İnsan İlişkilerinin derinlikleri ve yaşamın dersleri.Hayatımıza giren insanların her zaman bir sebebi vardır. Bazen bir tesadüf gibi görünseler bile, aslında onların da hayatımızdaki bir rolü, tamamlamaları gereken bir görevi vardır. Her karşılaşma, bizim bir şekilde büyümemize ve öğrenmemize yönelik bir adım olabilir. İnsanlarla kurduğumuz bağlantılar ya kalıcıdır ya da bir süre sonra yollar ayrılır. Ancak bu süreç içinde birbirimizden alacak derslerimiz olduğunu unutmamak gerekir.Hayatımıza dokunan herkese minnettarlık duymak, onlar sayesinde edindiğimiz iyi ve kötü tecrübeler için teşekkür ederek, hayatta yeni başlangıçlar ve fırsatlar aramak önemlidir. Unutulmamalıdır ki, çünkü her yeni tanışıklık, yeni bir hikayenin başlangıcıdır ve geleceğe bakmak, yaşamın akışına uyum sağlamamızı sağlar.
- Hayatımıza giren insanların her zaman bir sebebi vardır. Ve öğrenme anı olacaktır.
Kendini her şeyin üstünde gören ve akıllılığı ile övünenler, zamanla karşılarındaki kişilerin de zekaya sahip olduklarını anlayacaklar. Hiçbir insanın aptal olarak adlandırılmasının adil olmadığını idrak etmeleri, onlar için büyük bir öğrenme anı olacaktır. Yaşam da bize her adımda önemli dersler sunar.Unutulmamalıdır ki, her hareketin, her sözün ve her kararın bir sonucu vardır. Bu dünyada her şey karşılıklı etki-tepki ilişkisi içerisindedir ve bizler, attığımız her adımın sorumluluğunu üstlenmek zorundayız. Bu sorumlulukları anlamak, bizleri daha bilinçli ve akıllı bireyler haline getirecektir.
- Hayatımıza giren insanların her zaman bir sebebi vardır.Eylemlerin kaçınılmaz sonuçları ve sözün gücü.
Her eylem bir sonuca yol açar ve bu sonuçlar kaçınılmazdır. İnsanlar kimi zaman güçlerinin yettiğini düşünerek başkalarını ezmeye çalışabilirler; ancak bu, onların dar görüşlülüğünün bir yansımasıdır. Her ses bir gün duyulur ve her sessizlik bir gün bozulur. Kimse sonsuza kadar susturulamaz ve her düşünce kendini ifade etme yolunu bulur.
Unutulmamalıdır ki, tecrübe sert bir öğretmendir. Önce sınav yapar sonra ders verir.
Saygılarımla
Hürkerim KÜÇÜKUSTA