İki ülkeden Gazze için "acil ve kalıcı ateşkes" çağrısı

Dünya 02.09.2024 - 11:44, Güncelleme: 02.09.2024 - 11:44
 

İki ülkeden Gazze için "acil ve kalıcı ateşkes" çağrısı

Yeni Zelanda ve Malezya, işgal altındaki Gazze için "acil ve kalıcı ateşkes" çağrısında bulundu.
Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon ve Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Gazze'de acil ve kalıcı ateşkes çağrısı yaptı. Yeni Zelanda hükümetinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Luxon, Malezya'ya düzenlediği üç günlük resmi ziyaret çerçevesinde Başbakan Enver ile görüştü. Görüşmede taraflar, Gazze'deki insani durumla ilgili endişelerini dile getirdi. Gazze'de "hızlı, büyük çaplı ve kesintisiz" insani yardıma ciddi şekilde ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan taraflar, acil ve kalıcı ateşkes çağrısı yaptı. Görüşmede, çatışmaların yayılmaması için tüm taraflar sağduyulu davranmaya ve gerilimi düşürmeye çağrıldı.
Yeni Zelanda ve Malezya, işgal altındaki Gazze için "acil ve kalıcı ateşkes" çağrısında bulundu.

Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon ve Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Gazze'de acil ve kalıcı ateşkes çağrısı yaptı.

Yeni Zelanda hükümetinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Luxon, Malezya'ya düzenlediği üç günlük resmi ziyaret çerçevesinde Başbakan Enver ile görüştü.

Görüşmede taraflar, Gazze'deki insani durumla ilgili endişelerini dile getirdi.

Gazze'de "hızlı, büyük çaplı ve kesintisiz" insani yardıma ciddi şekilde ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan taraflar, acil ve kalıcı ateşkes çağrısı yaptı.

Görüşmede, çatışmaların yayılmaması için tüm taraflar sağduyulu davranmaya ve gerilimi düşürmeye çağrıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.