Orta Çağ'ın demir ilacı zekayı artırıyor! Konsantre olmak için...
Orta Çağ'ın demir ilacı zekayı artırıyor! Konsantre olmak için...
Orta Çağ döneminde ilaçların görevini şifalı bitkiler üstlenirken bu bitkilerin günümüzdeki etkisi hala devam ediyor.
Özellikle alzaymır, demans gibi beyin hastalıklarından koruyan bu bitkiler demir deposu olduğundan zekayı da artırıyor. Faydaları saymakla bitmeyen bu bitkinin adını duyunca çok şaşıracaksınız. Tatlılarda sık gördüğümüz bu bitkiyi beyin için masa başınızda içeceklerinize ya da yemeklerinize ilave edebilirsiniz. İşte zekaya faydası olan bitkinin adı ve faydaları...Orta Çağ döneminin beyin ilacı haşhaş olarak biliniyor. Güçlü bir demir kaynağı olan haşhaş alzaymır ve demans gibi beyin hastalıklarından koruyor. Orta Çağ döneminde sakinleştirici olarak da bilinen haşhaş, ağlayan bebekleri sakinleştirmek, uyumaya yardımcı olmak ve kadınlarda doğurganlık sorunlarını iyileştirmek için süt veya bal ile karıştırılarak tüketilirmiş. İşte zekayı etkileyen haşhaşın diğer faydaları...
HAŞHAŞ TOHUMUNUN FAYDALARI
Zekayı artırır
Haşhaş tohumlarında bol miktarda bulunan demir, onu doğal bir kan temizleyici yapar ve kandaki kırmızı kan hücresi ve hemoglobin sayısını artırır. Beyne yeterli miktarda oksijen ve kırmızı kan hücresi sağlanması, nörotransmiterlerin üretimini düzenler ve bilişsel işleyişi arttırır, bu da haşhaş tohumlarını konsantre olmanıza ve demans ve Alzheimer gibi hastalık riskini azaltmanıza yardımcı olan beyin gıdalarından biri haline getirir.
Uykusuzluğu tedavi eder
Haşhaş tohumlarının bol miktarda magnezyum içermesi, stres hormonu olan kortizol düzeyinin azalmasına yardımcı olarak stresi azaltır, kalitesini, süresini artırır ve huzurlu bir uyku sağlar. Yatmadan önce haşhaş tohumu çayı veya haşhaş tohumu ezmesini sütle tüketmek, vücut metabolizmasının düzenlenmesinde, uykunun sağlanmasında ve uykusuzluk gibi uyku bozukluklarının tedavisinde oldukça etkilidir.
Kemik sağlığını artırır
Haşhaş tohumları, eser mineraller olan bakır ve çinkonun yanı sıra kalsiyum açısından da inanılmaz derecede zengindir . Bunlar kemik mineral yoğunluğunun arttırılması, kemiklerin ve bağ dokusunun güçlendirilmesi ve kırılmalarının önlenmesi için gereklidir. Manganezin varlığı aynı zamanda kemiklerde kollajen üretimine yardımcı olur, kemiği hasara karşı korur ve genel kemik sağlığını iyileştirir.
Sindirime yardımcıdır
Mükemmel bir lif kaynağı olan haşhaş tohumları, sindirimi teşvik etmede son derece faydalıdır ve besinlerin besinlerden emilimini arttırır. Ayrıca kabızlığı tedavi eder ve gıdanın sindirim kanalından kolayca geçişini sağlar.
Kolesterolü düşürür
Haşhaş tohumlarındaki muazzam miktardaki diyet lifi, kötü kolesterol seviyelerini azaltır ve iyi kolesterolü yüksek tutar. Demir yüklü olduğundan doğal bir kan temizleyici görevi görür ve kandaki hemoglobin ve kırmızı kan hücresi sayısının artmasına yardımcı olur. Oleik asit kan basıncını düşürür ve haşhaştaki Omega-6 yağ asitleri kalbe son derece faydalı olmasını sağlar, ayrıca kalp krizi ve tıkanma olasılığını azaltır.
Egzamayı azaltır
Haşhaş tohumları antioksidanların ve temel besin maddelerinin güçlü bir kaynağı olarak cilt iltihabını, kafa derisi enfeksiyonlarını azaltır ve genel cilt ve saç sağlığını destekler. Haşhaştaki yüksek miktardaki linoleik asit, onu egzama, yanık ve kaşıntı tedavisinde son derece etkili kılar. Kaka tohumu ezmesini yüzünüze maske olarak uygulamak sivilce ve sivilcelerin tedavisinde yardımcı olur ve sizi güzelleştirecek berrak, parlak bir cilt sağlar.
Saç dökülmesini azaltır
Ayrıca saç büyümesini uyarır, kepeği tedavi eder ve saç dökülmesini önler.
Ülserleri önler
Haşhaş tohumlarının antiinflamatuar ve ağrı giderici özellikleri, ülseratif kolit , peptik ülser, pamukçuk veya ağız ülseri gibi farklı ülser türlerinin tedavisinde önemli bir rol oynar. Haşhaş tohumlarındaki biyoaktif bileşikler doku yenilenmesini teşvik eder ve iyileşmeyi destekler. yara iyileşmesi.
Öğütülmüş haşhaş tohumlarını ezilmiş kuru hindistancevizi ve pudra şekerine karıştırarak bir pelet yapın ve ağız ülserlerinden anında kurtulmak için bunu emdirin.
Kalbe faydalıdır
Kalp fonksiyonlarını destekleyerek kardiyovasküler dayanıklılığı arttırır ve dolayısıyla kalp krizi, kalp tıkanıklığı, felç vb. gibi kalp anomalilerinin olasılığını azaltır.
Bağışıklığı güçlendirir
Haşhaş tohumları, bağışıklık sistemini geliştirmek, mikroplara direnmek ve vücudu çeşitli enfeksiyonlara karşı korumak için ilaç gibidir. Aynı zamanda güçlü anti-bakteriyel, anti-viral ve antifungal özelliklerin yanı sıra ateş, soğuk algınlığı , boğaz ağrısı ve diğer solunum anomalileri gibi enfeksiyonların önlenmesinde son derece etkili olan mineral çinkonun varlığını da gösterir.
HAŞHAŞ TOHUMU NASIL KULLANILIR?
Haşhaş tohumları, dünya çapında birçok mutfakta kullanılmakta ve yemeklere zengin bir fındık aroması katmaktadır. Kullanmadan önce taş veya yabancı maddeleri gidermek için iyice temizlenmelidir.
Haşhaş tohumları ılık su veya sütte 2 saat bekletilmelidir. Islatılmış tohumlar sosları koyulaştırmak için diğer baharatlarla birlikte öğütülür veya bu şekilde kullanılır.
Haşhaş tohumları tatsızdır ancak ısıtıldığında cevizli, baharatlı-tatlı bir tat kazanır. Kızartma veya fırınlama hafif tatlı bir koku verirken, derin kızartmada aromatik yağlar açığa çıkar ve bu da onu daha çıtır hale getirir.
Haşhaş tohumu kek, kurabiye, tatlı, ekmek gibi unlu mamullere eklendiği gibi salatalara ve sebzelere de eklenir.
Biraz çıtırlık katmak için üzerine kızarmış ekmek veya peynire eklenebilir.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.