Karadeniz’in dibinden çıkan tarih
Karadeniz’in dibinden çıkan tarih
Düzce Üniversitesi Su Altı Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Su Altı Topluluğu’nun düzenlediği Su Altı Fotoğrafçılığı ve Kerpe Su Altı Kazıları adlı konferans gerçekleştirildi.
Fen Edebiyat Fakültesi Kutadgu Bilig Konferans Salonu'nda programa, Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Duygu Ekinci, Su Altı Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Ahmet Bilir, davetli konuşmacı Kocaeli Müze Müdürü Serkan Gedük, Su Altı Görüntüleme Eğitmeni Sedat Tükmen ve Merkez Müdürleri katıldı.Kocaeli Müze Müdürü Serkan Gedük konuşmasında; Kerpe’nin tarihçesi, jeopolitik önemi, su altı kazı hazırlık çalışmaları, kazı çalışmaları ve buluntular konularına değindi. Konuyla ilgili önemli bilgiler paylaşan Serkan Gedük, “2020 yılından itibaren başladığımız su altı araştırmaları kazı çalışmalarını Karadeniz kıyısındaki dört noktada ve Kerpe Limanı'nda gerçekleştirdik. Konstantinopolis ile Herakleia Pontika arasında deniz ticaretinde kullanılan tek doğal liman olması nedeniyle Kerpe Limanı önemli bir liman şehri olma özelliği kazanmıştır.
Elde ettiğimiz bulgular da bu sonucu göstermektedir. Tüm Akdeniz havzası, Afrika ülkeleri ve Karadeniz kıyılarıyla deniz ticareti yapıldığı açık bir şekilde ortaya konulmuş, Osmanlı döneminde de önemini sürdürmüştür" dedi.Su Altı Görüntüleme Eğitmeni Sedat Tükmen ise su altı görüntüleme eğitimi, deniz yıldızları dalış okulu, scuba (tüplü dalış), su altı video ve fotoğrafçılığı, su altı dalış malzemeleri ve dalış örnekleri, Kültür Bakanlığı dalışları, Kerpe, Hatay, Yalova, Mısır dalışları ve su altı model çekimleri hakkında bilgiler verdi.Konferansın sonunda Düzce Üniversitesi Su Altı Topluluğu öğrencilerine kursu başarılı bir şekilde tamamlamalarından dolayı bröveleri Sedat Türkmen tarafından takdim edildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.