Bin 200 Ton üreticiye dağıtıldı

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 30.04.2024 - 16:10, Güncelleme: 30.04.2024 - 16:10
 

Bin 200 Ton üreticiye dağıtıldı

Çiftçilerin gübrelerini Vali Aslan dağıttı
Düzce İl Özel İdaresi ile Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından dane mısır üretimi yapan çiftçilere destek sağlamak amacıyla “Dane mısır üreticilerine girdi temini projesi “çerçevesinde gübre dağıtımı yapıldı.Düzce’de 50 bin dekarlık alanda dane mısır üreten çiftçilerin iklim değişikliğine bağlı olarak değişen hava koşullarında ürün kaybı yaşamaları Düzce Özel İdaresini ile Tarım Orman İl Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. Hazırlanan proje ile dane mısır üreticilerine destek olmak amacıyla 351 dane mısır üreticisine bin 270 ton gübre dağıtımı yapıldı.Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde yapılan törende Konulan Düzce Valisi Selçuk Aslan; İklim değişikliği nedeniyle son 5 yılda çiftçilerimizin ürün kaybı yaşadığını ve bu nedenle çiftçilerimizi desteklemek amacıyla gübre desteği sağlandığını belirterek, gelecekte yaşanacak afetlerde çiftçilerimizin zarara uğramaması için Tarım Sigortası yaptırmaları gerektiğine dikkat çekti.Konuşmaların ardından ise gübreler çiftçilere dağıtıldı.
Çiftçilerin gübrelerini Vali Aslan dağıttı

Düzce İl Özel İdaresi ile Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından dane mısır üretimi yapan çiftçilere destek sağlamak amacıyla “Dane mısır üreticilerine girdi temini projesi “çerçevesinde gübre dağıtımı yapıldı.Düzce’de 50 bin dekarlık alanda dane mısır üreten çiftçilerin iklim değişikliğine bağlı olarak değişen hava koşullarında ürün kaybı yaşamaları Düzce Özel İdaresini ile Tarım Orman İl Müdürlüğü’nü harekete geçirdi.

Hazırlanan proje ile dane mısır üreticilerine destek olmak amacıyla 351 dane mısır üreticisine bin 270 ton gübre dağıtımı yapıldı.Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde yapılan törende Konulan Düzce Valisi Selçuk Aslan; İklim değişikliği nedeniyle son 5 yılda çiftçilerimizin ürün kaybı yaşadığını ve bu nedenle çiftçilerimizi desteklemek amacıyla gübre desteği sağlandığını belirterek, gelecekte yaşanacak afetlerde çiftçilerimizin zarara uğramaması için Tarım Sigortası yaptırmaları gerektiğine dikkat çekti.Konuşmaların ardından ise gübreler çiftçilere dağıtıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.