İtfaiyecilerin zor mesleği

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 27.06.2024 - 18:36, Güncelleme: 27.06.2024 - 19:04
 

İtfaiyecilerin zor mesleği

Anız yakanlar bu görüntüler içinizi sızlatır mı?
Düzce belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri meslekleri gereği alevlerle mücadele ederken bir taraftan da bunaltıcı sıcaklarla uğraşmak zorunda kalıyor. Özellikle son dönemde artan anız yangınları itfaiyecileri sıcak havalarda daha bunaltınca birbirlerine yardımcı olarak serinletmeye çalışıyorlar. Düzce son haftalarda bunaltıcı sıcaklarla baş etmeye çalışıyor. Uzmanlar sağlık konusunda güneş ışınlarının en dik geldiği saat dilimlerinde vatandaşların dışarı çıkmamasını uyarıları yaparken bir meslek var sıcak havada mecburen görevlerini yapıyorlar. Alevlerle Mücadele eden itfaiye personeli hem sıcak hava hem de yangınları büyümeden kontrol altına alma, zararları azaltmak için canla başla mücadele ediyorlar. Bunaltıcı sıcak altında alevlere karşı dayanıklı olması nedeniyle kalın ve ağır giysilerle alevlere müdahale eden itfaiyeciler, zor anlar yaşıyor. Özellikle Düzce ile genelinde anız yakan duyarsız vatandaşların neden olduğu anız ve orman yangınlarına da müdahale eden itfaiye ekipleri günde en az 5 anız yangını vakasına çıkış yapıyor. Birde bunaltan havada eklenince zaman zaman ayakta durmakta bile zorluk yaşıyorlar. İtfaiye ekipleri bu durumlarda ise birbirlerinin yardımına koşuyorlar. Soğuk su dökerek birbirlerini serinletmeye çalışan itfaiyeciler, serinledikten sonra alevlerle savaşlarına devam ediyorlar.  
Anız yakanlar bu görüntüler içinizi sızlatır mı?

Düzce belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri meslekleri gereği alevlerle mücadele ederken bir taraftan da bunaltıcı sıcaklarla uğraşmak zorunda kalıyor. Özellikle son dönemde artan anız yangınları itfaiyecileri sıcak havalarda daha bunaltınca birbirlerine yardımcı olarak serinletmeye çalışıyorlar.

Düzce son haftalarda bunaltıcı sıcaklarla baş etmeye çalışıyor. Uzmanlar sağlık konusunda güneş ışınlarının en dik geldiği saat dilimlerinde vatandaşların dışarı çıkmamasını uyarıları yaparken bir meslek var sıcak havada mecburen görevlerini yapıyorlar. Alevlerle Mücadele eden itfaiye personeli hem sıcak hava hem de yangınları büyümeden kontrol altına alma, zararları azaltmak için canla başla mücadele ediyorlar.

Bunaltıcı sıcak altında alevlere karşı dayanıklı olması nedeniyle kalın ve ağır giysilerle alevlere müdahale eden itfaiyeciler, zor anlar yaşıyor. Özellikle Düzce ile genelinde anız yakan duyarsız vatandaşların neden olduğu anız ve orman yangınlarına da müdahale eden itfaiye ekipleri günde en az 5 anız yangını vakasına çıkış yapıyor. Birde bunaltan havada eklenince zaman zaman ayakta durmakta bile zorluk yaşıyorlar.

İtfaiye ekipleri bu durumlarda ise birbirlerinin yardımına koşuyorlar. Soğuk su dökerek birbirlerini serinletmeye çalışan itfaiyeciler, serinledikten sonra alevlerle savaşlarına devam ediyorlar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.