Düzce'de Vay be dedirtecek iddia yargılanan iki müteahhit Düzce Haber

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.02.2023 - 11:35, Güncelleme: 21.02.2023 - 12:20
 

Düzce'de Vay be dedirtecek iddia yargılanan iki müteahhit Düzce Haber

Düzce depreminde yıkılan apartman nedeniyle yargılanan iki müteahhitten biri olan Hamza Cebeci Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlığına yükselirken, Fahri Çakır ise halihazırda AKP milletvekili olarak görev yapıyor.
Depremle ilgili ‘ders alınır mı’ tartışmaları, akla Düzce depremi nedeniyle yargılanıp AKP’ye milletvekili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a danışman olan isimleri getirdi.Kahramanmaraş merkezli depremler, 11 ilde büyük yıkım yaratırken son güncellemeye göre 41 bini aşkın insan hayatını kaybetti.Bölgedeki deprem olasılığıyla ilgili uzmanlar yıllardır uyarıyordu. Depremdeki can ve mal kaybı, iktidarın ne denli hazırlıksız olduğunu ortaya koydu.Yetkililerin yetersizliği deprem sonrası süreçte iyice göze çarptı. 11 ildeki bazı binaların müteahhitleri tutuklansa da şimdilik hiçbir yetkili sorumlu tutulmuş değil.Diken’in haberine göre; iktidarın depremle ilgili sorumluları ortaya çıkarmada izlediği tek taraflı yöntem, akıllara Düzce depremini getirdi. 20 Kişinin öldüğü ıık apartmanı'nda Erdoğan'ın danışmanlığına 12 Kasım 1999’da meydana gelen 7,2’lik Düzce depreminde 845 hayatını kaybetmişti. Depremde insanlara mezar olan binalardan birisi Işık Apartmanı’ydı. 20 kişinin öldüğü Işık Apartmanı’nın müteahhitleri daha sonra AKP’nin kuruluşunda yer aldı. Bunlardan Hamza Cebeci, AKP’nin kuruluşuyla ilgili Düzce’de önemli görevler almış bir isim. Yıkılan binayla ilgili davada yargılanan Cebeci, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyesi olup imar komisyonuna girdi. 2015’ten bu yana Darülaceze başkanlığını sürdüren Cebeci, 2020’de Erdoğan’ın danışmanı oldu. Ortağı 'da AKP Milletvekili  Cebeci’nin aynı davada yargılandığı ortağı Fahri Çakır da AKP’de önemli görevlere geldi. 2003’te AKP’den Düzce milletvekili seçilerek dokunulmazlık da kazanan Çakır, 2018’de de koltuğu bırakmadı. Kaynak:kronos36
Düzce depreminde yıkılan apartman nedeniyle yargılanan iki müteahhitten biri olan Hamza Cebeci Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlığına yükselirken, Fahri Çakır ise halihazırda AKP milletvekili olarak görev yapıyor.

Depremle ilgili ‘ders alınır mı’ tartışmaları, akla Düzce depremi nedeniyle yargılanıp AKP’ye milletvekili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a danışman olan isimleri getirdi.Kahramanmaraş merkezli depremler, 11 ilde büyük yıkım yaratırken son güncellemeye göre 41 bini aşkın insan hayatını kaybetti.Bölgedeki deprem olasılığıyla ilgili uzmanlar yıllardır uyarıyordu. Depremdeki can ve mal kaybı, iktidarın ne denli hazırlıksız olduğunu ortaya koydu.Yetkililerin yetersizliği deprem sonrası süreçte iyice göze çarptı. 11 ildeki bazı binaların müteahhitleri tutuklansa da şimdilik hiçbir yetkili sorumlu tutulmuş değil.Diken’in haberine göre; iktidarın depremle ilgili sorumluları ortaya çıkarmada izlediği tek taraflı yöntem, akıllara Düzce depremini getirdi.

20 Kişinin öldüğü ıık apartmanı'nda Erdoğan'ın danışmanlığına

12 Kasım 1999’da meydana gelen 7,2’lik Düzce depreminde 845 hayatını kaybetmişti. Depremde insanlara mezar olan binalardan birisi Işık Apartmanı’ydı. 20 kişinin öldüğü Işık Apartmanı’nın müteahhitleri daha sonra AKP’nin kuruluşunda yer aldı.

Bunlardan Hamza Cebeci, AKP’nin kuruluşuyla ilgili Düzce’de önemli görevler almış bir isim. Yıkılan binayla ilgili davada yargılanan Cebeci, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyesi olup imar komisyonuna girdi. 2015’ten bu yana Darülaceze başkanlığını sürdüren Cebeci, 2020’de Erdoğan’ın danışmanı oldu.

Ortağı 'da AKP Milletvekili 

Cebeci’nin aynı davada yargılandığı ortağı Fahri Çakır da AKP’de önemli görevlere geldi. 2003’te AKP’den Düzce milletvekili seçilerek dokunulmazlık da kazanan Çakır, 2018’de de koltuğu bırakmadı.

Kaynak:kronos36

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.