Yaptığı resimler kitap ayıracı oldu!

Yaptığı resimler kitap ayıracı oldu!

Düzce’de lise hayatının ardından 25 yıl sonra yeniden resim yapmaya başlayan Aslıhan Öztürk, yazar arkadaşı Yasemin Candemir’in ilk kitabı için ayraçlar yaptı. Kitabı için arkadaşına bir hediye vermeyi düşünen Aslıhan Öztürk, sonrasında yaptığı tabloları ayıraç olarak tasarladı.

Fırça darbeleri ile siyah ve kırmızı renk ağırlıklı çalıştığı tabloların her birisi ayrı birer ayraç oldu. İlk defa bir ressam tarafından yapılan her biri birinden farklı ayıraçların hikayesini anlatan ressam Aslıhan Öztürk, ayıraçların ortaya çıkışını şu sözlerle dile getirdi; “Sanat kitaba girdi. Kaderin kırımızı ipi arkadaşım Yasemin Candemir’in çıkarttığı ilk kitap. Bir cinayet romanı ve ben bunun için ona özel ayraçlar tasarımladım.

Tamamen cinayet romanlarına has, güzel. Benim bildiğim kadarıyla ilk defa böyle bir çalışma yapılıyor. Hepsi birbirinden farklı, cinayet romanına uygun güzel çalışmalar oldu. Sağ olsun kendisi de çok beğendi, keyifle kullandı. Bir anda aklıma gelen bir şeydi. Kitabı için bir hediye yapmak istedim. Bir tablo yapabilirdim fakat kitap dendiğinde ayraç çok önemlidir. Resim yapabildiğim içinde sanatı ayraçlara taşımış oldum.

Çok keyifli bir çalışma oldu. Ayraçlarımızın hikayesi cinayet romanıyla başlayan tamamen doğaçlama o an içimde ne geldiyse hiç düşünmeden, çizmeden direk boyalarla yaptığım ayraçlardı.Düşünüldüğü kadar kolay değil. Hazır ayraçlar var fakat benim yaptığım ayraçlar, neredeyse 15- 20 sayfada bir hikâyenin içinden bir şeyler var. Aslında basit gibi düşünülür.

Fırça darbeleri, boya darbeleri ama aslında romanı içselleştirmeden çok kolayca ortaya çıkan şeyler değil. Ama kitapla birleşmesi çok güzel oldu. Çok keyifli oldu. Dediğim gibi her ayracın bir hikayesi var. O nedenle bütün ayraçlar birbirinden çok farklı, güzel bir çalışma. Kitap ve bir cinayet romanı bu.

Doğal olarak cinayeti anlatan resimler olmaz fakat ayraçlara baktığınızda aşağı yukarı hikâyenin gidişatını görebilirsiniz. Yani kitapla çok özdeşleşti. Özelliklede kitabın yazarıyla çok özdeşleşti.”Her kitap için ayrı birer tablodan ortaya çıkan ayıraçlar ise kitabı süslüyor.

Diğer Röportajlar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.