Dün yediğimi bile unutuyorum diyenlere 3 besin! Hafızayı güçlendiriyor

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 19.12.2023 - 15:39, Güncelleme: 19.12.2023 - 15:39
 

Dün yediğimi bile unutuyorum diyenlere 3 besin! Hafızayı güçlendiriyor

Günümüzün en tehlikeli hastalığı unutkanlık. Birçok insanın "Dün yediğimi bile unutuyorum" dediğini duyarken, unutulan eşyalar, kaybolan önemli eşyalara da denk geliyoruz. Peki, hafızamız gün geçtikçe neden bu kadar zayıflıyor? Hafıza için ne tüketmek gerekiyor? Unutkanlıkla ilgili tüm cevaplar haberimizde...
7'den 70'e unutkanlıkla mücadele ediyoruz. Ekran bağımlılığından tüketilen sağlıksız besinlere kadar her şey beyni etkiliyor. Yaşlandıkça hafızada değişiklikler meydana geliyor bunu hepimiz biliyoruz. Ama günümüzde gençlerin de unutkanlıkla mücadele ettiğini görüyoruz. Her yaşta bazı unutkanlıklar normalidir ancak hafıza zayıflığı günlük hayatı zorlaştırır. Ara sıra eşyaları kaybetmek, bir eşyayı koyduğu yeri unutmak ya da fatura ödemeyi unutmak genelde ciddi bir hafıza sorunu değildir ama unutkanlık belirtileridir. Peki, unutkanlık ne zaman tehlikeli olur? DOKTORA GÖTÜRECEK UNUTKANLIK BELİRTİLERİ Eskiden iyi bildiğiniz yerlerde kaybolmak Aynı soruları tekrar tekrar sormak Tarifleri, talimatları takip etmekte zorluk çekmek Hayata dair kafa karışıklığının artması Kendine bakmayı gerektirecek günlük ihtiyaçları unutmak HAFIZAYI GÜÇLENDİREN 3 BESİN YABAN MERSİNİ: Yaban mersininin faydaları saymakla bitmez. Yaşlanma karşıtı bu müthiş meyveden günde 2 kaşık tüketseniz yetiyor. Beyin sağlığını koruduğu gibi antidepresan niteliğindedir ve unutkanlığa birebirdir. Alzaymır gibi hastalıkların da ilacıdır. KEMİK SUYU: Bağışıklığı güçlendiren kemik suyu beyin sağlığını da koruyor. Kolojen ve hyaluronik asit içeriğiyle kemik suyu, vücut direncini de artırıyor ve yaşlanmayı da geciktiriyor. YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER: Özellikle hamilelikte uzmanların, sıklıkla yeşil yapraklı sebzeleri önerdiğini duyarız. Çünkü yeşil yapraklı sebzeler beyin sağlığını korur. Günde bir kâse yeşil yapraklı sebze ham bağırsaklarınızı hem de beyninizi koruyor. Günlük C ve K vitaminini de böyle karşılamış olursunuz.
Günümüzün en tehlikeli hastalığı unutkanlık. Birçok insanın "Dün yediğimi bile unutuyorum" dediğini duyarken, unutulan eşyalar, kaybolan önemli eşyalara da denk geliyoruz. Peki, hafızamız gün geçtikçe neden bu kadar zayıflıyor? Hafıza için ne tüketmek gerekiyor? Unutkanlıkla ilgili tüm cevaplar haberimizde...

7'den 70'e unutkanlıkla mücadele ediyoruz. Ekran bağımlılığından tüketilen sağlıksız besinlere kadar her şey beyni etkiliyor. Yaşlandıkça hafızada değişiklikler meydana geliyor bunu hepimiz biliyoruz. Ama günümüzde gençlerin de unutkanlıkla mücadele ettiğini görüyoruz. Her yaşta bazı unutkanlıklar normalidir ancak hafıza zayıflığı günlük hayatı zorlaştırır.

Ara sıra eşyaları kaybetmek, bir eşyayı koyduğu yeri unutmak ya da fatura ödemeyi unutmak genelde ciddi bir hafıza sorunu değildir ama unutkanlık belirtileridir. Peki, unutkanlık ne zaman tehlikeli olur?

DOKTORA GÖTÜRECEK UNUTKANLIK BELİRTİLERİ

Eskiden iyi bildiğiniz yerlerde kaybolmak

Aynı soruları tekrar tekrar sormak

Tarifleri, talimatları takip etmekte zorluk çekmek

Hayata dair kafa karışıklığının artması

Kendine bakmayı gerektirecek günlük ihtiyaçları unutmak

HAFIZAYI GÜÇLENDİREN 3 BESİN


YABAN MERSİNİ: Yaban mersininin faydaları saymakla bitmez. Yaşlanma karşıtı bu müthiş meyveden günde 2 kaşık tüketseniz yetiyor. Beyin sağlığını koruduğu gibi antidepresan niteliğindedir ve unutkanlığa birebirdir. Alzaymır gibi hastalıkların da ilacıdır.


KEMİK SUYU: Bağışıklığı güçlendiren kemik suyu beyin sağlığını da koruyor. Kolojen ve hyaluronik asit içeriğiyle kemik suyu, vücut direncini de artırıyor ve yaşlanmayı da geciktiriyor.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER: Özellikle hamilelikte uzmanların, sıklıkla yeşil yapraklı sebzeleri önerdiğini duyarız. Çünkü yeşil yapraklı sebzeler beyin sağlığını korur. Günde bir kâse yeşil yapraklı sebze ham bağırsaklarınızı hem de beyninizi koruyor. Günlük C ve K vitaminini de böyle karşılamış olursunuz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.