Ormanları temizlemek için Vali Aslan ve öğrenciler harekete geçti

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 03.05.2024 - 13:16, Güncelleme: 03.05.2024 - 13:16
 

Ormanları temizlemek için Vali Aslan ve öğrenciler harekete geçti

Orman yangınları ile etkin mücadele etmek ve iklim değişikliğinden ormanları korumak için başlatılan “Orman Benim” projesi çerçevesinde Düzce Vali Selçuk Aslan, protokol üyeleri ve öğrenciler orman temizliği yaptı.
Piknikçilerin bıraktıkları çöpleri temizleyen Vali Aslan ve öğrenciler, Ormanlar bizim çağrısı da yaptı.İklim değişliklerinin neden olduğu çevre olayları ve orman yangınlarının önüne geçebilmek için piknikçilerin ormanlarda bıraktıkları pislikleri Vali Selçuk Aslan ve öğrenciler birlikte temizledi. “Orman Benim” projesi çerçevesinde gerçekleşen etkinlikte Düzce Bahçeşehir bölgesinde bulunan Kent Ormanı mesire alanına giden Vali Selçuk Aslan, protokol üyeleri, Orman Şefliği, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü çalışanları ile öğrenciler katıldı.Kent Ormanına gelişinde öğrenciler tarafından karşılanan Vali Selçuk Aslan daha sonra şapka ve eldiven takarak proje hakkında bilgiler verdi. Selçuk Aslan yaptığı konuşmada, İklim değişimlerinin ormanlara ciddi zararlar verdiğini belirterek şunları söyledi; “Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde “Orman Benim” çalışması için bir araya geldik. Bu proje ile küresel iklim değişikliği, küresel ısınma olgusu her geçen gün dünyamızda daha fazla hissedilir durumda. Bu gerçeklik maalesef son dönemde ormanlarımızda daha fazla yangın olayı meydana geldiğini hep beraber müşade etmekteyiz. Orman Benim kampanyamız ile pek çok konuda olduğu gibi ormanlarımızın da olumsuz her türlü etkiden korunması açısından önleyici bilincin geliştirilmesi bir farkındalık oluşturulması konusunda bugün bir aradayız. Ne yapmak istiyoruz? Ormanlarımızın içinde ya da kıyısında bulunan yolların çevresinde bulunan otlar yanmaya müsait çöpler gibi ormanlarımız açısından potansiyel risk oluşturan materyalleri toparlıyoruz. Biz bugünkü yaptığımız çalışma ile insanlarımızın önleyici bilinci test etmeye çalışıyoruz. İnsanlarımızda doğanın niçin korunması gerektiğini bu cennet coğrafyanın bugün üzerinde bizler yaşıyor olsak ta torunlarımıza emanet olduğunu, sürdürülebirliğini insanların zihinlerine, vicdanlarına yerleştirmek açısından bir farkındalık çalışması gerçekleştiriyoruz. Doğa bugün bizim, yarın evlatlarımızın daha uzak yarınlarda torunlarımızın. Orman Benim diyoruz. Ormanlarımızı koruma noktasında her türlü özveriyi her türlü emeği tesessür ettiriyoruz.”Konuşmanın ardından Vali Aslan ve beraberindekiler, piknikçiler tarafından mesire alanına bırakılan çöpleri birlikte temizlediler.
Orman yangınları ile etkin mücadele etmek ve iklim değişikliğinden ormanları korumak için başlatılan “Orman Benim” projesi çerçevesinde Düzce Vali Selçuk Aslan, protokol üyeleri ve öğrenciler orman temizliği yaptı.

Piknikçilerin bıraktıkları çöpleri temizleyen Vali Aslan ve öğrenciler, Ormanlar bizim çağrısı da yaptı.İklim değişliklerinin neden olduğu çevre olayları ve orman yangınlarının önüne geçebilmek için piknikçilerin ormanlarda bıraktıkları pislikleri Vali Selçuk Aslan ve öğrenciler birlikte temizledi.

“Orman Benim” projesi çerçevesinde gerçekleşen etkinlikte Düzce Bahçeşehir bölgesinde bulunan Kent Ormanı mesire alanına giden Vali Selçuk Aslan, protokol üyeleri, Orman Şefliği, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü çalışanları ile öğrenciler katıldı.Kent Ormanına gelişinde öğrenciler tarafından karşılanan Vali Selçuk Aslan daha sonra şapka ve eldiven takarak proje hakkında bilgiler verdi.

Selçuk Aslan yaptığı konuşmada, İklim değişimlerinin ormanlara ciddi zararlar verdiğini belirterek şunları söyledi; “Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde “Orman Benim” çalışması için bir araya geldik. Bu proje ile küresel iklim değişikliği, küresel ısınma olgusu her geçen gün dünyamızda daha fazla hissedilir durumda.

Bu gerçeklik maalesef son dönemde ormanlarımızda daha fazla yangın olayı meydana geldiğini hep beraber müşade etmekteyiz. Orman Benim kampanyamız ile pek çok konuda olduğu gibi ormanlarımızın da olumsuz her türlü etkiden korunması açısından önleyici bilincin geliştirilmesi bir farkındalık oluşturulması konusunda bugün bir aradayız. Ne yapmak istiyoruz?

Ormanlarımızın içinde ya da kıyısında bulunan yolların çevresinde bulunan otlar yanmaya müsait çöpler gibi ormanlarımız açısından potansiyel risk oluşturan materyalleri toparlıyoruz. Biz bugünkü yaptığımız çalışma ile insanlarımızın önleyici bilinci test etmeye çalışıyoruz.

İnsanlarımızda doğanın n için korunması gerektiğini bu cennet coğrafyanın bugün üzerinde bizler yaşıyor olsak ta torunlarımıza emanet olduğunu, sürdürülebirliğini insanların zihinlerine, vicdanlarına yerleştirmek açısından bir farkındalık çalışması gerçekleştiriyoruz.

Doğa bugün bizim, yarın evlatlarımızın daha uzak yarınlarda torunlarımızın. Orman Benim diyoruz. Ormanlarımızı koruma noktasında her türlü özveriyi her türlü emeği tesessür ettiriyoruz.”Konuşmanın ardından Vali Aslan ve beraberindekiler, piknikçiler tarafından mesire alanına bırakılan çöpleri birlikte temizlediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.