**Google Otomatik Reklamları**
**Google Otomatik Reklamları**

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Finlandiya'nın NATO üyeliği onay süreci başlıyor

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.03.2023 - 18:17, Güncelleme: 17.03.2023 - 18:17
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Finlandiya'nın NATO üyeliği onay süreci başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile düzenlediği basın "Gösterdiği hassasiyet ve kaydedilen mesafeye binaen Finlandiya'nın NATO'ya katılımını Meclis'te onay sürecini başlatmaya karar verdik." dedi. Erdoğan İsveç'in NATO üyeliği içinse "Sürecin nasıl ilerleyeceği İsveç'in atacağı adımlarla doğrudan bağlantılı olacaktır." ifadelerini kullandı.
FİNLANDİYA'NIN ONAY SÜRECİ BAŞLIYOR  Türkiye binlerce vatandaşını teröre kurban vermiş bir ülkedir. Dünya'nın en eli kanlı yapılarıyla eş zamanlı mücadele ediyoruz. Milletimizin canına kast eden terör örgütlerinin kökünü kazımakta kararlıyız. NATO'nun genişleme sürecini bu gerçekler çerçevesinde değerlendiriyoruz. Finlandiya ve İsveç'in katılım müzakerelerinin başlatılmasına Madrid'de yapılan zirvede onay vermiştik. İmzalanan 3'lü mutabakat ile Türkiye'nin haklı isteklerini kayıt altına almıştık. Finlandiya'nın samimi adımlar attığını gördük. Ülkemizin hassasiyetlerine gösterdikleri önem vekaydedilen mesafeye binaen Finlandiya'nın NATO'ya katılım onay sürecini başlatıyoruz. Bu kararımızın ülkelerimizin başta olmak üzere ittifakımız için hayırlı olmasını diliyorum. "İSVEÇ'İN ÜYELİĞİ ATACAĞI ADIMLARLA DOĞRUDAN BAĞLANTILI" Ülkemizin sürecin ilerletilmesi hususu ilkelerinin ve iyi niyetinin artık daha net görüldüğü kanaatindeyim. Sürecin nasıl ilerleyeceği İsveç'in atacağı adımlarla doğrudan bağlantılı olacaktır." "TEMENNİMİZ SEÇİM ÖNCESİ YETİŞTİRMEK" Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklama sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. İsveç üzerine gelen bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim İsveç'e karşı farklı bir tutumumuz yok ancak İsveç teröristlere kucak açtı. Stockholm sokaklarında terör örgütlerinin uzantılarının gösterileri oluyor. Sayın Başbakana bunları söyledik. 120 kişinin ismini verdik. Sayın Başbakan iyi bir insan ancak bu teröristleri bize vermediler, veremediler. Bizim de İsveç'e olumlu yaklaşmamız mümkün değil. Finlandiya'da bu tür şeyler yok. Bu tür yelmeler olmadığı için Finlandiya'yı İsveç'ten ayırmak zorunda kaldık. Finlandiya'ya olumlu yaklaşımımızı attığımız imza ile gösterdik. Bundan sonrası komisyon, sonrası genel kurul. Temennim seçim öncesi yetiştirmek. Ülkelerimiz için hayırlı olsun." ifadelerini kullandı. "TÜRKİYE'NİN TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDA KIRMIZI BİR ÇİZGİSİ VAR" "Türkiye'nin terörle mücadelede kırmızı bir çizgisi var." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'ye yönelik atılan olumlu davranışları gördüğümüzde her türlü tavrı almaya hazırız. Terörle mücadelede Türkiye'yi yalnız bırakırlarsa bu ülkelere 'evet' demeyiz. 120 kişilik bir terör listesi verdik. Bu yönde atılan olumlu bir adım yok. Kusura bakmasınlar bizim için netice önemli. Parlamentolarına sızmaya varıncaya kadar eylemler olduğu sürece bizim de tavrımız bugünkü gibi olacak" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile düzenlediği basın "Gösterdiği hassasiyet ve kaydedilen mesafeye binaen Finlandiya'nın NATO'ya katılımını Meclis'te onay sürecini başlatmaya karar verdik." dedi. Erdoğan İsveç'in NATO üyeliği içinse "Sürecin nasıl ilerleyeceği İsveç'in atacağı adımlarla doğrudan bağlantılı olacaktır." ifadelerini kullandı.

FİNLANDİYA'NIN ONAY SÜRECİ BAŞLIYOR

 Türkiye binlerce vatandaşını teröre kurban vermiş bir ülkedir. Dünya'nın en eli kanlı yapılarıyla eş zamanlı mücadele ediyoruz. Milletimizin canına kast eden terör örgütlerinin kökünü kazımakta kararlıyız. NATO'nun genişleme sürecini bu gerçekler çerçevesinde değerlendiriyoruz. Finlandiya ve İsveç'in katılım müzakerelerinin başlatılmasına Madrid'de yapılan zirvede onay vermiştik. İmzalanan 3'lü mutabakat ile Türkiye'nin haklı isteklerini kayıt altına almıştık. Finlandiya'nın samimi adımlar attığını gördük. Ülkemizin hassasiyetlerine gösterdikleri önem vekaydedilen mesafeye binaen Finlandiya'nın NATO'ya katılım onay sürecini başlatıyoruz. Bu kararımızın ülkelerimizin başta olmak üzere ittifakımız için hayırlı olmasını diliyorum.

"İSVEÇ'İN ÜYELİĞİ ATACAĞI ADIMLARLA DOĞRUDAN BAĞLANTILI"

Ülkemizin sürecin ilerletilmesi hususu ilkelerinin ve iyi niyetinin artık daha net görüldüğü kanaatindeyim. Sürecin nasıl ilerleyeceği İsveç'in atacağı adımlarla doğrudan bağlantılı olacaktır."

"TEMENNİMİZ SEÇİM ÖNCESİ YETİŞTİRMEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklama sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. İsveç üzerine gelen bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim İsveç'e karşı farklı bir tutumumuz yok ancak İsveç teröristlere kucak açtı. Stockholm sokaklarında terör örgütlerinin uzantılarının gösterileri oluyor. Sayın Başbakana bunları söyledik. 120 kişinin ismini verdik. Sayın Başbakan iyi bir insan ancak bu teröristleri bize vermediler, veremediler. Bizim de İsveç'e olumlu yaklaşmamız mümkün değil. Finlandiya'da bu tür şeyler yok. Bu tür yelmeler olmadığı için Finlandiya'yı İsveç'ten ayırmak zorunda kaldık. Finlandiya'ya olumlu yaklaşımımızı attığımız imza ile gösterdik. Bundan sonrası komisyon, sonrası genel kurul. Temennim seçim öncesi yetiştirmek. Ülkelerimiz için hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDA KIRMIZI BİR ÇİZGİSİ VAR"

"Türkiye'nin terörle mücadelede kırmızı bir çizgisi var." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'ye yönelik atılan olumlu davranışları gördüğümüzde her türlü tavrı almaya hazırız. Terörle mücadelede Türkiye'yi yalnız bırakırlarsa bu ülkelere 'evet' demeyiz. 120 kişilik bir terör listesi verdik. Bu yönde atılan olumlu bir adım yok. Kusura bakmasınlar bizim için netice önemli. Parlamentolarına sızmaya varıncaya kadar eylemler olduğu sürece bizim de tavrımız bugünkü gibi olacak" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.