Komşularından asırlık yaşlı adama doğum günü

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 19.06.2024 - 12:36, Güncelleme: 19.06.2024 - 15:16
 

Komşularından asırlık yaşlı adama doğum günü

Ferit Fırat isimli yaşlı adam 100 yaşını bayramda kutladı. Komşularının hazırladığı doğum günü sürprizi ile 1. asrını kutlayan Ferit Fırat, uzun yaşamın sırrını da anlattı.
Düzce Merkeze bağlı Uzun Mustafa Mahallesi’nde yaşayan Ferit Fırat isimli yaşlı adam, 100 yaşına komşularının hazırladığı doğum günü sürprizi ile girdi. Bayram dolayısıyla hem komşularının bayram tebriğini kabul eden Ferit Fırat hemde komşularının hazırladığı ve üzerinde 100 yazan pastasını keserek ikram etti. İstanbul Belediyesi eski adıyla Sular İdaresi Müdürlüğü’nden yeni adıyla İSKİ’den emekli olan Fırat, 1 Asrı geride bıraktı ancak halen gençlere taş çıkartırken uzun yaşamın sırrını da anlattı. Yürümeyi çok sevdiğini belirten 100 yaşındaki Ferit Fırat alkol ve sigarayı hiç kullanmadığını söyledi. Ferit Fırat şöyle konuştu; “Çok badireler atlattık. Bazı sınavlardan geçtik ve bu yaşa geldik. Birçok şeyler gördük. İyi günlerimiz oldu, kötü günlerimiz oldu. Ben yürüyüşü çok severim. Hayatım boyunca hep yürüyüş yaptım. Arabaya binmedim. Cimlastik ve spor yaptım. Gençliğime, yemeğime dikkat ettim. Kahvaltıyı fazla yapmam. Az kahvaltı yaparım. Öğlen az bir yemek yerim. Akşama yemeğimi yerim. Sigara ve alkol hayatımda hiç kullanmadım. Eskiden iyiyidi, sonra sonra biraz zorluk çektik. Atatürk’ü öldüğünde tabutunda Dolmabahçe Sarayı’nda gördüm” dedi.     Komşu Arzu Ataç; “Ferit amcamızın doğum günü. 100.’ncü yaşını birlikte kutluyoruz. Eski çınar. 50 Senelik komşuyuz burada. Annemde çok severdi. Ferit Amca mahallemizin en büyüğü. Çerkez’dir kendisi. Çerkezler sağlıklı ve biraz uzun yaşarlar. Çok şükür halen ayakta, sağlıklı güzel bir ömür yaşadı. Allah daha uzun ömürler versin, başımızdan eksik etmesin. Çocukluğumdan beri hayatımızda olan bir amcamız Ferit Amca” diye konuştu.
Ferit Fırat isimli yaşlı adam 100 yaşını bayramda kutladı. Komşularının hazırladığı doğum günü sürprizi ile 1. asrını kutlayan Ferit Fırat, uzun yaşamın sırrını da anlattı.

Düzce Merkeze bağlı Uzun Mustafa Mahallesi’nde yaşayan Ferit Fırat isimli yaşlı adam, 100 yaşına komşularının hazırladığı doğum günü sürprizi ile girdi. Bayram dolayısıyla hem komşularının bayram tebriğini kabul eden Ferit Fırat hemde komşularının hazırladığı ve üzerinde 100 yazan pastasını keserek ikram etti.

İstanbul Belediyesi eski adıyla Sular İdaresi Müdürlüğü’nden yeni adıyla İSKİ’den emekli olan Fırat, 1 Asrı geride bıraktı ancak halen gençlere taş çıkartırken uzun yaşamın sırrını da anlattı.

Yürümeyi çok sevdiğini belirten 100 yaşındaki Ferit Fırat alkol ve sigarayı hiç kullanmadığını söyledi. Ferit Fırat şöyle konuştu; “Çok badireler atlattık. Bazı sınavlardan geçtik ve bu yaşa geldik. Birçok şeyler gördük. İyi günlerimiz oldu, kötü günlerimiz oldu. Ben yürüyüşü çok severim. Hayatım boyunca hep yürüyüş yaptım. Arabaya binmedim. Cimlastik ve spor yaptım. Gençliğime, yemeğime dikkat ettim. Kahvaltıyı fazla yapmam. Az kahvaltı yaparım. Öğlen az bir yemek yerim. Akşama yemeğimi yerim. Sigara ve alkol hayatımda hiç kullanmadım. Eskiden iyiyidi, sonra sonra biraz zorluk çektik. Atatürk’ü öldüğünde tabutunda Dolmabahçe Sarayı’nda gördüm” dedi.    

Komşu Arzu Ataç; “Ferit amcamızın doğum günü. 100.’ncü yaşını birlikte kutluyoruz. Eski çınar. 50 Senelik komşuyuz burada. Annemde çok severdi. Ferit Amca mahallemizin en büyüğü. Çerkez’dir kendisi. Çerkezler sağlıklı ve biraz uzun yaşarlar. Çok şükür halen ayakta, sağlıklı güzel bir ömür yaşadı. Allah daha uzun ömürler versin, başımızdan eksik etmesin. Çocukluğumdan beri hayatımızda olan bir amcamız Ferit Amca” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.