Buğdayların düşmanı süneye karşı mücadele başlatıldı

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.05.2023 - 13:32, Güncelleme: 23.05.2023 - 13:32
 

Buğdayların düşmanı süneye karşı mücadele başlatıldı

Buğdayların düşmanı süneye karşı mücadele başlatıldı
Bolu’da buğdayın ana zararlısı olarak kabul edilen ve buğdaydaki verimin düşüşüne sebep olan süne zararlısına karşı sahada mücadele başlatıldı.Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, 2023 yılı Bitki Sağlığı Programı çerçevesinde saha çalışmalarına başladı. Bolu'da buğdayın ana zararlısı olarak kabul edilen ve buğday verimlerini yüzde 100 oranında etkileyen süne böceğine karşı mücadele başlatıldı. Süne böceğine rastlayan üreticilerin tarlalarında çalışmalara başlayan ekipler, sünelerin bıraktığı yumurtalardaki parazitlenme miktarı ve bu alanlardaki faydalı böcek yoğunluğunu tespit etti. "Üreticilerimiz de karşılaştıkları olumsuz durumları İl Müdürlüğümüze bildirebilir" İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Gereksiz ilaçlama vs. kaçınılması, doğadaki diğer canlıların yaşamlarına etki etmemek açısından İl Müdürlüğümüz duyuruları doğrultusunda hareket önem arz etmektedir. Üreticilerimiz de karşılaştıkları olumsuz durumları İl Müdürlüğümüze bildirebilir. Ayrıntılı bilgi, teknik destek, dilek, şikayet, talep ve görüşleriniz için İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile irtibata geçebilirsiniz" denildi.
Buğdayların düşmanı süneye karşı mücadele başlatıldı

Bolu’da buğdayın ana zararlısı olarak kabul edilen ve buğdaydaki verimin düşüşüne sebep olan süne zararlısına karşı sahada mücadele başlatıldı.Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, 2023 yılı Bitki Sağlığı Programı çerçevesinde saha çalışmalarına başladı. Bolu'da buğdayın ana zararlısı olarak kabul edilen ve buğday verimlerini yüzde 100 oranında etkileyen süne böceğine karşı mücadele başlatıldı. Süne böceğine rastlayan üreticilerin tarlalarında çalışmalara başlayan ekipler, sünelerin bıraktığı yumurtalardaki parazitlenme miktarı ve bu alanlardaki faydalı böcek yoğunluğunu tespit etti.

"Üreticilerimiz de karşılaştıkları olumsuz durumları İl Müdürlüğümüze bildirebilir"
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Gereksiz ilaçlama vs. kaçınılması, doğadaki diğer canlıların yaşamlarına etki etmemek açısından İl Müdürlüğümüz duyuruları doğrultusunda hareket önem arz etmektedir. Üreticilerimiz de karşılaştıkları olumsuz durumları İl Müdürlüğümüze bildirebilir. Ayrıntılı bilgi, teknik destek, dilek, şikayet, talep ve görüşleriniz için İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile irtibata geçebilirsiniz" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.