birlikte ülkedeki azınlıklar ırkçı saldırılara maruz kalıyor. Onlardan biri de meclise giren ve 2013'ten beri bu görevde bulunan ilk Afrika doğumlu milletvekili Karamba Diaby...

Kendisine gönderilen ırkçı ifadeler ve ölüm tehditleri içeren nefret dolu mektupları ifşa etmişti.

ADAY OLMAYACAK

Bundan sadece birkaç hafta sonra ise gelecek yıl yapılacak seçimlerde aday olmayacağını duyurdu.

Ölüm tehditleri alan 62 yaşındaki Karamba Diaby, ülkede yükselen aşırı sağ ve ırkçılık görevini yapamaz hale geldi.

Diaby, ırkçı hakaretlerin ve ölüm tehditlerinin kararının "esas nedenleri olmadığını" söyledi.

Tehditlerden korkmayacağını sık sık vurguladı.

Ancak bunların bir rol oynadığına yaygın olarak inanılıyor.

Diaby, röportajlarında, parlamentoda ve toplumda giderek artan düşmanca havayı vurguladı.

Bunun sorumlusunun aşırı sağcı popülist AFD'nin 2017'de

Bundestag'a girmesi olduğunu söyledi.

İLK SİYAHİ MİLLETVEKİLİ

Sosyal demokrat siyasetçi Diaby, Hristiyan Demokratlar'ı sadece bir parlamento dönemi için temsil eden Charles Huber ile birlikte parlamentoya girdi.

Bundestag'ın ilk siyah üyeleriydiler ve katılımları eşit haklar savunucuları tarafından çığır açıcı ve tarihi olarak kabul edildi.

Kimya alanında doktora derecesi bulunan Diaby, Senegal'de doğdu.

1985'te o zamanki doğu Almanya'ya taşındı.

Son yıllarda giderek daha fazla ırkçı tacizle karşı karşıya kaldı.

Saksonya Anhalt Halle'deki seçim bölgesi ofisi kundaklama hedefi oldu ve penceresine kurşunlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.