Yığılca’da Aşure ve Kuran Ziyafeti

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 19.07.2024 - 19:59, Güncelleme: 19.07.2024 - 19:59
 

Yığılca’da Aşure ve Kuran Ziyafeti

Muharrem Ayının 10. Gününe denk gelen günde Yığılca İlçesi’nde Belediye başkanı Selami Savaş aşure dağıttı.
Yığılcalılar aşureye doyarken genç hafızlarda mezuniyet töreni dolayısıyla kuran-ı kerim ziyafeti yaşattı.Muharrem Ayının 10. Gününe denk gelen günde Müslümanlarca kutlanan aşure günü Yığılca İlçesi’nde belediye başkanı Selami Savaş’ın öncülüğünde yapıldı. Selami Savaş hazırlanan aşureleri elleriyle ilçe halkına dağıttı. Aşure günü dolayısıyla açıklama yapan selami savaş; “Allah, gökleri, yeri, dağları, denizleri, yıldızları, Arş'ı ve melekleri, Âdem Aleyhisselâm'ı aşure günü yarattı. İbrahim Aleyhisselam'ın dünyaya gelişi ve Nemrud'un ateşinden kurtuluşu aşure günü oldu. Birlik ve beraberliğin, kardeşliğin ve ikramın kutlu günü Aşure Günümüz mübarek olsun” dedi.  Genç Hafızlardan kuran-ı kerim ziyafeti Yığılca İlçesi’nde aşure gününe denk gelen günde genç hafızlar düzenlenen törenle Hafızlık belgelerini aldı. Belediye Başkanı Selami Savaş’ın da katıldığı törende genç hafızlar katılanlara ayrıca Kuran-ı Kerim ziyafeti de yaşattı.
Muharrem Ayının 10. Gününe denk gelen günde Yığılca İlçesi’nde Belediye başkanı Selami Savaş aşure dağıttı.

Yığılcalılar aşureye doyarken genç hafızlarda mezuniyet töreni dolayısıyla kuran-ı kerim ziyafeti yaşattı.Muharrem Ayının 10. Gününe denk gelen günde Müslümanlarca kutlanan aşure günü Yığılca İlçesi’nde belediye başkanı Selami Savaş’ın öncülüğünde yapıldı. Selami Savaş hazırlanan aşureleri elleriyle ilçe halkına dağıttı. Aşure günü dolayısıyla açıklama yapan selami savaş; “Allah, gökleri, yeri, dağları, denizleri, yıldızları, Arş'ı ve melekleri, Âdem Aleyhisselâm'ı aşure günü yarattı. İbrahim Aleyhisselam'ın dünyaya gelişi ve Nemrud'un ateşinden kurtuluşu aşure günü oldu. Birlik ve beraberliğin, kardeşliğin ve ikramın kutlu günü Aşure Günümüz mübarek olsun” dedi. 

Genç Hafızlardan kuran-ı kerim ziyafeti
Yığılca İlçesi’nde aşure gününe denk gelen günde genç hafızlar düzenlenen törenle Hafızlık belgelerini aldı. Belediye Başkanı Selami Savaş’ın da katıldığı törende genç hafızlar katılanlara ayrıca Kuran-ı Kerim ziyafeti de yaşattı.

Düzce HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.