ÜNİAK DÜZCE'den İSRAİL’ E LANET

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 22.12.2023 - 17:37, Güncelleme: 22.12.2023 - 17:37
 

ÜNİAK DÜZCE'den İSRAİL’ E LANET

İsrail’in 7 Ekim’de insanlığın gözü önünde başlattığı soykırıma ve katliamlara Düzce ÜNİAK topluluğu sessiz kalmadı.
 Filistin’de siyonist İsrail tarafından 76 gündür devam eden insanlık dışı saldırıları, Düzce ÜNİAK topluluğu protesto ederek, İsrail'e lanet okudular. Düzce Üniversitesi’nde öğrenci topluluğu öğrencileri "Filistin için özgürlük" sloganlarıyla Hakime Erciyes Yabancı Diller Yüksekokulu'ndan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile yürüyüş gerçekleştirdi. İsrail’in Gazze’de aralarında hastaneler ve mülteci kamplarının da bulunduğu 11 binden fazla yeri bombalamayı başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede tepkilere neden oluyor. Aralarında masum çocukların, kadınların da bulunduğu 9 binden fazla sivil Filistinli'nin hayatını kaybetmesine ve binlerce kişinin yaralanmasına neden olan korkunç soykırımları hâlen devam ederken, bu olaya Düzce Üniversite öğrencileri kayıtsız kalmadı. Düzce Üniak Topluluğu Başkanı İsa Polat ve öğrenci topluluğu üyeleri ile birçok üniversite öğrencisinin katıldığı yürüyüş, diğer üniversite öğrencileri tarafından ilgi ve merak odağı oldu. Yürüyüşün ardından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na gelen öğrenciler, Kuran-ı Kerim’den İsra Suresinden ayetler okuyarak Filistin için dua ettiler. Duanın ardından Üniak Düzce Teşkilat Başkanı Mazlum Özgür Yaşar basın açıklaması yaptı: "İnsanlık tarihinde kara bir leke olarak anılacak bu saldırılara karşı Filistin halkı meşru müdafaa hakkına sahiptir. Sivilleri doğrudan hedef alan, kadınları, çocukları katleden, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri bombalayan işgalci konumundaki İsrail ve hamasi ABD, savaş suçu işlemektedir ve uluslararası hukuk önünde hesap vermelidir. Vicdan sahibi herkesi bu katliamın sorumlularına karşı gür bir sesle hep beraber dur demeye, tavır almaya ve Filistin halkı ile dayanışmaya çağırıyoruz." Üniak Düzce Topluluğu Başkanı İsa Polat ise Hür Habere verdiği konuşmada: "Kudüs özgür değilse dünya tutsaktır. Özellikle bütün genç arkadaşlarımızı ve vicdanı olan herkesi Gazze’de yaşanan zulmün sona erdirilmesi ve hukuksuz ablukanın kaldırılması için dijital platformlarda ve üniversitelerde kamuoyu oluşturma konusunda sorumluluk almaya, çocuk katillerine dur demeye davet ediyoruz."
İsrail’in 7 Ekim’de insanlığın gözü önünde başlattığı soykırıma ve katliamlara Düzce ÜNİAK topluluğu sessiz kalmadı.

 Filistin’de siyonist İsrail tarafından 76 gündür devam eden insanlık dışı saldırıları, Düzce ÜNİAK topluluğu protesto ederek, İsrail'e lanet okudular.

Düzce Üniversitesi’nde öğrenci topluluğu öğrencileri " Filistin için özgürlük" sloganlarıyla Hakime Erciyes Yabancı Diller Yüksekokulu'ndan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile yürüyüş gerçekleştirdi.

İsrail’in Gazze’de aralarında hastaneler ve mülteci kamplarının da bulunduğu 11 binden fazla yeri bombalamayı başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede tepkilere neden oluyor. Aralarında masum çocukların, kadınların da bulunduğu 9 binden fazla sivil Filistinli'nin hayatını kaybetmesine ve binlerce kişinin yaralanmasına neden olan korkunç soykırımları hâlen devam ederken, bu olaya Düzce Üniversite öğrencileri kayıtsız kalmadı.

Düzce Üniak Topluluğu Başkanı İsa Polat ve öğrenci topluluğu üyeleri ile birçok üniversite öğrencisinin katıldığı yürüyüş, diğer üniversite öğrencileri tarafından ilgi ve merak odağı oldu. Yürüyüşün ardından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na gelen öğrenciler, Kuran-ı Kerim’den İsra Suresinden ayetler okuyarak Filistin için dua ettiler.

Duanın ardından Üniak Düzce Teşkilat Başkanı Mazlum Özgür Yaşar basın açıklaması yaptı: "İnsanlık tarihinde kara bir leke olarak anılacak bu saldırılara karşı Filistin halkı meşru müdafaa hakkına sahiptir. Sivilleri doğrudan hedef alan, kadınları, çocukları katleden, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri bombalayan işgalci konumundaki İsrail ve hamasi ABD, savaş suçu işlemektedir ve uluslararası hukuk önünde hesap vermelidir. Vicdan sahibi herkesi bu katliamın sorumlularına karşı gür bir sesle hep beraber dur demeye, tavır almaya ve Filistin halkı ile dayanışmaya çağırıyoruz."

Üniak Düzce Topluluğu Başkanı İsa Polat ise Hür Habere verdiği konuşmada: "Kudüs özgür değilse dünya tutsaktır. Özellikle bütün genç arkadaşlarımızı ve vicdanı olan herkesi Gazze’de yaşanan zulmün sona erdirilmesi ve hukuksuz ablukanın kaldırılması için dijital platformlarda ve üniversitelerde kamuoyu oluşturma konusunda sorumluluk almaya, çocuk katillerine dur demeye davet ediyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.