Üstüne basa basa söyledi: Müzakereye hazırız ama!

Dünya (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 25.07.2024 - 17:20, Güncelleme: 25.07.2024 - 17:20
 

Üstüne basa basa söyledi: Müzakereye hazırız ama!

Rusya, Ukrayna ile müzakereye hazır olduklarını belirterek, "Önce karşı tarafın buna ne kadar hazır olduğunu, sorumlularından buna ne ölçüde izin aldığını anlamak gerekiyor." dedi.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Ukrayna ile müzakere sürecine açık olduğunu ancak Kiev tarafından açıklığa kavuşturulması gereken pek çok konunun bulunduğunu söyledi. "SORUMLULARINDAN NE ÖLÇÜDE İZİN ALDIĞINI ANLAMAK GEREK" Şu ana kadar bu hususta çok farklı açıklamalar yapıldığını ve net bir durumun olmadığını belirten Peskov, "Rusya, genel olarak müzakere sürecine açık ama önce Ukrayna tarafının buna ne kadar hazır olduğunu, sorumlularından buna ne ölçüde izin aldığını anlamak gerekiyor." dedi. "HEDEFLERE MÜZAKERE YOLUYLA ULAŞMAYA AÇIĞIZ" Moskova'nın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile müzakereye oturup oturmama meselesinin basit bir konu olmadığına dikkati çeken Peskov, hukuki açıdan Zelenski'nin görev süresinin sona ermesi nedeniyle oluşan sorunun gündemde olduğunu ancak pratik açıdan bakıldığında hedeflere müzakere yoluyla ulaşmaya açık olduklarını vurguladı. PESKOV, BU HUSUSTA ÇOK FARKLI SEÇENEKLERİN BULUNDUĞUNA İŞARET ETTİ. Zelenski'nin meşruiyeti ile ilgili genel sorunun yanı sıra bir sorunun daha bulunduğuna dikkati çeken Peskov, "Ukrayna'nın Rus tarafıyla her türlü temas ve müzakereye ilişkin kanunen fiili yasak sorunu var. Bu yasaklar hala yürürlükte. Bu nedenle hala açıklığa kavuşturulması ve duymamız gereken çok şey var." diye konuştu.
Rusya, Ukrayna ile müzakereye hazır olduklarını belirterek, "Önce karşı tarafın buna ne kadar hazır olduğunu, sorumlularından buna ne ölçüde izin aldığını anlamak gerekiyor." dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Ukrayna ile müzakere sürecine açık olduğunu ancak Kiev tarafından açıklığa kavuşturulması gereken pek çok konunun bulunduğunu söyledi.

"SORUMLULARINDAN NE ÖLÇÜDE İZİN ALDIĞINI ANLAMAK GEREK"

Şu ana kadar bu hususta çok farklı açıklamalar yapıldığını ve net bir durumun olmadığını belirten Peskov, "Rusya, genel olarak müzakere sürecine açık ama önce Ukrayna tarafının buna ne kadar hazır olduğunu, sorumlularından buna ne ölçüde izin aldığını anlamak gerekiyor." dedi.

"HEDEFLERE MÜZAKERE YOLUYLA ULAŞMAYA AÇIĞIZ"

Moskova'nın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile müzakereye oturup oturm ama meselesinin basit bir konu olmadığına dikkati çeken Peskov, hukuki açıdan Zelenski'nin görev süresinin sona ermesi nedeniyle oluşan sorunun gündemde olduğunu ancak pratik açıdan bakıldığında hedeflere müzakere yoluyla ulaşmaya açık olduklarını vurguladı.

PESKOV, BU HUSUSTA ÇOK FARKLI SEÇENEKLERİN BULUNDUĞUNA İŞARET ETTİ.

Zelenski'nin meşruiyeti ile ilgili genel sorunun yanı sıra bir sorunun daha bulunduğuna dikkati çeken Peskov, "Ukrayna'nın Rus tarafıyla her türlü temas ve müzakereye ilişkin kanunen fiili yasak sorunu var. Bu yasaklar hala yürürlükte. Bu nedenle hala açıklığa kavuşturulması ve duymamız gereken çok şey var." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.