İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı... Nasrallah: Bu bir savaş ilanıdır

Dünya (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 19.09.2024 - 17:51, Güncelleme: 19.09.2024 - 17:51
 

İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı... Nasrallah: Bu bir savaş ilanıdır

İsrail ordusu Hizbullah lideri Nasrallah'ın konuşması öncesinde Lübnan'a hava saldırıları düzenledi. İsrail ordusu: Askeri kabiliyetlerini zayıflatmak için vurduk.
İsrail ordusu, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın yapacağı konuşma öncesi Lübnan'ın bazı bölgelerine hava saldırıları düzenledi. İsrail hava saldırısını Hizbullah'ın askeri kabiliyetlerini zayıflatmak için düzenlediklerini açıkladı. Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah saldırıdan sonra bir açıklama yaptı. Nasrallah açıklamasında şehit olanların ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi. Hasan Nasrallah'ın açıklamasından satır başları şöyle: - Allah'ın şu sözüyle başlamak istiyorum; 'eğer siz yara aldıysanız onlar da yaralandılar'. Bunlar Allah'ın takdiridir. Allah sizlerden şehit ister ve Allah zalimleri sevmez. - Salı günü düşman, çağrı cihazlarını hedef aldı ve aynı anda patlattı. Böylece tüm yasaları ve kırmızı çizgileri aşarak ne insani ne de ahlaki hiçbir şeyi umursamadı. - İsrail kırmızı çizgileri aştı. İsrail'in (son iki gündür) düzenlediği saldırılar Lübnan halkına karşı bir savaş ilanıdır. - Hiç şüphe yok ki, direniş tarihimizde ve belki de düşmanla çatışma tarihimizde benzeri görülmemiş büyük bir güvenlik ve insani darbeye maruz kaldık. - İsrail, cihazları patlatarak 4 bin insanı aynı anda öldürmeye çalıştı. Düşman, çağrı cihazı sayısının 4 bin olduğunu ve bunların Hizbullah üyeleri arasında dağıtıldığını biliyordu. - İki gün boyunca düşman hiçbir şeyi umursamadan iki dakikada 5.000 kişiyi öldürmek istedi. - Aralarında çocukların da bulunduğu onlarca insanımız şehit düştü, binlercesi de yaralandı. - Bu suç eylemi büyük bir terör operasyonudur, bir soykırım eylemidir, bir katliamdır ve savaş ilanı anlamına gelmektedir. - Şehitlik madalyasını aldıkları için yurt içinde ve güney cephesinde şehit olanların ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. - Yaşananların nimetlerinden biri de, ulusal ve insani düzeyde benzeri görülmemiş büyük bir insani ve ahlaki destana tanık olmamızdır. - Bizlerle dayanışma içinde olan güzel insanlarımıza, her bölgeden değerli halkımıza, siyasi ve sendika liderlerine teşekkürlerimi sunuyorum. SOYKIRIMCI İSRAİL'DEN SAVAŞ PLANLARINA ONAY! İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin "savaşa devam edilmesi için kuzeydeki savaş planlarını onayladığı" duyuruldu. İsrail Ordu Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Halevi, savaşa devam edilmesi için kuzeydeki savaş planlarını onayladı. İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana taraflar arasında zaman zaman şiddetlenen çatışmalar meydana geliyor. Lübnan'da 17 Eylül'de, Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar meydana geldi. Patlamalarda ikisi çocuk 12 kişi hayatını kaybetti, 300 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralandı. Ülkede 18 Eylül'de çok sayıda telsizin patlatılması sonucu da 20 kişi öldü, 450'den fazla kişi yaralandı. Lübnanlı yetkililer olaydan İsrail'i sorumlu tutarken İsrail'den konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.
İsrail ordusu Hizbullah lideri Nasrallah'ın konuşması öncesinde Lübnan'a hava saldırıları düzenledi. İsrail ordusu: Askeri kabiliyetlerini zayıflatmak için vurduk.

İsrail ordusu, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın yapacağı konuşma öncesi Lübnan'ın bazı bölgelerine hava saldırıları düzenledi. İsrail hava saldırısını Hizbullah'ın askeri kabiliyetlerini zayıflatmak için düzenlediklerini açıkladı.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah saldırıdan sonra bir açıklama yaptı.

Nasrallah açıklamasında şehit olanların ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi.

Hasan Nasrallah'ın açıklamasından satır başları şöyle:

- Allah'ın şu sözüyle başlamak istiyorum; 'eğer siz yara aldıysanız onlar da yaralandılar'. Bunlar Allah'ın takdiridir. Allah sizlerden şehit ister ve Allah zalimleri sevmez.
- Salı günü düşman, çağrı cihazlarını hedef aldı ve aynı anda patlattı. Böylece tüm yasaları ve kırmızı çizgileri aşarak ne insani ne de ahlaki hiçbir şeyi umursamadı.
- İsrail kırmızı çizgileri aştı. İsrail'in (son iki gündür) düzenlediği saldırılar Lübnan halkına karşı bir savaş ilanıdır.
- Hiç şüphe yok ki, direniş tarihimizde ve belki de düşmanla çatışma tarihimizde benzeri görülmemiş büyük bir güvenlik ve insani darbeye maruz kaldık.
- İsrail, cihazları patlatarak 4 bin insanı aynı anda öldürmeye çalıştı. Düşman, çağrı cihazı sayısının 4 bin olduğunu ve bunların Hizbullah üyeleri arasında dağıtıldığını biliyordu.
- İki gün boyunca düşman hiçbir şeyi umursamadan iki dakikada 5.000 kişiyi öldürmek istedi.
- Aralarında çocukların da bulunduğu onlarca insanımız şehit düştü, binlercesi de yaralandı.
- Bu suç eylemi büyük bir terör operasyonudur, bir soykırım eylemidir, bir katliamdır ve savaş ilanı anlamına gelmektedir.
- Şehitlik madalyasını aldıkları için yurt içinde ve güney cephesinde şehit olanların ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.

- Yaşananların nimetlerinden biri de, ulusal ve insani düzeyde benzeri görülmemiş büyük bir insani ve ahlaki destana tanık olmamızdır.

- Bizlerle dayanışma içinde olan güzel insanlarımıza, her bölgeden değerli halkımıza, siyasi ve sendika liderlerine teşekkürlerimi sunuyorum.

SOYKIRIMCI İSRAİL'DEN SAVAŞ PLANLARINA ONAY!
İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin "savaşa devam edilmesi için kuzeydeki savaş planlarını onayladığı" duyuruldu.

İsrail Ordu Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Halevi, savaşa devam edilmesi için kuzeydeki savaş planlarını onayladı.


İsrail- Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana taraflar arasında zaman zaman şiddetlenen çatışmalar meydana geliyor.

Lübnan'da 17 Eylül'de, Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar meydana geldi.

Patlamalarda ikisi çocuk 12 kişi hayatını kaybetti, 300 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralandı.

Ülkede 18 Eylül'de çok sayıda telsizin patlatılması sonucu da 20 kişi öldü, 450'den fazla kişi yaralandı.


Lübnanlı yetkililer olaydan İsrail'i sorumlu tutarken İsrail'den konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.