Akaryakıta peş peşe indirim geliyor! Haberler

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.06.2022 - 14:26, Güncelleme: 28.06.2022 - 14:26
 

Akaryakıta peş peşe indirim geliyor! Haberler

Akaryakıta peş peşe indirim geliyor!
Fiyatlar 30 TL’yi geçmişti: 4 TL’den fazla indirim yapılacak!Akaryakıt fiyatları petrol fiyatlarının ve doların yükselmesi ile birlikte rekor seviyelere ulaşmıştı. Bu kapsamda sektör yetkililerinden gelen bir son dakika duyurunsa göre akaryakıta peş peşe indirim geleceği belirtildi. Fiyatların 30 TL’yi geçmesi vatandaşları sıkıntıya sokarken, aniden düşüş gösteren dolar, akaryakıt fiyatlarını düşürmeye başladı.Akaryakıt fiyatları petrol fiyatlarının ve doların yükselmesi ile birlikte rekor seviyelere ulaşmıştı. Bu kapsamda sektör yetkililerinden gelen bir son dakika duyurunsa göre akaryakıta peş peşe indirim geleceği belirtildi. Fiyatların 30 TL’yi geçmesi vatandaşları sıkıntıya sokarken, aniden düşüş gösteren dolar, akaryakıt fiyatlarını düşürmeye başladı.Piyasa yetkililerinden alınan son bilgiye göre akaryakıta büyük indirim yapılacağı miktarın 4 TL’den fazla olacağı belirtildi. BENZİN VE MOTORİN UÇMUŞTU Haftalardır 17,35 TL’ye dayanan dolara müdahale BDDK’dan geldi. Alınan kararın açıklanması ile birlikte 16,71 TL seviyelerine kadar gerileyen dolar sonrasında akaryakıtta indirim beklentisi oluştu. Resmi ve gizli olan zamlarla birlikte motorinin fiyatı 30 TL’yi benzinin fiyatı ise 27 TL’yi geçmişti. İNDİRİM GELECEĞİ DUYURULDU Ortaya atılan iddiaya göre akaryakıt fiyatlarında bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere indirim yapılacağı ifade edildi. Motorin fiyatlarına Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere 2 TL 55 kuruş, benzine Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,75 TL kuruş indirim beklendiği ifade edildi. Toplam da indirimin miktarı ise 4 TL 30 kuruş olarak belirtildi. AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR? Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.  
Akaryakıta peş peşe indirim geliyor!

Fiyatlar 30 TL’yi geçmişti: 4 TL’den fazla indirim yapılacak!Akaryakıt fiyatları petrol fiyatlarının ve doların yükselmesi ile birlikte rekor seviyelere ulaşmıştı. Bu kapsamda sektör yetkililerinden gelen bir son dakika duyurunsa göre akaryakıta peş peşe indirim geleceği belirtildi. Fiyatların 30 TL’yi geçmesi vatandaşları sıkıntıya sokarken, aniden düşüş gösteren dolar, akaryakıt fiyatlarını düşürmeye başladı.Akaryakıt fiyatları petrol fiyatlarının ve doların yükselmesi ile birlikte rekor seviyelere ulaşmıştı. Bu kapsamda sektör yetkililerinden gelen bir son dakika duyurunsa göre akaryakıta peş peşe indirim geleceği belirtildi. Fiyatların 30 TL’yi geçmesi vatandaşları sıkıntıya sokarken, aniden düşüş gösteren dolar, akaryakıt fiyatlarını düşürmeye başladı.Piyasa yetkililerinden alınan son bilgiye göre akaryakıta büyük indirim yapılacağı miktarın 4 TL’den fazla olacağı belirtildi.

BENZİN VE MOTORİN UÇMUŞTU
Haftalardır 17,35 TL’ye dayanan dolara müdahale BDDK’dan geldi. Alınan kararın açıklanması ile birlikte 16,71 TL seviyelerine kadar gerileyen dolar sonrasında akaryakıtta indirim beklentisi oluştu. Resmi ve gizli olan zamlarla birlikte motorinin fiyatı 30 TL’yi benzinin fiyatı ise 27 TL’yi geçmişti.

İNDİRİM GELECEĞİ DUYURULDU
Ortaya atılan iddiaya göre akaryakıt fiyatlarında bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere indirim yapılacağı ifade edildi. Motorin fiyatlarına Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere 2 TL 55 kuruş, benzine Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,75 TL kuruş indirim beklendiği ifade edildi. Toplam da indirimin miktarı ise 4 TL 30 kuruş olarak belirtildi.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?
Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.