**Google Otomatik Reklamları**
**Google Otomatik Reklamları**

Samet Aybaba: ''Arda'yı biz şımarttık''

Spor (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.10.2017 - 14:53, Güncelleme: 10.05.2021 - 02:16
 

Samet Aybaba: ''Arda'yı biz şımarttık''

Samet Aybaba: ''Arda'ya bunu biz yaptık. Onu şımartan biz olduk. Sadece Arda için demiyorum bunu. Biraz parlayan futbolcuyu hak etmediği yerlere getiriyoruz, göklere çıkarıyoruz.''
Türk futbolunun önemli isimlerinden Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Doğan Haber Ajansı'na (DHA) önemli açıklamalarda bulundu. Samet Aybaba, yabancı oyuncu sayısı, alt yapı sorunu, futbolcuların genç oyunculara örnek olmaları gerektiğini ve Türk futbolcuları hakkında konuştu.  Yabancı oyuncu sorununun çözümünün altyapıdan geçtiğini vurgulayan Aybaba, "Bu iş rakamlarla çözülemez. Bir yıl 5 yapmışsın, sonra 8, sonra 10. Hadi sonra tekrar indirelimle olmaz. Zaten yerli oyuncu yetiştiremiyoruz. Sistem yok çünkü. Yabancı oyuncu da serbest bırakılınca herkes işin kolayına kaçıyor. Oysa bu işin çözümü altyapıda. Bizim ülkemizde yetenekli çocuklar yok mu? Var elbette. Ama onlara çıkma fırsatı tanımıyoruz. Bence şöyle yapmalıyız; 5 yıl boyunca kriterler koyarak yabancıyı serbest bırakalım. Önüne geleni almayalım içeriye. Bazı şartlar olsun. Örneğin yaş, ülkesinde milli olma, maç oynama sayısı gibi. Bu sırada kulüplere altyapı şartı koyalım. Altyapı için antrenörler yetiştirelim, ülke çapında taramalar yapalım. 5 yılın sonunda da yabancı sayısını kısıtlayalım. Yoksa hiçbir şey yapmadan bir yıl 10, ertesi yıl 15, ertesi yıl 8 yabancı yapalımla bu işler çözümlenemez. Zaten yerli yetişmiyordu, yabancı serbest kalınca olanlar da rekabeti bıraktı" diye konuştu.  "SİVASSPOR'A ALTYAPI ŞARTIYLA GELDİM"
Samet Aybaba: ''Arda'ya bunu biz yaptık. Onu şımartan biz olduk. Sadece Arda için demiyorum bunu. Biraz parlayan futbolcuyu hak etmediği yerlere getiriyoruz, göklere çıkarıyoruz.''

Türk futbolunun önemli isimlerinden Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Doğan Haber Ajansı'na (DHA) önemli açıklamalarda bulundu. Samet Aybaba, yabancı oyuncu sayısı, alt yapı sorunu, futbolcuların genç oyunculara örnek olmaları gerektiğini ve Türk futbolcuları hakkında konuştu. 

Yabancı oyuncu sorununun çözümünün altyapıdan geçtiğini vurgulayan Aybaba, "Bu iş rakamlarla çözülemez. Bir yıl 5 yapmışsın, sonra 8, sonra 10. Hadi sonra tekrar indirelimle olmaz. Zaten yerli oyuncu yetiştiremiyoruz. Sistem yok çünkü. Yabancı oyuncu da serbest bırakılınca herkes işin kolayına kaçıyor. Oysa bu işin çözümü altyapıda. Bizim ülkemizde yetenekli çocuklar yok mu? Var elbette. Ama onlara çıkma fırsatı tanımıyoruz. Bence şöyle yapmalıyız; 5 yıl boyunca kriterler koyarak yabancıyı serbest bırakalım. Önüne geleni almayalım içeriye. Bazı şartlar olsun. Örneğin yaş, ülkesinde milli olma, maç oynama sayısı gibi. Bu sırada kulüplere altyapı şartı koyalım. Altyapı için antrenörler yetiştirelim, ülke çapında taramalar yapalım. 5 yılın sonunda da yabancı sayısını kısıtlayalım. Yoksa hiçbir şey yapmadan bir yıl 10, ertesi yıl 15, ertesi yıl 8 yabancı yapalımla bu işler çözümlenemez. Zaten yerli yetişmiyordu, yabancı serbest kalınca olanlar da rekabeti bıraktı" diye konuştu. 

"SİVASSPOR'A ALTYAPI ŞARTIYLA GELDİM"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.