Yığılca’ya MYO yakışacak. İşte detaylar...

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 27.07.2024 - 16:26, Güncelleme: 27.07.2024 - 16:54
 

Yığılca’ya MYO yakışacak. İşte detaylar...

Yığılca Belediye başkanı Selami Savaş’ın Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’i ziyaretinin ardından Yığılca’ya Meslek Yüksek Okulu mu kurulacak sorusu geldi.
İlçede heyecan uyandıran gelişme sonrası gözler ise Rektör Nedim Sözbir’e çevrildi. İlçe halkı ise turizmden ormancılığa, bal üretiminden arıcılığa kadar birçok konuda Türkiye’ye maal olmuş çalışmaları barındıran Yığılca’ya da Meslek Yüksek Okulu hem ilçenin gelişimi ve tanıtımı hemde nitelikli iş gücü için çok iyi olacağını belirtiyorlar. Yığılca Belediye Başkanı Selami Savaş ilçenin tanıtımını sağlamak üzere yoğun şekilde çalışma yaparken diğer taraftan da ilçenin tanıtım dışında Türkiye Yüzyılını yakalaması içinde mücadele veriyor. Bu çerçevede geçtiğimiz haftalarda Yığılca Kent Konseyinin kurulmasına öncülük ederek Yığılcalıları da ilçe çalışmalarına ortak etmişti. Geçtiğimiz günlerde de Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’i ziyaret eden Selami Savaş’ın ziyareti sonrası Yığılca’ya Meslek Yüksek Okulu mu geliyor sorusu geldi. Birçok ilçede bulunan ve öğrenci alan Düzce Üniversitesi’nin ünü ülke sınırlarını aşmış turizm destinasyonlarından arıcılık ve bal üretimine kadar önemli konularda söz sahibi ilçeye Meslek Yüksek Okulu yakışacağını vatandaşlar ifade ediyor.  Rektöre ziyaret heyecanlandırdı Bu çerçevede Yığılca Belediye Başkanı Selami Savaş ve Yığılca Kent Konseyi Başkanı Mustafa Haklı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk ve DAGEM Müdürü Doç. Dr. Meral Kekekçoğlu'nu makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette bölgesel kalkınma projeleri, kurulması planlanan MYO'nun ilçeye kazandıracakları ele alındı. Yığılca’nın eğitimde ilçeyi güçlendirirken bir yandan da bölge halkını da destekleyerek yeni gelir kapılarının sağlanmasıyla ilçedeki hanelerin güçlendirilmesi gündeme getirildi. Yığılca Belediye Başkanı Selami Savaş, ziyaret sonrası yaptığı açıklama da "Rektörümüzün önderliğinde, Eğitimde Güçlü Yığılca mottosunu kısa, orta ve uzun vadede planlıyoruz. Şehrimizi her yönüyle yeni Türkiye Yüzyılına hazırlıyoruz. Nazik misafirperverliği için kıymetli rektörümüze ve değerli hocalarımıza teşekkür ederim." ifadelerine yer verdi. Selami Savaş Kimdir? Özgeçmişi  Selami Savaş, 1992 yılında Yığılca'da doğdu. 2014 yılında Kocaeli Üniversitesi'nde İşletme Bölümünü bitiren Savaş, 2014 yılından bu yana AK Parti Yığılca İlçe Teşkilatı üyesidir. Aile şirketinin genel müdürlüğünü yapan Savaş, evli ve 1 çocuk babasıdır.  31 Mart 20204 Yerel Seçimlerde Yığılca Belediye Başkanlığı seçimini Yığılca AK Parti adayı Selami Savaş yüzde 36,15 oy oranı ile kazandı.Yığılca'nın belediye başkanı Selami savaş oldu.  
Yığılca Belediye başkanı Selami Savaş’ın Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’i ziyaretinin ardından Yığılca’ya Meslek Yüksek Okulu mu kurulacak sorusu geldi.

İlçede heyecan uyandıran gelişme sonrası gözler ise Rektör Nedim Sözbir’e çevrildi. İlçe halkı ise turizmden ormancılığa, bal üretiminden arıcılığa kadar birçok konuda Türkiye’ye maal olmuş çalışmaları barındıran Yığılca’ya da Meslek Yüksek Okulu hem ilçenin gelişimi ve tanıtımı hemde nitelikli iş gücü için çok iyi olacağını belirtiyorlar.

Yığılca Belediye Başkanı Selami Savaş ilçenin tanıtımını sağlamak üzere yoğun şekilde çalışma yaparken diğer taraftan da ilçenin tanıtım dışında Türkiye Yüzyılını yakalaması içinde mücadele veriyor. Bu çerçevede geçtiğimiz haftalarda Yığılca Kent Konseyinin kurulmasına öncülük ederek Yığılcalıları da ilçe çalışmalarına ortak etmişti. Geçtiğimiz günlerde de Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’i ziyaret eden Selami Savaş’ın ziyareti sonrası Yığılca’ya Meslek Yüksek Okulu mu geliyor sorusu geldi. Birçok ilçede bulunan ve öğrenci alan Düzce Üniversitesi’nin ünü ülke sınırlarını aşmış turizm destinasyonlarından arıcılık ve bal üretimine kadar önemli konularda söz sahibi ilçeye Meslek Yüksek Okulu yakışacağını vatandaşlar ifade ediyor. 



Rektöre ziyaret heyecanlandırdı
Bu çerçevede Yığılca Belediye Başkanı Selami Savaş ve Yığılca Kent Konseyi Başkanı Mustafa Haklı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk ve DAGEM Müdürü Doç. Dr. Meral Kekekçoğlu'nu makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette bölgesel kalkınma projeleri, kurulması planlanan MYO'nun ilçeye kazandıracakları ele alındı. Yığılca’nın eğitimde ilçeyi güçlendirirken bir yandan da bölge halkını da destekleyerek yeni gelir kapılarının sağlanmasıyla ilçedeki hanelerin güçlendirilmesi gündeme getirildi. Yığılca Belediye Başkanı Selami Savaş, ziyaret sonrası yaptığı açıklama da "Rektörümüzün önderliğinde, Eğitimde Güçlü Yığılca mottosunu kısa, orta ve uzun vadede planlıyoruz. Şehrimizi her yönüyle yeni Türkiye Yüzyılına hazırlıyoruz. Nazik misafirperverliği için kıymetli rektörümüze ve değerli hocalarımıza teşekkür ederim." ifadelerine yer verdi.

Selami Savaş Kimdir? Özgeçmişi 
Selami Savaş, 1992 yılında Yığılca'da doğdu. 2014 yılında Kocaeli Üniversitesi'nde İşletme Bölümünü bitiren Savaş, 2014 yılından bu yana AK Parti Yığılca İlçe Teşkilatı üyesidir. Aile şirketinin genel müdürlüğünü yapan Savaş, evli ve 1 çocuk babasıdır.


 31 Mart 20204 Yerel Seçimlerde Yığılca Belediye Başkanlığı seçimini Yığılca AK Parti adayı Selami Savaş yüzde 36,15 oy oranı ile kazandı.Yığılca'nın belediye başkanı Selami savaş oldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.