**Google Otomatik Reklamları**
**Google Otomatik Reklamları**

Zelenskiy: 'Putin'e veya Moskova'ya saldırmıyoruz, bunun için yeterli silahımız yok'

Dünya (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.05.2023 - 12:52, Güncelleme: 04.05.2023 - 12:52
 

Zelenskiy: 'Putin'e veya Moskova'ya saldırmıyoruz, bunun için yeterli silahımız yok'

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Kremlin Sarayı’na düzenlenen İHA saldırısının arkasında Ukrayna’nın olduğu yönündeki iddialarını reddederek, “Putin'e veya Moskova'ya saldırmıyoruz. Bunun için yeterli silahımız yok" dedi.
Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen Nordik-Ukrayna Zirvesi'nin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ve İzlanda Başbakanı Katrin Jakobsdottir ortak basın toplantısı düzenledi. Zelenskiy yaptığı açıklamada, Rusya'nın Kremlin Sarayı'na düzenlenen İHA saldırısının arkasında Ukrayna'nın olduğu yönündeki iddialarını reddederek, "Putin'e saldırmadık. Topraklarımızda savaşıyoruz, köylerimizi ve şehirlerimizi savunuyoruz. Putin'e veya Moskova'ya saldırmıyoruz. Bunun için yeterli silahımız yok" dedi. Moskova'nın neden Ukrayna'yı saldırıdan sorumlu tuttuğuna dair gelen soruya cevap veren Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'da zafer kazanamadığını, Putin'in artık halkı motive edemediğini ve ordusunu bir hiç uğruna ölüme gönderemediği cevabını verdi. Rusya, Ukrayna'yı suçlamıştı Kremlin Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, "Kiev rejimi gece saatlerinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kremlin Sarayı'ndaki konutuna insansız hava araçlarıyla saldırı girişiminde bulundu” ifadeleri kullanılmış, saldırının gece saatlerinde 2 İHA ile düzenlendiği ve İHA'ların etkisiz hale getirildiği duyurulmuştu. Açıklamada, saldırı "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik suikast girişimi" ve "planlı bir terör saldırısı" olarak nitelendirilmişti.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Kremlin Sarayı’na düzenlenen İHA saldırısının arkasında Ukrayna’nın olduğu yönündeki iddialarını reddederek, “Putin'e veya Moskova'ya saldırmıyoruz. Bunun için yeterli silahımız yok" dedi.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen Nordik-Ukrayna Zirvesi'nin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ve İzlanda Başbakanı Katrin Jakobsdottir ortak basın toplantısı düzenledi.
Zelenskiy yaptığı açıklamada, Rusya'nın Kremlin Sarayı'na düzenlenen İHA saldırısının arkasında Ukrayna'nın olduğu yönündeki iddialarını reddederek, "Putin'e saldırmadık. Topraklarımızda savaşıyoruz, köylerimizi ve şehirlerimizi savunuyoruz. Putin'e veya Moskova'ya saldırmıyoruz. Bunun için yeterli silahımız yok" dedi.
Moskova'nın neden Ukrayna'yı saldırıdan sorumlu tuttuğuna dair gelen soruya cevap veren Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'da zafer kazanamadığını, Putin'in artık halkı motive edemediğini ve ordusunu bir hiç uğruna ölüme gönderemediği cevabını verdi.

Rusya, Ukrayna'yı suçlamıştı

Kremlin Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, "Kiev rejimi gece saatlerinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kremlin Sarayı'ndaki konutuna insansız hava araçlarıyla saldırı girişiminde bulundu” ifadeleri kullanılmış, saldırının gece saatlerinde 2 İHA ile düzenlendiği ve İHA'ların etkisiz hale getirildiği duyurulmuştu. Açıklamada, saldırı "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik suikast girişimi" ve "planlı bir terör saldırısı" olarak nitelendirilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.