2024 Günlük fındık yevmiyesi ücreti belli oldu İşte detaylar..

Ekonomi (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 12.07.2024 - 18:49, Güncelleme: 12.07.2024 - 19:20
 

2024 Günlük fındık yevmiyesi ücreti belli oldu İşte detaylar..

Merakla bekleniyordu. Fındık yevmiyesi ne kadar oldu 2024 Düzce'de fındık yevmiyesi günlüğü ne kadara yükseldi, kaç TL, 1000 TL'yi geçti mi? İşte detaylar...
Fındık isçileri ve toplayıcılar bu sene fındık yevmiyesinin kaç TL olduğunu merak ediliyor. Peki, Fındık yevmiyesi ne kadar oldu 2024 Yaz döneminin gelmesiyle birlikte fındık toplama ücretleri, fındık yevmiyeleri de merak ediliyor. 2024 yılı fındık yevmiyeleri ne kadar olacak? Düzce Valiliği 2024 yıl için fındık toplama işci  fiyatlarını açıkladı mı? Düzce fındık yevmiyesi fiyatları kaç TL olacak ? İşte tüm ayrıntılar... 2024 yılı fındık mevsimi yaklaşırken, mevsimlik işçiler ve üreticiler için en önemli konulardan biri olan fındık toplama ücretleri hakkında yapılan toplantılar neticesinde bazı kararlar alındı. Düzce bölgesinde mevsimlik fındık işçilerinin ücretleriyle ilgili Düzce Valiliği ve ilgili kurumlar gerekli görüşmeleri gerçekleştirmişlerdir. Yapılan açıklamaya göre, 2024 yılında fındık toplama işleri için belirlenen günlük yevmiye fiyatı, o yılın asgari ücret standartları dikkate alınarak en az 666,75 TL olacak şekilde saptanmıştır. Bu ücret, brüt asgari ücretin günlük miktarı olarak belirlenmiş olup, fındık işçilerine günlük çalışma bedeli olarak verilecektir. Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında, Düzce Valisi Selçuk Aslan başkanlığında, fındık toplama mevsiminde mevsimlik işçilere yapılacak ödemeler, fındık harmanlama makineleri ve çalışma koşulları gibi konular ele alınmıştır. Düzce'ye mevsimsel olarak fındık toplamak üzere gelen işçilere sağlanacak olan yevmiyenin, belirlenen alt sınırın üzerinde olması ve işçilerin haklarının korunmasına yönelik kararlar alınmıştır.Özetle, 2024 yılında Düzce'de fındık toplama işiyle uğraşacak mevsimlik işçilerin günlük olarak alacakları yevmiyenin miktarı 666,75 TL  liranın altında olmayacağı öğrenildi. Bu karar, işçilerin asgari ücretle uyumlu bir gelir elde etmelerini sağlamak amacıyla alınmıştır.
Merakla bekleniyordu. Fındık yevmiyesi ne kadar oldu 2024 Düzce'de fındık yevmiyesi günlüğü ne kadara yükseldi, kaç TL, 1000 TL'yi geçti mi? İşte detaylar...

Fındık isçileri ve toplayıcılar bu sene fındık yevmiyesinin kaç TL olduğunu merak ediliyor. Peki, Fındık yevmiyesi ne kadar oldu 2024 Yaz döneminin gelmesiyle birlikte fındık toplama ücretleri, fındık yevmiyeleri de merak ediliyor.

2024 yılı fındık yevmiyeleri ne kadar olacak?

Düzce Valiliği 2024 yıl için fındık toplama işci  fiyatlarını açıkladı mı?
Düzce fındık yevmiyesi fiyatları kaç TL olacak ?

İşte tüm ayrıntılar...

2024 yılı fındık mevsimi yaklaşırken, mevsimlik işçiler ve üreticiler için en önemli konulardan biri olan fındık toplama ücretleri hakkında yapılan toplantılar neticesinde bazı kararlar alındı. Düzce bölgesinde mevsimlik fındık işçilerinin ücretleriyle ilgili Düzce Valiliği ve ilgili kurumlar gerekli görüşmeleri gerçekleştirmişlerdir. Yapılan açıklamaya göre, 2024 yılında fındık toplama işleri için belirlenen günlük yevmiye fiyatı, o yılın asgari ücret standartları dikkate alınarak en az 666,75 TL olacak şekilde saptanmıştır. Bu ücret, brüt asgari ücretin günlük miktarı olarak belirlenmiş olup, fındık işçilerine günlük çalışma bedeli olarak verilecektir.

Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında, Düzce Valisi Selçuk Aslan başkanlığında, fındık toplama mevsiminde mevsimlik işçilere yapılacak ödemeler, fındık harmanlama makineleri ve çalışma koşulları gibi konular ele alınmıştır. Düzce'ye mevsimsel olarak fındık toplamak üzere gelen işçilere sağlanacak olan yevmiyenin, belirlenen alt sınırın üzerinde olması ve işçilerin haklarının korunmasına yönelik kararlar alınmıştır.Özetle, 2024 yılında Düzce'de fındık toplama işiyle uğraşacak mevsimlik işçilerin günlük olarak alacakları yevmiyenin miktarı 666,75 TL  liranın altında olmayacağı öğrenildi. Bu karar, işçilerin asgari ücretle uyumlu bir gelir elde etmelerini sağlamak amacıyla alınmıştır.

Düzce HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.