Son dakika politika: Irak Başbakanı El-Kazımi: "ABD askerlerinin Irak dışında konuşlanması için anlaşma sağlandı"

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.08.2020 - 17:37, Güncelleme: 21.08.2020 - 17:37
 

Son dakika politika: Irak Başbakanı El-Kazımi: "ABD askerlerinin Irak dışında konuşlanması için anlaşma sağlandı"

Son dakika gelişmesine göre ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi yaptığı açıklamada, "ABD ile askerlerinin Irak'ın dışında konuşlanması için anlaşma sağladık" dedi.
ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi yaptığı açıklamada, "ABD ile askerlerinin Irak'ın dışında konuşlanması için anlaşma sağladık" dedi. ABD ile Irak arasında başlatılan stratejik müzakereler kapsamında Washington'da bulunan Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi, ülkesinde bulunan Amerikan askerlerinin yurt dışında konuşlanması için ABD ile anlaştığını duyurdu. ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmenin çok önemli ve başarılı olduğunu belirten el-Kazımi, "ABD ile askerlerinin Irak'ın dışında konuşlanması için anlaşma sağladık. Söz konusu birliklerinin yurt dışında konuşlanmasının mekanizması için bir teknik ekip oluşturulacak" dedi. Irak Başbakanı el-Kazımi, "Irak hükümetinin isteklerini anlayışla karşılayan ve çok açık tavır sergileyen bir ABD görüyorum" ifadelerini kullandı. El-Kazımi ülkenin güneyinde yer alan ve protestolara sahne olan Zikar kenti başta olmak üzere ülke geneli açısından büyük önem taşıyan bir anlaşmanın imzaladığını dile getirdi. - ERBİL Son Dakika Haberleri - Son Dakika Haber - Güncel Haberler
Son dakika gelişmesine göre ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi yaptığı açıklamada, "ABD ile askerlerinin Irak'ın dışında konuşlanması için anlaşma sağladık" dedi.

ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi yaptığı açıklamada, "ABD ile askerlerinin Irak'ın dışında konuşlanması için anlaşma sağladık" dedi.

ABD ile Irak arasında başlatılan stratejik müzakereler kapsamında Washington'da bulunan Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi, ülkesinde bulunan Amerikan askerlerinin yurt dışında konuşlanması için ABD ile anlaştığını duyurdu. ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmenin çok önemli ve başarılı olduğunu belirten el-Kazımi, "ABD ile askerlerinin Irak'ın dışında konuşlanması için anlaşma sağladık. Söz konusu birliklerinin yurt dışında konuşlanmasının mekanizması için bir teknik ekip oluşturulacak" dedi. Irak Başbakanı el-Kazımi, "Irak hükümetinin isteklerini anlayışla karşılayan ve çok açık tavır sergileyen bir ABD görüyorum" ifadelerini kullandı. El-Kazımi ülkenin güneyinde yer alan ve protestolara sahne olan Zikar kenti başta olmak üzere ülke geneli açısından büyük önem taşıyan bir anlaşmanın imzaladığını dile getirdi. - ERBİL

Son Dakika Haberleri - Son Dakika Haber - Güncel Haberler

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.