Medya Arkeolojisi Nedir?

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.10.2017 - 14:49, Güncelleme: 17.10.2017 - 14:49
 

Medya Arkeolojisi Nedir?

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) Medya ve İletişim kategorisinde Medya Arkeolojisi Nedir adlı kitabı yayımladı. Southampton Üniversitesi Winchester Sanat Okulu’nda profesör olan Jussi Parikka’nın kaleme aldığı kitap, Ebru Kılıç tarafından Türkçeye çevrildi.
Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından Medya ve İletişim kategorisinde yayımlanan adlı kitap raflardaki yerini aldı. Southampton Üniversitesi Winchester Sanat Okulu’nda profesör olan Jussi Parikka’nın kaleme aldığı kitap, Ebru Kılıç tarafından Türkçeye çevrildi. Jussi Parikka konuya dair en güncel ve kapsamlı çalışma olan ’de yaşamımızı idame ettirirken kullandığımız ifadelerin ya da medya aracılığıyla yaşanan pratiklerin varoluş koşullarını araştırıyor. Bu temel sorunun peşine düşen Parikka, medya arkeolojisinin gündelik hayata kök salmış olduğunu vurguluyor. Parikka medya arkeolojisinin, geçmişteki yeni medyaya ilişkin iç görülerle yeni medya kültürlerini araştırmanın bir yolu olarak ortaya çıktığını gösteriyor. Bunu yaparken Steampunk kültüründen Kendin Yap ruhuna, geleneksel olarak öne çıkan iki teorisyen Michel Foucault ve Friedrich A. Kittler’den ayrıksı Walter Benjamin’e, sosyal medyadan hayali medyaya kadar geniş bir alanı kazıyor. Parikka medya arkeolojisinin tarihini anlatmanın yanı sıra kendi teorik yaklaşımını da ortaya koyuyor. İletişim medyasının iletişim dışı olanın, yani parazit ve gürültünün bakış açısından nasıl göründüğü sorusunun peşine düşüyor. Ağ toplumu ve dijital kültür arkeolojilerinde dışarıda bırakılanları, anomali olarak değerlendirilenleri konu alan bir medya arkeolojisi kazısı için, iletişimin yumuşak karnına bakmak gerektiğini anlatıyor. Böylece bizi spam’in, gürültü, parazit ve bağlantı kopukluğunun haritasını çıkarma faaliyetine katıyor.
Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) Medya ve İletişim kategorisinde Medya Arkeolojisi Nedir adlı kitabı yayımladı. Southampton Üniversitesi Winchester Sanat Okulu’nda profesör olan Jussi Parikka’nın kaleme aldığı kitap, Ebru Kılıç tarafından Türkçeye çevrildi.

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından Medya ve İletişim kategorisinde yayımlanan adlı kitap " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> kitap raflardaki yerini aldı. Southampton Üniversitesi Winchester Sanat Okulu’nda profesör olan Jussi Parikka’nın kaleme aldığı kitap, Ebru Kılıç tarafından Türkçeye çevrildi.

Jussi Parikka konuya dair en güncel ve kapsamlı çalışma olan ’de yaşamımızı idame ettirirken kullandığımız ifadelerin ya da medya aracılığıyla yaşanan pratiklerin varoluş koşullarını araştırıyor. Bu temel sorunun peşine düşen Parikka, medya arkeolojisinin gündelik hayata kök salmış olduğunu vurguluyor.

Parikka medya arkeolojisinin, geçmişteki yeni medyaya ilişkin iç görülerle yeni medya kültürlerini araştırmanın bir yolu olarak ortaya çıktığını gösteriyor. Bunu yaparken Steampunk kültüründen Kendin Yap ruhuna, geleneksel olarak öne çıkan iki teorisyen Michel Foucault ve Friedrich A. Kittler’den ayrıksı Walter Benjamin’e, sosyal medyadan hayali medyaya kadar geniş bir alanı kazıyor.

Parikka medya arkeolojisinin tarihini anlatmanın yanı sıra kendi teorik yaklaşımını da ortaya koyuyor. İletişim medyasının iletişim dışı olanın, yani parazit ve gürültünün bakış açısından nasıl göründüğü sorusunun peşine düşüyor. Ağ toplumu ve dijital kültür arkeolojilerinde dışarıda bırakılanları, anomali olarak değerlendirilenleri konu alan bir medya arkeolojisi kazısı için, iletişimin yumuşak karnına bakmak gerektiğini anlatıyor. Böylece bizi spam’in, gürültü, parazit ve bağlantı kopukluğunun haritasını çıkarma faaliyetine katıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.