Millet Bahçesi 2 yeşil dokuyu güçlendirecek

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 01.05.2024 - 17:03, Güncelleme: 01.05.2024 - 17:03
 

Millet Bahçesi 2 yeşil dokuyu güçlendirecek

Düzce’nin yeni yeşil yüzü. Proje yapım ihalesi yakında. Özlü: kent yaşamına olumlu katkılar sağlayacak
Düzce Belediyesi, kentin merkezinde yeni bir yeşil alan kazandırmak için Millet Bahçesi-2 projesini hayata geçiriyor. 48.600 m2’lik geniş bir alan üzerine kurulacak proje, Düzce halkına nefes alabilecekleri, stres atabilecekleri ve çocukların oynayabileceği yeni bir yaşam alanı sunacak. “Yeniden Yeşil Düzce” hedefi doğrultusunda, geçtiğimiz 5 yılda Millet Bahçesi-1 ve 23 Nisan Parkı projeleri ile kentin merkezinde vatandaşlar için yeni nefes alma alanları oluşturan Düzce Belediyesi, Millet Bahçesi-2 projesini başlattı. Toplam 48.600 m2'lik geniş bir alan üzerine kurulacak olan proje, kentin yeşil dokusunu daha da güçlendirecek ve sosyal yaşam kalitesini artıracak. Stadyum “çim etkinlik alanı”na dönüşecek Millet Bahçesi-2 projesi içerisinde, 370 m2'lik bir Millet Kıraathanesi, 4 adet 22 m2’lik büfe ve 500 m2’lik bir açık Afet Toplanma Alanı yer alacak. Mevcut stadyum alanı ise "Çim Etkinlik Alanı" ve "Çim Amfi" olarak değerlendirilecek. Bunların yanı sıra, çocuk oyun alanları ve vatandaşların oturup dinlenebileceği yeşil alanlar da oluşturulacak. Proje kapsamında ayrıca, Millet Bahçesi 1 projesine bağlanan “Yeşil Yol” adındaki yaya yolu da inşa edilecek. Millet Bahçesi-2 projesinin bir diğer önemli bileşeni de, 5.500 m2'lik Anıt Eser yapısı olacak. Bodrum, zemin ve 1. kattan oluşan bu bina, Valilik İdari Binası olarak da kullanılabilecek. Yapım ihalesine yönelik hazırlıklar sürüyor Proje çalışmaları tamamlanarak teslim aşamasına gelen ve yasal süreleri tamamlandıktan sonra yapım ihalesine hazır hale getirilecek Millet Bahçesi-2, kısa süre içerisinde inşa edilmeye başlanacak.Proje yetkililerinin açıklamalarına göre, Millet Bahçesi-2 tamamlandığında Düzce halkına yepyeni bir nefes alma ve yeşil dinlenme alanı sunulacak. Vatandaşlar bu yeni alanda stres atabilecek, çocuklar oyun oynayabilecek ve tüm kent sakinleri için rahat bir sosyal yaşam alanı oluşturulacak.Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Millet Bahçesi-2 projesinin kentin merkezinde önemli bir yeşil alan açığını kapatacağını ve kent yaşamına olumlu katkılar sağlayacağını vurguladı. Özlü projenin, kısa süre içinde inşa edilerek halkın hizmetine sunulacağını dile getirdi.
Düzce’nin yeni yeşil yüzü. Proje yapım ihalesi yakında. Özlü: kent yaşamına olumlu katkılar sağlayacak

Düzce Belediyesi, kentin merkezinde yeni bir yeşil alan kazandırmak için Millet Bahçesi-2 projesini hayata geçiriyor. 48.600 m2’lik geniş bir alan üzerine kurulacak proje, Düzce halkına nefes alabilecekleri, stres atabilecekleri ve çocukların oynayabileceği yeni bir yaşam alanı sunacak.

“Yeniden Yeşil Düzce” hedefi doğrultusunda, geçtiğimiz 5 yılda Millet Bahçesi-1 ve 23 Nisan Parkı projeleri ile kentin merkezinde vatandaşlar için yeni nefes alma alanları oluşturan Düzce Belediyesi, Millet Bahçesi-2 projesini başlattı. Toplam 48.600 m2'lik geniş bir alan üzerine kurulacak olan proje, kentin yeşil dokusunu daha da güçlendirecek ve sosyal yaşam kalitesini artıracak.

Stadyum “çim etkinlik alanı”na dönüşecek

Millet Bahçesi-2 projesi içerisinde, 370 m2'lik bir Millet Kıraathanesi, 4 adet 22 m2’lik büfe ve 500 m2’lik bir açık Afet Toplanma Alanı yer alacak. Mevcut stadyum alanı ise "Çim Etkinlik Alanı" ve "Çim Amfi" olarak değerlendirilecek. Bunların yanı sıra, çocuk oyun alanları ve vatandaşların oturup dinlenebileceği yeşil alanlar da oluşturulacak.

Proje kapsamında ayrıca, Millet Bahçesi 1 projesine bağlanan “ Yeşil Yol” adındaki yaya yolu da inşa edilecek. Millet Bahçesi-2 projesinin bir diğer önemli bileşeni de, 5.500 m2'lik Anıt Eser yapısı olacak. Bodrum, zemin ve 1. kattan oluşan bu bina, Valilik İdari Binası olarak da kullanılabilecek.

Yapım ihalesine yönelik hazırlıklar sürüyor

Proje çalışmaları tamamlanarak teslim aşamasına gelen ve yasal süreleri tamamlandıktan sonra yapım ihalesine hazır hale getirilecek Millet Bahçesi-2, kısa süre içerisinde inşa edilmeye başlanacak.Proje yetkililerinin açıklamalarına göre, Millet Bahçesi-2 tamamlandığında Düzce halkına yepyeni bir nefes alma ve yeşil dinlenme alanı sunulacak.

Vatandaşlar bu yeni alanda stres atabilecek, çocuklar oyun oynayabilecek ve tüm kent sakinleri için rahat bir sosyal yaşam alanı oluşturulacak.Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Millet Bahçesi-2 projesinin kentin merkezinde önemli bir yeşil alan açığını kapatacağını ve kent yaşamına olumlu katkılar sağlayacağını vurguladı. Özlü projenin, kısa süre içinde inşa edilerek halkın hizmetine sunulacağını dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.