Çilimli de su sorunu yaşanmayacak

Çevre (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 24.07.2024 - 12:40, Güncelleme: 24.07.2024 - 12:40
 

Çilimli de su sorunu yaşanmayacak

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, yağmurun yağmaması içme suyu sıkıntılarının oluşmasına neden olurken ilçelerde belediyeler içme suyu kaynaklarını artırmak için çalışmalara başladı.
Çilimli Belediyesi’de halen kullanılan kaynaklara ek olarak yeni kaynak bularak ilçe halkının içme suyu sorunu yaşamaması için çalışmalara başladı. yapılan sondaj sonucunda ilçede su sorunu yaşanmayacak. Havaların bunaltıcı derece sıcak gitmesi, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beraberinde içme suyu sıkıntılarını da getirdi. Ancak özellikle ilçe Belediyeleri su sorunu yaşanmaması için halen kullanılan su kaynaklarına alternatif olarak yeni kaynak arayışlarını sürdürüyor. Çilimli Belediyesi’de var olan 2 kaynağa alternatif olarak ileride yaşanması muhtemel su sorununa karşın yeni kaynak için sondaj çalışması yaptı. Yapılan sondaj sonrasında ise yüksek debiye sahip yeni bir kaynak daha ilçe içme suyu hatlarına bağlandı. Çilimli Belediye Başkanı Yılmaz Yıldız; “ilçemizde bir su sorunu yok ama artan sıcaklıklarla birlikte kuran giden havalar bu sorun yaşanmayacağı anlamına gelmiyor. Bizlerde Bu sorun yaşanmadan önce önlemlerimizi almak ve yeni kaynaklar bulma arayışına girmiştik. Çilimli kentsel dönüşüm, cezaevi ve yeni kurulacak organize sanayi bölgesi ile birlikte artacak nüfus yoğunluğunun su sorunu yaşatmaması için su kaynaklarımızı artırmak istedik. Çok şükür yaptığımız sondaj çalışması ile yeni kaynağımızı bularak hattımıza verdik. Çilimli çok uzun bir zaman bu kaynağımızı da dahil etiğimizde su sorunu yaşamayacak. Her çalışmamız Çilimlimizin daha yaşanabilir bir yer olması için” dedi
Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, yağmurun yağmaması içme suyu sıkıntılarının oluşmasına neden olurken ilçelerde belediyeler içme suyu kaynaklarını artırmak için çalışmalara başladı.

Çilimli Belediyesi’de halen kullanılan kaynaklara ek olarak yeni kaynak bularak ilçe halkının içme suyu sorunu yaşamaması için çalışmalara başladı. yapılan sondaj sonucunda ilçede su sorunu yaşanmayacak. Havaların bunaltıcı derece sıcak gitmesi, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beraberinde içme suyu sıkıntılarını da getirdi.

Ancak özellikle ilçe Belediyeleri su sorunu yaşanmaması için halen kullanılan su kaynaklarına alternatif olarak yeni kaynak arayışlarını sürdürüyor. Çilimli Belediyesi’de var olan 2 kaynağa alternatif olarak ileride yaşanması muhtemel su sorununa karşın yeni kaynak için sondaj çalışması yaptı. Yapılan sondaj sonrasında ise yüksek debiye sahip yeni bir kaynak daha ilçe içme suyu hatlarına bağlandı. Çilimli Belediye Başkanı Yılmaz Yıldız; “ilçemizde bir su sorunu yok ama artan sıcaklıklarla birlikte kuran giden havalar bu sorun yaşanmayacağı anlamına gelmiyor.

Bizlerde Bu sorun yaşanmadan önce önlemlerimizi almak ve yeni kaynaklar bulma arayışına girmiştik. Çilimli kentsel dönüşüm, cezaevi ve yeni kurulacak organize sanayi bölgesi ile birlikte artacak nüfus yoğunluğunun su sorunu yaşatmaması için su kaynaklarımızı artırmak istedik. Çok şükür yaptığımız sondaj çalışması ile yeni kaynağımızı bularak hattımıza verdik. Çilimli çok uzun bir zaman bu kaynağımızı da dahil etiğimizde su sorunu yaşamayacak. Her çalışmamız Çilimlimizin daha yaşanabilir bir yer olması için” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.