Kadınların zaferi

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 24.12.2023 - 14:20, Güncelleme: 24.12.2023 - 19:09
 

Kadınların zaferi

Kadınlar istedi kumaş pazarı için Faruk Özlü söz verdi
Düzceli kadınların yoğun isteğine rağmen Temmuz Parkı’ndan kaldırılan kumaş pazarı, Kent Konseyi Kadın Meclisi Sanat ve El Sanatları grubu üyesi kadınların Belediye Başkanı Faruk Özlü’den talep etmesi üzerine yeniden Düzce’de açılacak. Belediye Başkanı Faruk Özlü kadınların talebini hemen yerine getirme sözü verdi.Düzce’de kadınların yoğun ilgi gösterdiği, kumaş pazarı 15 Temmuz Şehitleri Parkında açılıyordu. Ancak Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün kentsel dönüşüm projesi içinde kaldığı için kaldırılmıştı. Bunun üzerine Düzce’de açılacak yer bulamayan Pazar esnafı Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin ve Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz’un girişimleri ile Kaynaşlı ve Çilimli İlçelerine kaydırılmıştı. Geçtiğimiz günlerde Faruk Özlü ile Millet Bahçesi’nde bir araya gelen Kent Konseyi Kadın Meclisi Sanat ve El Sanatları grubu üyesi Kadınlar Belediye başkanı Özlü’den pazarın yeniden açılması talebinde bulundu. Kadınların talebini dikkatle dinleyen Faruk Özlü, kadınlara kumaş pazarının yeniden Düzce’ye getirileceği sözünü verdi. Hemen ardından da yer bulunması ve pazarın yeniden açılması talimatı veren Faruk Özlü’nün girişimleri ile kumaş pazarı Düzce’de Fevzi çakmak Mahallesi’nde açılacağı öğrenildi.   Kumaş Pazarının kurulması ile ilgili olarak açıklama yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Sanat ve El Sanatları grubu Başkanı Elif Demir; “Kumaş pazarı ilimiz kadınları için çok önemli. Özellikle biçki- dikiş kursiyerleri, kendi elbisesini diken, kendi tasarımlarını yaşan kadınlar için çok daha önemli. Bu şekilde Düzce’de yüzlerce kadın var. Bu kadınlar ihtiyaçları olan kumaşları bulabilmek için mağaza mağaza, şehir şehir geziyorlar. Kumaş pazarı bu noktada kadınları büyük bir çileden kurtaracak. Bu pazarın kurulmasında Kent Konseyi Kadın Meclisi Sanat ve El Sanatları grubu üyesi kadınlarımız yoğun isteklerini Belediye Başkanımız Faruk Özlü’ye ilettiler. Sağolsun kendisi de kadınların talebini kırmadı. Çalışmalar en kısa sürede başlanması talimatı verdi. Kendisine Düzceli kadınlar adına teşekkür ederim” dedi.
Kadınlar istedi kumaş pazarı için Faruk Özlü söz verdi

Düzceli kadınların yoğun isteğine rağmen Temmuz Parkı’ndan kaldırılan kumaş pazarı, Kent Konseyi Kadın Meclisi Sanat ve El Sanatları grubu üyesi kadınların Belediye Başkanı Faruk Özlü’den talep etmesi üzerine yeniden Düzce’de açılacak. Belediye Başkanı Faruk Özlü kadınların talebini hemen yerine getirme sözü verdi.Düzce’de kadınların yoğun ilgi gösterdiği, kumaş pazarı 15 Temmuz Şehitleri Parkında açılıyordu.

Ancak Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün kentsel dönüşüm projesi içinde kaldığı için kaldırılmıştı. Bunun üzerine Düzce’de açılacak yer bulamayan Pazar esnafı Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin ve Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz’un girişimleri ile Kaynaşlı ve Çilimli İlçelerine kaydırılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Faruk Özlü ile Millet Bahçesi’nde bir araya gelen Kent Konseyi Kadın Meclisi Sanat ve El Sanatları grubu üyesi Kadınlar Belediye başkanı Özlü’den pazarın yeniden açılması talebinde bulundu. Kadınların talebini dikkatle dinleyen Faruk Özlü, kadınlara kumaş pazarının yeniden Düzce’ye getirileceği sözünü verdi. Hemen ardından da yer bulunması ve pazarın yeniden açılması talimatı veren Faruk Özlü’nün girişimleri ile kumaş pazarı Düzce’de Fevzi çakmak Mahallesi’nde açılacağı öğrenildi.  

Kumaş Pazarının kurulması ile ilgili olarak açıklama yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Sanat ve El Sanatları grubu Başkanı Elif Demir; “ Kumaş pazarı ilimiz kadınları için çok önemli. Özellikle biçki- dikiş kursiyerleri, kendi elbisesini diken, kendi tasarımlarını yaşan kadınlar için çok daha önemli. Bu şekilde Düzce’de yüzlerce kadın var. Bu kadınlar ihtiyaçları olan kumaşları bulabilmek için mağaza mağaza, şehir şehir geziyorlar.

Kumaş pazarı bu noktada kadınları büyük bir çileden kurtaracak. Bu pazarın kurulmasında Kent Konseyi Kadın Meclisi Sanat ve El Sanatları grubu üyesi kadınlarımız yoğun isteklerini Belediye Başkanımız Faruk Özlü’ye ilettiler. Sağolsun kendisi de kadınların talebini kırmadı. Çalışmalar en kısa sürede başlanması talimatı verdi. Kendisine Düzceli kadınlar adına teşekkür ederim” dedi.

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Haber
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.