Karpuz seçmenin 5 püf noktası İşte detaylar..

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 24.07.2024 - 11:39, Güncelleme: 24.07.2024 - 11:39
 

Karpuz seçmenin 5 püf noktası İşte detaylar..

Olgunlaşmış karpuz seçmenin belli başlı tüyoları var. İçi sulu ve kırmızı renkli karpuzlar seçerken karpuzun şekline dikkat etmeli. Peki bal gibi tatlı karpuzlar nasıl anlaşılır?
Karpuzun olmuşu nasıl anlaşılır? Ağır karpuz pişmiş demek midir? İşte yazın favori meyvesi olan arpuzun seçme teknikleri...   Yazın en sevilen meyvelerinden biri olan karpuz, bol su içermesi nedeniyle yaz aylarında vücudun yaşadığı susuzluğu gidermek için de uzmanlarca tavsiye edilen lezzetler arasında yer alıyor. Sağlıklı bir yaz süreci geçirmek için düzenli ve kontrollü bir tüketimin şart olduğu karpuzun şeker içerdiğini de unutmamak gerekiyor. Ancak karpuzun şeker içermesi her zaman bal gibi olacağı anlamına gelmiyor!   Olgunlaşmış karpuzlar daha lezzetli ve bal gibi olurken, olgunlaşmamış karpuzlar kabak gibi tatsız oluyor. Bu da karpuz seçmenin bir risk olduğunu akla getirse de karpuz seçmek için risk almanız gerek bulunmuyor. Zira bilmeniz gereken 5 püf nokta ile karpuz seçerken risk almaya gerek kalmıyor. Peki iyi karpuz nasıl seçilir? İşte iyi karpuz seçmenin 5 püf noktası... KARPUZUN ÜZERİNDEKİ LEKELERİN RENGİ İPUCUNUZ İyi bir karpuzu hiç kesmeden anlamak pek tabii mümkün. Bu noktada sadece ipuçlarını takip etmeniz gerekiyor. İlk ipucunuz ise, karpuz üzerindeki lekeler! Karpuz üzerindeki lekelerin beyaz değil sarı olmasına dikkat etmelisiniz. Sarı lekeler karpuzun olgunlaştığını gösterirken, beyaz lekeler bu karpuzun henüz olgunlaşmadığının kanıtı olarak orada öylece duruyor... ÜZERİNDEKİ ŞEKİLLER DÖLLENMEYLE İLGİLİ Evet, karpuzun üzerindeki örümcek ağına benzer şekiller, karpuz çiçeklerinin döllenmesiyle ilgili oluyor. Zira bu lekeler, karpuz çiçeklerinin döllenirken ne kadar arıyla döllendiğini size gösteriyor. Bu da örümcek ağı benzer lekelerin ne kadar çoksa, o kadar arıyla döllendiğine, dolayısıyla da o kadar tatlı bir karpuz yiyebileceğinize işaret ediyor. RİSK ALMAMAK İÇİN KARPUZUN SAPINA DİKKAT! Karpuz seçerken dikkat etmeniz gereken bir başka detay ise sap kısmı oluyor. Çünkü karpuzunun sapı ne kadar kuruysa, o kadar olgunlaşma anlamına geliyor. Eğer tatlı bir karpuz yemek isteyenlerdenseniz, yeşil saplı karpuzlardan uzak durup, kuru saplı karpuzlara yönelmelisiniz. NE KADAR AĞIR O KADAR İYİ DEMEK DEĞİLDİR Karpuzda ağırlığın ne kadar çok, o kadar iyi olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Elbette karpuzun biraz ağır olması gerekiyor. Ancak çok ufak ya da çok büyük karpuzlar, istediğiniz lezzetli içermiyor. Bu nedenle olgunlaşmış ve tatlı bir karpuz seçmek için orta boy karpuzlara yönelmeniz gerekiyor. UZUN MU YUVARLAK MI? Karpuzla ilgili bilmeniz gereken son ipucuna dikkat! Zira karpuzun şekliyle ilgili olan bu ipucu bir seçim yapmanız gerektiğini gösteriyor. Eğer sulu bir karpuz yemek isterseniz uzun karpuzları, tatlı bir karpuz yemek isterseniz ise yuvarlak karpuzları seçmelisiniz.
Olgunlaşmış karpuz seçmenin belli başlı tüyoları var. İçi sulu ve kırmızı renkli karpuzlar seçerken karpuzun şekline dikkat etmeli. Peki bal gibi tatlı karpuzlar nasıl anlaşılır?

Karpuzun olmuşu nasıl anlaşılır? Ağır karpuz pişmiş demek midir? İşte yazın favori meyvesi olan arpuzun seçme teknikleri...

 

Yazın en sevilen meyvelerinden biri olan karpuz, bol su içermesi nedeniyle yaz aylarında vücudun yaşadığı susuzluğu gidermek için de uzmanlarca tavsiye edilen lezzetler arasında yer alıyor. Sağlıklı bir yaz süreci geçirmek için düzenli ve kontrollü bir tüketimin şart olduğu karpuzun şeker içerdiğini de unutmamak gerekiyor. Ancak karpuzun şeker içermesi her zaman bal gibi olacağı anlamına gelmiyor!

 

Olgunlaşmış karpuzlar daha lezzetli ve bal gibi olurken, olgunlaşmamış karpuzlar kabak gibi tatsız oluyor. Bu da karpuz seçmenin bir risk olduğunu akla getirse de karpuz seçmek için risk almanız gerek bulunmuyor. Zira bilmeniz gereken 5 püf nokta ile karpuz seçerken risk almaya gerek kalmıyor. Peki iyi karpuz nasıl seçilir? İşte iyi karpuz seçmenin 5 püf noktası...

KARPUZUN ÜZERİNDEKİ LEKELERİN RENGİ İPUCUNUZ

İyi bir karpuzu hiç kesmeden anlamak pek tabii mümkün. Bu noktada sadece ipuçlarını takip etmeniz gerekiyor. İlk ipucunuz ise, karpuz üzerindeki lekeler! Karpuz üzerindeki lekelerin beyaz değil sarı olmasına dikkat etmelisiniz. Sarı lekeler karpuzun olgunlaştığını gösterirken, beyaz lekeler bu karpuzun henüz olgunlaşmadığının kanıtı olarak orada öylece duruyor...

ÜZERİNDEKİ ŞEKİLLER DÖLLENMEYLE İLGİLİ

Evet, karpuzun üzerindeki örümcek ağına benzer şekiller, karpuz çiçeklerinin döllenmesiyle ilgili oluyor. Zira bu lekeler, karpuz çiçeklerinin döllenirken ne kadar arıyla döllendiğini size gösteriyor. Bu da örümcek ağı benzer lekelerin ne kadar çoksa, o kadar arıyla döllendiğine, dolayısıyla da o kadar tatlı bir karpuz yiyebileceğinize işaret ediyor.

RİSK ALMAMAK İÇİN KARPUZUN SAPINA DİKKAT!

Karpuz seçerken dikkat etmeniz gereken bir başka detay ise sap kısmı oluyor. Çünkü karpuzunun sapı ne kadar kuruysa, o kadar olgunlaşma anlamına geliyor. Eğer tatlı bir karpuz yemek isteyenlerdenseniz, yeşil saplı karpuzlardan uzak durup, kuru saplı karpuzlara yönelmelisiniz.


NE KADAR AĞIR O KADAR İYİ DEMEK DEĞİLDİR

Karpuzda ağırlığın ne kadar çok, o kadar iyi olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Elbette karpuzun biraz ağır olması gerekiyor. Ancak çok ufak ya da çok büyük karpuzlar, istediğiniz lezzetli içermiyor. Bu nedenle olgunlaşmış ve tatlı bir karpuz seçmek için orta boy karpuzlara yönelmeniz gerekiyor.

UZUN MU YUVARLAK MI?

Karpuzla ilgili bilmeniz gereken son ipucuna dikkat! Zira karpuzun şekliyle ilgili olan bu ipucu bir seçim yapmanız gerektiğini gösteriyor. Eğer sulu bir karpuz yemek isterseniz uzun karpuzları, tatlı bir karpuz yemek isterseniz ise yuvarlak karpuzları seçmelisiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.