Bolu dağı değil, Düzce dağı” düzeltme çağrısı

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 08.07.2024 - 11:55, Güncelleme: 08.07.2024 - 11:56
 

Bolu dağı değil, Düzce dağı” düzeltme çağrısı

Bolu'da dağ olmadığını belirten Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, dağın Düzce'de olduğunu, bilinen mevcut güzergâhın da "Düzce Dağı" ismini alması gerektiğini vurguladı.
Ülkemizde çeşitli konular tartışma maddesi haline gelebiliyor. Bazen şehirlere ait yemekler, bazen ise şehirlere has objeler...Bu tartışmalara bir yenisi daha eklendi. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Bolu Dağı ismine tepki gösterdi.Özlü, Bolu Dağı'nın isminin yanlış olduğunu savunarak isminin "Düzce Dağı" olduğunu savundu. "Bolu tarafı ovadır"   Özlü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:   Doğru bilinen yanlışlar vardır. Yanlıştır, ama insanlar doğru sanırlar. Bunlardan birisi de "Bolu Dağı" ismidir. Aslında Bolu tarafında "dağ" yoktur. Bolu tarafı "ovadır". Dağ Düzce tarafındadır. Coğrafi yapısına göre burası "Bolu Dağı"değil, “Düzce Dağı"dır. Yaşam alanı bakımından dağdaki yol boyu işletmelerin tamamına yakını da Düzcelilerin. Bu yanlışı düzeltelim. Bu dağın doğru adı "Düzce Dağı".
Bolu'da dağ olmadığını belirten Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, dağın Düzce'de olduğunu, bilinen mevcut güzergâhın da "Düzce Dağı" ismini alması gerektiğini vurguladı.

Ülkemizde çeşitli konular tartışma maddesi haline gelebiliyor. Bazen şehirlere ait yemekler, bazen ise şehirlere has objeler...Bu tartışmalara bir yenisi daha eklendi. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Bolu Dağı ismine tepki gösterdi.Özlü, Bolu Dağı'nın isminin yanlış olduğunu savunarak isminin "Düzce Dağı" olduğunu savundu.

"Bolu tarafı ovadır"

 

Özlü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

 

Doğru bilinen yanlışlar vardır. Yanlıştır, ama insanlar doğru sanırlar.

Bunlardan birisi de "Bolu Dağı" ismidir. Aslında Bolu tarafında "dağ" yoktur. Bolu tarafı "ovadır". Dağ Düzce tarafındadır.

Coğrafi yapısına göre burası "Bolu Dağı"değil, “Düzce Dağı"dır.

Yaşam alanı bakımından dağdaki yol boyu işletmelerin tamamına yakını da Düzcelilerin.

Bu yanlışı düzeltelim.

Bu dağın doğru adı "Düzce Dağı".

Düzce HABERİ

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Haber
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.