İşte Cüneyt Arkın'ın gerçek mesleği

Magazin (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 27.06.2024 - 13:48, Güncelleme: 27.06.2024 - 13:49
 

İşte Cüneyt Arkın'ın gerçek mesleği

Cüneyt Arkın, Yeşilçam'ın efsanevi isimleri arasında gösterilebiliyor. Zira Türk sinemasına adını adeta altın harflerle kazıttı. Bunun yanı sıra pek çok insan, Cüneyt Arkın'ı Yeşilçam'da canlandırdığı Battal Gazi olarak hatırlıyor. Peki, efsanevi ismin gerçek mesleği nedir? Detaylar haberimizde…
Yeşilçam'ın efsanevi isimleri arasında yer alan Cüneyt Arkın birçok farklı projede rol aldı. Ayrıca usta ismin rol aldığı filmlerden bazıları; Köroğlu, Battal Gazi Destanı, Yıkılmayan Adam ve Dünyayı Kurtaran Adam olarak sayılabiliyor. Bunun yanı sıra Yeşilçam'ın usta ismi birçok insan tarafından canlandırdığı Battal Gazi karakteri ile hatırlanabiliyor. YEŞİLÇAM'IN BATTAL GAZİ'Sİ ADETA HERKESİ ŞAŞIRTTI Yeşilçam denildiğinde pek çok insanın aklına; Kemal Sunal, Türkan Şoray, Tarık Akan, Gülşen Bubikoğlu, Şener Şen ve Cüneyt Arkın gibi efsanevi isimlerin filmleri gelebiliyor. Bunun yanı sıra söz konusu isimlerin gerçek meslekleri de pek çok insan tarafından merak ediliyor. Bu noktada en çok merak edilenlerden biri ise, Yeşilçam'ın efsanevi ismi Cüneyt Arkın'ın gerçek mesleği. Ayrıca Cüneyt Arkın, gerçek mesleği ile adeta herkesi şaşırttı. CÜNEYT ARKIN'IN GERÇEK MESLEĞİ NEDİR? Cüneyt Arkın'ın gerçek adı, Fahrettin Cüreklibatır'dır. İlk ve orta öğreniminin ardından Eskişehir Atatürk Lisesinden mezun oldu. Yeşilçam'ın efsanevi ismi Cüneyt Arkın'ın gerçek mesleği ise, doktorluk. Askerliğini yaptığı süreçte Halit Refiğ'in dikkatini çeken Cüneyt Arkın, vatani görevini tamamladıktan sonra Adana'da doktorluk yaptı. İlerleyen süreçte ise, Türk sinemasına geçiş yaptı. Ayrıca birçok farklı projede rol alan Yeşilçam'ın usta ismi, rol aldığı filmlerle günümüzde de sevilerek izlenmeye devam ediyor.
Cüneyt Arkın, Yeşilçam'ın efsanevi isimleri arasında gösterilebiliyor. Zira Türk sinemasına adını adeta altın harflerle kazıttı. Bunun yanı sıra pek çok insan, Cüneyt Arkın'ı Yeşilçam'da canlandırdığı Battal Gazi olarak hatırlıyor. Peki, efsanevi ismin gerçek mesleği nedir? Detaylar haberimizde…

Yeşilçam'ın efsanevi isimleri arasında yer alan Cüneyt Arkın birçok farklı projede rol aldı. Ayrıca usta ismin rol aldığı filmlerden bazıları; Köroğlu, Battal Gazi Destanı, Yıkılmayan Adam ve Dünyayı Kurtaran Adam olarak sayılabiliyor. Bunun yanı sıra Yeşilçam'ın usta ismi birçok insan tarafından canlandırdığı Battal Gazi karakteri ile hatırlanabiliyor.


YEŞİLÇAM'IN BATTAL GAZİ'Sİ ADETA HERKESİ ŞAŞIRTTI
Yeşilçam denildiğinde pek çok insanın aklına; Kemal Sunal, Türkan Şoray, Tarık Akan, Gülşen Bubikoğlu, Şener Şen ve Cüneyt Arkın gibi efsanevi isimlerin filmleri gelebiliyor. Bunun yanı sıra söz konusu isimlerin gerçek meslekleri de pek çok insan tarafından merak ediliyor.

Bu noktada en çok merak edilenlerden biri ise, Yeşilçam'ın efsanevi ismi Cüneyt Arkın'ın gerçek mesleği. Ayrıca Cüneyt Arkın, gerçek mesleği ile adeta herkesi şaşırttı.


CÜNEYT ARKIN'IN GERÇEK MESLEĞİ NEDİR?
Cüneyt Arkın'ın gerçek adı, Fahrettin Cüreklibatır'dır. İlk ve orta öğreniminin ardından Eskişehir Atatürk Lisesinden mezun oldu. Yeşilçam'ın efsanevi ismi Cüneyt Arkın'ın gerçek mesleği ise, doktorluk.

Askerliğini yaptığı süreçte Halit Refiğ'in dikkatini çeken Cüneyt Arkın, vatani görevini tamamladıktan sonra Adana'da doktorluk yaptı. İlerleyen süreçte ise, Türk sinemasına geçiş yaptı. Ayrıca birçok farklı projede rol alan Yeşilçam'ın usta ismi, rol aldığı filmlerle günümüzde de sevilerek izlenmeye devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.