Hurda ve atık metaller sanata dönüşte

Kültür Sanat (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 23.05.2024 - 11:37, Güncelleme: 23.05.2024 - 11:42
 

Hurda ve atık metaller sanata dönüşte

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Heykel Bölümü tarafından düzenlenen hurda atık metaller kullanılarak üretilen heykel uygulamaları karma sergileri ziyaretçilere açıldı.
Sergilerin küratörlüğünü üstlenen Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Ballı, “Hurda/Atık Metaller Kullanılarak Üretilen Heykel Uygulamaları” başlıklı projenin, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” destek almaya hak kazandığını belirtti. Doç. Dr. Özgür Ballı, “Proje sergisi beş kişilik bir ekip ile beş adet metal heykel üretimi gerçekleştirilmiştir. Projede alınan teçhizat ve yerleşke içerisinde bulunan hurda metaller ile üretilen bu metal heykellerin üretiminin amacı, çevresel sorumluluk, atık yönetimi, sürdürülebilirlik ve sanatsal ifadeyi bir araya getirmektir “ ifadelerini kullandı.Bir hafta boyunca ziyaretçilere açık olacak “Heykel Bölümü II. Sınıf Atölyeleri Sergisi-I” ise Doç. Dr. Özgür Ballı tarafından Güz ve Bahar Dönemi boyunca verilen; Heykel Atölyesi I/II, Desen III/IV ve Bilgisayar Destekli Heykel I/II dersleri Heykel Bölümü öğrencileri ve dersin sorumlu akademik personeli tarafından yapılan sanatsal üretimleri içeren çalışmalardan oluşturuldu.
Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Heykel Bölümü tarafından düzenlenen hurda atık metaller kullanılarak üretilen heykel uygulamaları karma sergileri ziyaretçilere açıldı.

Sergilerin küratörlüğünü üstlenen Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Ballı, “Hurda/ Atık Metaller Kullanılarak Üretilen Heykel Uygulamaları” başlıklı projenin, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” destek almaya hak kazandığını belirtti. Doç. Dr. Özgür Ballı, “Proje sergisi beş kişilik bir ekip ile beş adet metal heykel üretimi gerçekleştirilmiştir. Projede alınan teçhizat ve yerleşke içerisinde bulunan hurda metaller ile üretilen bu metal heykellerin üretiminin amacı, çevresel sorumluluk, atık yönetimi, sürdürülebilirlik ve sanatsal ifadeyi bir araya getirmektir “ ifadelerini kullandı.Bir hafta boyunca ziyaretçilere açık olacak “Heykel Bölümü II. Sınıf Atölyeleri Sergisi-I” ise Doç. Dr. Özgür Ballı tarafından Güz ve Bahar Dönemi boyunca verilen; Heykel Atölyesi I/II, Desen III/IV ve Bilgisayar Destekli Heykel I/II dersleri Heykel Bölümü öğrencileri ve dersin sorumlu akademik personeli tarafından yapılan sanatsal üretimleri içeren çalışmalardan oluşturuldu.

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Haber
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.