Kredi kartı pazar tezgahında!

Ekonomi (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 07.09.2024 - 11:17, Güncelleme: 07.09.2024 - 11:17
 

Kredi kartı pazar tezgahında!

Son yıllarda vatandaşın sırtını büken ekonomik kriz, kredi kartı harcamalarını artırırken her alana yayılan kredi kartı, semt pazarlarına kadar indi.
Cebinde nakit olmayan vatandaş, pazar alışverişini yapabilmek için kredi kartı kullanıp bankaya borçlanmak durumunda kalıyor.Kredi kartları artık semt pazarlarına indi. Cebinde nakit bulunduramayan ve bir dahaki aya borçlanarak geçimini sürdürmeye çalışan vatandaş, artık pazar alışverişinde de kredi kartı kullanmaya başladı. Pazarcı esnafı da ürünlerini satabilmek için tezgâhlarına pos cihazları koymaya başlarken, bu işten yine en kârlı bankalar çıktı. “KREDİ KARTI GEÇERLİDİR” YAZISI EKONOMİK ZORLUKLARIN BOYUTUNU GÖSTERİYOR Son yıllarda kredi kartı kullanımının artması, ekonomik krizin derinleşmesiyle iyiden iyiye arttı. Cebinde nakit olmayan vatandaş, geçimini sağlayabilmek için bir sonraki aya borçlanmaya başladı. Neredeyse her alışverişte kartını kullanmak zorunda kalan vatandaş, şimdi pazar alışverişinde de kredi kartı kullanmaya başladı. Düzce'de Semt pazarlarındaki tezgâhlarda artık “Kredi kartı geçerlidir” yazısı görülmeye başlandı. Bu fotoğraf, ekonomik krizin, pazar alışverişi biçimine de yansıdığını gözler önüne serdi. PAZARCI: “VATANDAŞTA NAKİT YOK” Hür Haber, pazar alışverişlerinde yaşanan bu durumu yerinden takip etti. Vatandaşın nakit para sıkıntısı yaşadığına dikkat çekerek, bir süredir pos cihazını aktif olarak kullandıklarının pazarcılar altını çizdi. Bora, “Nakit kıtlığı sonucu çıkan bu çözüm, müşteri sayısında artışı sağladı. Pos cihazı, mecburiyet olarak devam ediyor. Pazarcı esnafı Nakit kıtlığının sonucunda vatandaşa hizmet için gerekli oluyor” diye konuştu. EV HANIMI: “EKONOMİ GİTGİDE DAHA DA KÖTÜLEŞİYOR” Pazarda alışveriş yapan bir ev hanımı ise şartların her geçen gün daha da zorlaştığını ifade etti. Ev hanımı, geçim şartlarının bozulması ile mutfak maliyetinin her geçen gün arttığını belirterek, “Her pazara gelişimde 300-400 TL bırakıp dönüyorum. Geçen sene bu kadar değildi, bu sene her şey çok fırladı. Ekonomi gitgide daha da kötüleşiyor. Her şey tarlada çok ucuz ama buraya geldikten sonra pahalanıyor. Yaşanan nakit sorununa karşı pazarda olan pos cihazı ile bir nebze alışveriş yapabiliyoruz” dedi.
Son yıllarda vatandaşın sırtını büken ekonomik kriz, kredi kartı harcamalarını artırırken her alana yayılan kredi kartı, semt pazarlarına kadar indi.

Cebinde nakit olmayan vatandaş, pazar alışverişini yapabilmek için kredi kartı kullanıp bankaya borçlanmak durumunda kalıyor.Kredi kartları artık semt pazarlarına indi. Cebinde nakit bulunduramayan ve bir dahaki aya borçlanarak geçimini sürdürmeye çalışan vatandaş, artık pazar alışverişinde de kredi kartı kullanmaya başladı. Pazarcı esnafı da ürünlerini satabilmek için tezgâhlarına pos cihazları koymaya başlarken, bu işten yine en kârlı bankalar çıktı.

“KREDİ KARTI GEÇERLİDİR” YAZISI EKONOMİK ZORLUKLARIN BOYUTUNU GÖSTERİYOR
Son yıllarda kredi kartı kullanımının artması, ekonomik krizin derinleşmesiyle iyiden iyiye arttı. Cebinde nakit olmayan vatandaş, geçimini sağlayabilmek için bir sonraki aya borçlanmaya başladı. Neredeyse her alışverişte kartını kullanmak zorunda kalan vatandaş, şimdi pazar alışverişinde de kredi kartı kullanmaya başladı. Düzce'de Semt pazarlarındaki tezgâhlarda artık “ Kredi kartı geçerlidir” yazısı görülmeye başlandı. Bu fotoğraf, ekonomik krizin, pazar alışverişi biçimine de yansıdığını gözler önüne serdi.

PAZARCI: “VATANDAŞTA NAKİT YOK”
Hür Haber, pazar alışverişlerinde yaşanan bu durumu yerinden takip etti. Vatandaşın nakit para sıkıntısı yaşadığına dikkat çekerek, bir süredir pos cihazını aktif olarak kullandıklarının pazarcılar altını çizdi. Bora, “Nakit kıtlığı sonucu çıkan bu çözüm, müşteri sayısında artışı sağladı. Pos cihazı, mecburiyet olarak devam ediyor. Pazarcı esnafı Nakit kıtlığının sonucunda vatandaşa hizmet için gerekli oluyor” diye konuştu.

EV HANIMI: “EKONOMİ GİTGİDE DAHA DA KÖTÜLEŞİYOR”
Pazarda alışveriş yapan bir ev hanımı ise şartların her geçen gün daha da zorlaştığını ifade etti. Ev hanımı, geçim şartlarının bozulması ile mutfak maliyetinin her geçen gün arttığını belirterek, “Her pazara gelişimde 300-400 TL bırakıp dönüyorum. Geçen sene bu kadar değildi, bu sene her şey çok fırladı. Ekonomi gitgide daha da kötüleşiyor. Her şey tarlada çok ucuz ama buraya geldikten sonra pahalanıyor. Yaşanan nakit sorununa karşı pazarda olan pos cihazı ile bir nebze alışveriş yapabiliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.