**Google Otomatik Reklamları**
**Google Otomatik Reklamları**

Düzce Afet Bölgesi ilan edildi.AFAD Bölgesi ilan edilirse ne olur? Hür Haber 'de

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.12.2022 - 09:28, Güncelleme: 03.12.2022 - 09:28
 

Düzce Afet Bölgesi ilan edildi.AFAD Bölgesi ilan edilirse ne olur? Hür Haber 'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan Düzce’yi Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak ilan ettiklerini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası Düzce'nin Afet bölgesi ilan edilip edilmediği merak ediliyor. Düzce Gölyaka’da 5.9 büyüklüğünde gerçekleşen deprem birçok çevre ilden hissedildi. Deprem sonrasında hasar alan bina ve evlerle ilgili çalışmalar başlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan Düzce’yi Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak ilan ettiklerini açıkladı. Deprem, toprak kayması, çığ, sel, yangın gibi büyük hasara sebep olan afetin meydana gelmesi durumunda o bölge “ Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edilebilir. Doğa olayının meydana geldiği yerin Afet Bölgesi olması için bazı şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Peki Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi nedir, ne demek? İşte, detaylar…   GENEL HAYATA ETKİLİ AFET BÖLGESİ NE DEMEK? Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" tanımı 7269 sayılı Afetler Kanunu'nun 1. maddesi uyarınca hazırlanan yönetmeliğe göre yapılıyor.Yönetmelikle yaşanmış ya da yaşanması muhtemel felaketlerin, ilgili yerin genel hayatına etkili olup olmadığının belirlenmesi için gereken kriterler belirleniyor.Yönetmelikte kaç nüfuslu yerleşimde, kaç binanın yıkılması ya da oturulamayacak kadar zarar görmesi halinde, afetin yerleşimin genel hayatına etkili sayılacağı belirleniyor. GENEL HAYATA ETKİLİ AFET BÖLGESİ ŞARTLARI Olası afetlerin genel hayata etkili olup olmadığının tespitinde dikkate alınan diğer kriterler ise şöyle: Afet sebebiyle ölü veya ağır yaralıların bulunması, Tarım ürünlerinden en az üçte birinin zarar görmüş olması, Büyük ve küçükbaş hayvanın telef olması, O yerde kışların çok şiddetli ve inşaat mevsiminin kısa süreli olması, O yerdeki kamu tesislerinin (Yol, su, elektrik, kanalizasyon v.s.) kullanılamayacak veya çalışamayacak derecede hasar görmüş olması, Ulaşım imkanlarının çok sınırlı olması. Bir yer Afet Bölgesi ilan edildiğinde, orada yaşayanlara sağlık hizmetleri tamamen ücretsiz götürülüyor. Bölgedeki ordu birlikleri, kendilerinden istenenleri yapmak zorunda kılınıyor. Yapılardaki hasarı tespit etmek amacıyla gerekirse bütün illerden teknik heyetler görevlendirilebiliyor. Bunun için ilgili bakanlıklar hükümet tarafından Afet Bölgesi'nde görevlendiriliyor. Yönetmelikte bölgedeki kişilerin, devletin ilgili birimleri tarafından bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi öngörülüyor, Kamu personeline de düzenli bir şekilde yolluk, harcırah ve avans ödemesi yapılıyor. Bölgedeki her bir ailenin, her bir bireyinin psikolojik ve sosyolojik tedavisi için sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar görevlendiriliyor. Tüm maddi kayıplar devlet tarafından ödeniyor, binaların yıktırılması ya da boşaltılması gereken hallerde bu durum mal sahibine bildiriliyor. Mal sahibinin bu karara üç gün içinde itiraz etme hakkı bulunuyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Düzce’yi Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak ilan ettiklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası Düzce'nin Afet bölgesi ilan edilip edilmediği merak ediliyor. Düzce Gölyaka’da 5.9 büyüklüğünde gerçekleşen deprem birçok çevre ilden hissedildi. Deprem sonrasında hasar alan bina ve evlerle ilgili çalışmalar başlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan Düzce’yi Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak ilan ettiklerini açıkladı. Deprem, toprak kayması, çığ, sel, yangın gibi büyük hasara sebep olan afetin meydana gelmesi durumunda o bölge “ Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edilebilir. Doğa olayının meydana geldiği yerin Afet Bölgesi olması için bazı şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Peki Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi nedir, ne demek? İşte, detaylar…

 

GENEL HAYATA ETKİLİ AFET BÖLGESİ NE DEMEK?
Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" tanımı 7269 sayılı Afetler Kanunu'nun 1. maddesi uyarınca hazırlanan yönetmeliğe göre yapılıyor.Yönetmelikle yaşanmış ya da yaşanması muhtemel felaketlerin, ilgili yerin genel hayatına etkili olup olmadığının belirlenmesi için gereken kriterler belirleniyor.Yönetmelikte kaç nüfuslu yerleşimde, kaç binanın yıkılması ya da oturulamayacak kadar zarar görmesi halinde, afetin yerleşimin genel hayatına etkili sayılacağı belirleniyor.

GENEL HAYATA ETKİLİ AFET BÖLGESİ ŞARTLARI

Olası afetlerin genel hayata etkili olup olmadığının tespitinde dikkate alınan diğer kriterler ise şöyle:

Afet sebebiyle ölü veya ağır yaralıların bulunması,
Tarım ürünlerinden en az üçte birinin zarar görmüş olması,
Büyük ve küçükbaş hayvanın telef olması,
O yerde kışların çok şiddetli ve inşaat mevsiminin kısa süreli olması,
O yerdeki kamu tesislerinin (Yol, su, elektrik, kanalizasyon v.s.) kullanılamayacak veya çalışamayacak derecede hasar görmüş olması,
Ulaşım imkanlarının çok sınırlı olması.

Bir yer Afet Bölgesi ilan edildiğinde, orada yaşayanlara sağlık hizmetleri tamamen ücretsiz götürülüyor. Bölgedeki ordu birlikleri, kendilerinden istenenleri yapmak zorunda kılınıyor.

Yapılardaki hasarı tespit etmek amacıyla gerekirse bütün illerden teknik heyetler görevlendirilebiliyor. Bunun için ilgili bakanlıklar hükümet tarafından Afet Bölgesi'nde görevlendiriliyor.

Yönetmelikte bölgedeki kişilerin, devletin ilgili birimleri tarafından bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi öngörülüyor, Kamu personeline de düzenli bir şekilde yolluk, harcırah ve avans ödemesi yapılıyor.

Bölgedeki her bir ailenin, her bir bireyinin psikolojik ve sosyolojik tedavisi için sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar görevlendiriliyor.

Tüm maddi kayıplar devlet tarafından ödeniyor, binaların yıktırılması ya da boşaltılması gereken hallerde bu durum mal sahibine bildiriliyor. Mal sahibinin bu karara üç gün içinde itiraz etme hakkı bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.