**Google Otomatik Reklamları**
**Google Otomatik Reklamları**

Somali’de ölü sayısı 300’ü geçti

Dünya (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.10.2017 - 14:25, Güncelleme: 17.10.2017 - 14:25
 

Somali’de ölü sayısı 300’ü geçti

Somali’nin başkenti Mogadişu’da turistik bir bölgede gerçekleşen bombalı saldırıda ölü sayısı 300’ü aştı.
Yaralananların bir kısmı tedavi edilmek üzere Türkiye’ye gönderildi. 3’ü çocuk 35 yaralının Ankara’da tedavi edileceği öğrenildi. Somali Başbakan Yardımcısı Mehdi Mohamed Guuled Khadar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Somali halkına yardım elini uzattığını belirterek, “Türkiye’den gelen askeri ambulans uçak şimdi 35 yaralımızı aldı, diğer yaralıları da almak için tekrar geri gelecek” dedi. Eş Şebab tarafından düzenlendiği tahmin edilen saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Erdoğan’dan taziye Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu’yu telefonla arayarak taziyelerini iletti. Bombalı saldırıyı kınayan Erdoğan, Türkiye olarak bu acılı günde de Somalililerin yanında olduklarını ve terörizme karşı Somali hükümetini desteklediklerini vurguladı. 
Somali’nin başkenti Mogadişu’da turistik bir bölgede gerçekleşen bombalı saldırıda ölü sayısı 300’ü aştı.

Yaralananların bir kısmı tedavi edilmek üzere Türkiye’ye gönderildi. 3’ü çocuk 35 yaralının Ankara’da tedavi edileceği öğrenildi. Somali Başbakan Yardımcısı Mehdi Mohamed Guuled Khadar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Somali halkına yardım elini uzattığını belirterek, “Türkiye’den gelen askeri ambulans uçak şimdi 35 yaralımızı aldı, diğer yaralıları da almak için tekrar geri gelecek” dedi. Eş Şebab tarafından düzenlendiği tahmin edilen saldırıyı henüz üstlenen olmadı.
Erdoğan’dan taziye
Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu’yu telefonla arayarak taziyelerini iletti. Bombalı saldırıyı kınayan Erdoğan, Türkiye olarak bu acılı günde de Somalililerin yanında olduklarını ve terörizme karşı Somali hükümetini desteklediklerini vurguladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.