Birol Aksu çıkacak vergi düzenlemesinden beklentileri anlattı

Birol Aksu çıkacak vergi düzenlemesinden beklentileri anlattı

Son yıllarda meslektaşlarımız en yoğun dönemlerini yaşadılar ve 1 ayda 62 çeşit beyan verdiler, yeni düzenlemenin meslektaşlarımız da düşünülmelidir. Adaletli bir vergi sistemi umuyoruz” dedi.Yeni düzenlemesi meclise gelmesi beklenen vergi kanunun öncesinde Düzce Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Düzce İl Başkanı Birol Aksu önemli açıklamalar yaptı. Verginin kutsiyetine değinen Birol Aksu açıklamasında daha adil bir vergi sistemi bekliyoruz. Yani az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınmalı” dedi. Birol Aksu şöyle konuştu, “Birçok konuda spekülasyonlar var. Genellikle hükümet şunu yapıyor. Önce bir kontrolünü yapıyor tepki varsa geri alıyor. Netleşmeyen bir sürü konu var. Bu konular yasalaştıktan sonra anlatmak isteriz. Ama netleşen bir şey var önemli bir konu olduğu için anlatma gereği duyuyorum. Çıkacak olan vergi yasalarında özellikle sayın bakanımızın düşük gelir gruplarından emekli ve asgari ücretlilerin maaşların ve ücretlerin sınırlandırılması, azaltılmasını doğru bulmuyoruz. Yüksek gelir gruplarından bunlar yapılmalı. Yani verginin adaletli bir şekilde dağılmasını istiyorsak az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması gerektiğini düşünüyoruz. Düzenlemede buna özen gösterirse sayın bakanımız daha iyi olacağını düşünüyoruz.”

“1 Ayda 62 tür beyan verdik”
Birol aksu ayrıca vergi sistemi nedeniyle mali müşavir ve muhasebecilere iş yükü yüklendiğini belirterek, meslektaşlarının 1 ay içinde sistemlerde kilitlenmeler, sorunlar olmasına rağmen 62 tür beyan verdiklerini belirterek şunları söyledi; “Mesleğimizi yapan meslektaşlarımızdan son 30 yılda en dolu 20 yılı geçirdiler. Sadece mart ayında 62 tür beyanname verdik. Meslek hayatımızın en yoğun dönemini geçirdik. Sistemlerin kilitlenmesi, sıkıntıların olmasına rağmen yapıldı. Yeni gelecek olan vergi düzenlemelerinde de bizi dikkate almalarını ve bizimle ilgili yük yüklenmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Sayın bakan buna dikkat eder diye düşünüyoruz.” 

“Adil bir vergi sistemi olmalı üretimi etkilememeli”
Birol Aksu ayrıca çıkacak kanunda adaletli bir vergi dağılımı beklediklerini de belirterek, çıkacak vergilerin üretimi etkilememesi gerektiğini dile getirdi. Ukrayna örneğini veren Birol Aksu; Ukrayna-Rusya savaşı olmasına karşın Türkiye’nin Ukrayna’dan buğday aldığını söyledi. Birol Aksu Şu ifadeleri kullandı, “Az önce de söyledim. Az kazanandan az, çok kazanandan çok alınmalı. Bu uygulama geçmişte yapıldı. Çokta başarılı oldu. Ama özellikle şunu belirtmeliyim ki üretime yönelik yani tarım, turizm, sanayiyi etkileyecek düzenlemelerin olmamasına çok özen gösterilmeli. Yani bunlar desteklenmeli. Biz üretmeliyiz. En önemli konu bu. Vergiler ile birlikte üretimi engellememeliyiz. Tarımda desteklemelerin devam etmesi gerekiyor. Ukrayna’dan almak yerine buğdayı üretmeliyiz. Ukrayna bütün Avrupa’ya buğday üretip savaşa rağmen satan bir ülkedir. Ekiyorsunuz 8 ay sonra alıyorsunuz. Rusya Ukrayna savaşı 3 yıldır devam ediyor. Biz halen Ukrayna’dan buğday alıyoruz. Oraya verdiğimiz fiyatı üreticimize verirsek. Paralarımızda burada kalacak. Kendi buğdayımızı yiyeceğiz.”

Diğer Röportajlar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.