Savaş hem uyardı hem de müjde verdi

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 21.07.2024 - 14:08, Güncelleme: 21.07.2024 - 14:08
 

Savaş hem uyardı hem de müjde verdi

Dünya mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden sıcaklarla başa çıkmaya çalışırken Düzce’de bunaltıcı sıcaklarla mücadele ediyor.
 Yığılca Belediye Başkanı Başkanı Selami Savaş’ta ilçesinde sıcaklar ile birlikte yaşanan yangınlara dikkat çekmek için sosyal medya hesaplarından uyarı yaptı. Savaş ayrıca ilçede yaşanması muhtemel su sorunu için aldığı önlemi de duyurdu.Dünya, Türkiye ve Düzce mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden sıcaklarla mücadele etmeye çalışıyor. Zaman zaman 40 derecelere kadar sıcaklık ile birlikte orman yangınları, ev yangınlarında da artışlar yaşanıyor. Yığılca Belediye Başkanı Selami Savaş’ta buna dikkat çekmek için sosyal medya hesabından paylaşım yaparak olası yangınlara dikkat çekti. Selami Savaş, yaptığı paylaşımda “Sıcak havalarda orman ateşi yakmayalım. Geldiğimiz günden beri 30’un üzerinde yangına müdahale ettik.  Vatandaşlarımızı uyaralım, kurallara uyalım, ormanlar nefesimizdir” ifadesini kullanarak yaşanabilecek felaketlere dikkat çekti. Müjde verip duyarlılık çağrısı yaptı Sıcaklarla birlikte birçok bölgede su sorunları da baş göstermeye başladı. Bu kapsamda Yığılca İlçesi’nde su sorunu yaşanmaması için çalışmalarını artıran Yığılca Belediye Başkanı Selami Savaş, sondaj çalışmaları yaparak yeni kaynaklar ararken bir taraftan da arıtma tesisi girişinde su girişinin debisini yükseltmeyi başardı. Bu müjdeyi de sosyal medya hesabından ilçe halkıyla paylaştı. Selami Savaş paylaşımında şu ifadeleri kullandı; “Yoğun çabalarımız sonucu arıtma tesisimizin girişinde suyun geliş şiddetini yükselttik. Suyumuz şiddetli olmasına rağmen su yükseklere çıkmıyorsa tek sebebi aşırı ve gereksiz su kullanımı ve yoğun bahçe sulamalarıdır. Lütfen duyarlı olalım. Suyumuza sahip çıkalım”  
Dünya mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden sıcaklarla başa çıkmaya çalışırken Düzce’de bunaltıcı sıcaklarla mücadele ediyor.

 Yığılca Belediye Başkanı Başkanı Selami Savaş’ta ilçesinde sıcaklar ile birlikte yaşanan yangınlara dikkat çekmek için sosyal medya hesaplarından uyarı yaptı. Savaş ayrıca ilçede yaşanması muhtemel su sorunu için aldığı önlemi de duyurdu.Dünya, Türkiye ve Düzce mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden sıcaklarla mücadele etmeye çalışıyor. Zaman zaman 40 derecelere kadar sıcaklık ile birlikte orman yangınları, ev yangınlarında da artışlar yaşanıyor. Yığılca Belediye Başkanı Selami Savaş’ta buna dikkat çekmek için sosyal medya hesabından paylaşım yaparak olası yangınlara dikkat çekti. Selami Savaş, yaptığı paylaşımda “Sıcak havalarda orman ateşi yakmayalım. Geldiğimiz günden beri 30’un üzerinde yangına müdahale ettik.  Vatandaşlarımızı uyaralım, kurallara uyalım, ormanlar nefesimizdir” ifadesini kullanarak yaşanabilecek felaketlere dikkat çekti.



Müjde verip duyarlılık çağrısı yaptı
Sıcaklarla birlikte birçok bölgede su sorunları da baş göstermeye başladı. Bu kapsamda Yığılca İlçesi’nde su sorunu yaşanmaması için çalışmalarını artıran Yığılca Belediye Başkanı Selami Savaş, sondaj çalışmaları yaparak yeni kaynaklar ararken bir taraftan da arıtma tesisi girişinde su girişinin debisini yükseltmeyi başardı. Bu müjdeyi de sosyal medya hesabından ilçe halkıyla paylaştı. Selami Savaş paylaşımında şu ifadeleri kullandı; “Yoğun çabalarımız sonucu arıtma tesisimizin girişinde suyun geliş şiddetini yükselttik. Suyumuz şiddetli olmasına rağmen su yükseklere çıkmıyorsa tek sebebi aşırı ve gereksiz su kullanımı ve yoğun bahçe sulamalarıdır. Lütfen duyarlı olalım. Suyumuza sahip çıkalım”

 

Düzce HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.