Düzce'de Market kasiyerinin sahte diye almadığı 200 TL hatalı basım çıktı Düzce, Yerel Haberler Düzce Hür Haber

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.08.2022 - 15:24, Güncelleme: 13.08.2022 - 16:42
 

Düzce'de Market kasiyerinin sahte diye almadığı 200 TL hatalı basım çıktı Düzce, Yerel Haberler Düzce Hür Haber

Markette alışveriş yapamadığı parayı şimdi özel zarfında saklıyor
Düzce’de yaptığı alışveriş sonrasında kasiyere 200 TL uzatan bir kişi, kasiyerin bu para sahte almam demesiyle şok oldu. Parayı bankacılara gösteren, para makinesinden geçiren şahıs paranın sahte değil, hatalı basım olduğunu öğrendi.Düzce merkeze bağlı Hamidiye Mahallesi’nde oturan Eren Bilgin isimli bir kişi, iş çıkışında evinin ihtiyaçlarını almak için markete girdi. Markette alışveriş yaptıktan sonra cebinden çıkarttığı 200 TL’lik banknotu kasiyere uzatan Bilgin, kasiyerin “Bu para sahte ben bu parayı alamam” sözleriyle şoka uğradı. Hemen parayı alan ve incelemeye başlayan Eren Bilgin paranın ön yüzünde Atatürk Portresinin üzerinde yazılarla “İkiyüz TL” yazısını gördü. Bunun üzerine araştırma yapmaya başlayan Eren Bilgin ilk olarak emekli banka çalışanlarına parayı gösterdi. Onların sahte olmadığını söylemesi üzerine bu defa da para makinesinde deneme yaptı. Paranın orijinal olduğunu görünce içi rahatlayan Bilgin araştırmasını derinleştirince de paranın sahte değil hatalı basım olduğunu fark etti. Bunun üzerine parayı bir zarf içinde saklayan Bilgin, hatalı basım 200 TL’yi ne yapacağını düşünmeye başladı.Hatalı basım para ile ilgili olarak konuşan Eren Bilgin; “Ben bu parayı gördüğümde şoka uğradım. Markette alışveriş yaparken kasiyer paranın sahte olduğunu başka bir para vermemiz gerektiğini söyledi. Paranın sahte olmasının imkansız olduğunu söyledim. Nasıl sahte olduğunu sorduğumda ‘Atamızın siluetinin üzerinde 200 TL yazdığını gördüm’ dedi. Bu para sahte değil ama size teşekkür ederim diyerek marketten çıktım. Paranın hatalı basım olduğunu anladım. Haberlerde başka bir kişide aynı paradan görmüştüm. Paraya dikkatli baktığımda aynı hatalı basımdan bir tanede bende olduğunu anladım. Bu parayı böyle saklıyorum.  Hatalı basım olduğunu anladım ama yine de şüphelenip bilir kişilere sordum. Bankacı arkadaşlarım vardı, banka müdürlerine sordum. Para makinesinden geçirdim. Ayrıca başka 200 TL’ler ile karşılaştırdım. Bu paranın her şeyi merkez bankamızın basmış olduğu para ile aynı Hatalı basım olduğunu ise haberlerde görünce pekiştirmiş oldum. Bu paraların meraklıları, koleksiyonerler çıkarsa değerlendirmeyi düşünürüm. Çıkmaz ise hatıra olarak saklayacağım” dedi.
Markette alışveriş yapamadığı parayı şimdi özel zarfında saklıyor

Düzce’de yaptığı alışveriş sonrasında kasiyere 200 TL uzatan bir kişi, kasiyerin bu para sahte almam demesiyle şok oldu. Parayı bankacılara gösteren, para makinesinden geçiren şahıs paranın sahte değil, hatalı basım olduğunu öğrendi.Düzce merkeze bağlı Hamidiye Mahallesi’nde oturan Eren Bilgin isimli bir kişi, iş çıkışında evinin ihtiyaçlarını almak için markete girdi.

Düzce'de Market kasiyerinin sahte diye almadığı 200 TL hatalı basım çıktı Düzce, Yerel Haberler Düzce Hür Haber

Markette alışveriş yaptıktan sonra cebinden çıkarttığı 200 TL’lik banknotu kasiyere uzatan Bilgin, kasiyerin “Bu para sahte ben bu parayı alamam” sözleriyle şoka uğradı. Hemen parayı alan ve incelemeye başlayan Eren Bilgin paranın ön yüzünde Atatürk Portresinin üzerinde yazılarla “İkiyüz TL” yazısını gördü. Bunun üzerine araştırma yapmaya başlayan Eren Bilgin ilk olarak emekli banka çalışanlarına parayı gösterdi. Onların sahte olmadığını söylemesi üzerine bu defa da para makinesinde deneme yaptı.

Paranın orijinal olduğunu görünce içi rahatlayan Bilgin araştırmasını derinleştirince de paranın sahte değil hatalı basım olduğunu fark etti. Bunun üzerine parayı bir zarf içinde saklayan Bilgin, hatalı basım 200 TL’yi ne yapacağını düşünmeye başladı.Hatalı basım para ile ilgili olarak konuşan Eren Bilgin; “Ben bu parayı gördüğümde şoka uğradım. Markette alışveriş yaparken kasiyer paranın sahte olduğunu başka bir para vermemiz gerektiğini söyledi. Paranın sahte olmasının imkansız olduğunu söyledim.

Nasıl sahte olduğunu sorduğumda ‘Atamızın siluetinin üzerinde 200 TL yazdığını gördüm’ dedi. Bu para sahte değil ama size teşekkür ederim diyerek marketten çıktım. Paranın hatalı basım olduğunu anladım. Haberlerde başka bir kişide aynı paradan görmüştüm. Paraya dikkatli baktığımda aynı hatalı basımdan bir tanede bende olduğunu anladım. Bu parayı böyle saklıyorum. 

Hatalı basım olduğunu anladım ama yine de şüphelenip bilir kişilere sordum. Bankacı arkadaşlarım vardı, banka müdürlerine sordum. Para makinesinden geçirdim. Ayrıca başka 200 TL’ler ile karşılaştırdım. Bu paranın her şeyi merkez bankamızın basmış olduğu para ile aynı Hatalı basım olduğunu ise haberlerde görünce pekiştirmiş oldum. Bu paraların meraklıları, koleksiyonerler çıkarsa değerlendirmeyi düşünürüm. Çıkmaz ise hatıra olarak saklayacağım” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.