DÜZCE OTLARI FESTİVALİ ANLAMINI BULDU

Yaşam (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 07.07.2023 - 17:51, Güncelleme: 07.07.2023 - 22:15
 

DÜZCE OTLARI FESTİVALİ ANLAMINI BULDU

Yedi senedir yapılan ancak şehir içinde hengameye neden olan Düzce Otları Bereket Festivali’nin 2. Günü Konuralp bölgesinde yapıldı. Festival sokağındaki standlar ise göz kamaştırdı.
Düzce’ye özgü olarak yetişen otlarından ilham alınarak bu yıl 7.’nci defa yapılan ve gelenekselleşen Düzce Otları Bereket Festivali’, Konuralp bölgesinde yapıldı. Daha önceleri şehir merkezinde yapılan ve karmaşıklığa neden olan festival, gerçek boyutunu bulduğu Konuralp bölgesinde anfi tiyatronun hemen altından geçen sokağa standlar kuruldu. Kurulan standlarda sergilenen ürünler ise Düzce’ye özgü geleneksel el sanatlarının yanı sıra Düzceli kadınların maharetlerini sergilediği görsel şölen dönüştü. Ağaç işlerinden, dantel işlemelere, örme çanta ve dekorasyon malzemelerinden yemeklerine tam bir Düzce rüzgarının estiği festivalde ilginç anlarda yaşandı.  Bereket Güzeli karşıladı AK Parti Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Milletvekili Ercan Öztürk, Belediye Başkanı Faruk Özlü, Düzce Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’in açılışını yaptığı festivalin 2. gününde, alana gelenleri bereket güzeli karşıladı. Üzerine giydiği Düzce’nin endemik bitkilerinden oluşan kıyafeti ile Faruk Özlü’ye festivale verdiği destek için çiçek veren Bereket güzeli festivalin de ilgi odağı oldu. El emeği göz nuru ürünler Festivalde kurulan standlarda ise Düzceli kadınların el emeği göz nuru ürünleri görücüye çıktı. Standlarda el emeği birbirinden farklı ürünleri gezenler, beğenilerini ortaya koyarken, ürünlere sahip olmak isteyenler içinde satışlar yapıldı.  Endemik bitkiler sergimiz var” Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir; “Festival ve hareketli. Düzce’nin geniş yelpazeli ve çok çeşitli endemik bitki türlerine sahip. Bunların içerisinde çok kaliteli bitkilerimizde var. Hayırlı bir festival olur. Bu festivale orman ürünleri fakültemizde Düzce’nin endemik bitkilerinden oluşan bir sergi ile destek veriyor. Sergide hangi bitki nerede yetişir, özellikleri nelerdir. Bunları gezenlere öğretiyoruz” “Konuralp’te yapılması mirasın bir gereği”  Düzce AK Parti Milletvekili ve genel Merkez kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir; “Bu organizasyona ilk anlarından itibaren emek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Böyle bir geleneği oluşturmak kolay değil. Konuralp’te yapılması da ayrı bir güzellik. Konuralp bin yıllık miras bırakılan bir hazine. Bu hazine son birkaç yılda daha ortaya çıktı. Cazibe merkezi olmasını diliyorum.   “Düzce’nin tanıtıma ihtiyacı var” Belediye Başkanı Faruk Özlü ise Düzce’nin tanıtıma ihtiyacı olduğunu belirterek şunları söyledi; “Düzce Otları bereket Festivali bütün Düzcemize hayırlı olsun. Biz baştan beri Konuralp’e büyük önem veriyoruz. Burada kadınlarımızın yaptığı çalışmalar Türkiye’nin en hızlı yürüyen çalışmalarıdır. Buradaki antik tiyatroyu restore edeceğiz. Restorasyon projemiz başlıyor. Konuralp bölgesi Düzce’nin kalbi. Biz bu dönemde Düzce turizm alanında büyük bir atak yapmak istiyoruz. İstanbul ve Ankara’nın ortasında saklı cennet gibi Düzce. Düzce’nin tanıtıma çok ihtiyacı var. Bunu da festivallerle çeşitli çalışmalarla yapmaya çalışıyoruz” dedi. Düzce Otları Bereket Festivali akşam düz  
Yedi senedir yapılan ancak şehir içinde hengameye neden olan Düzce Otları Bereket Festivali’nin 2. Günü Konuralp bölgesinde yapıldı. Festival sokağındaki standlar ise göz kamaştırdı.

Düzce’ye özgü olarak yetişen otlarından ilham alınarak bu yıl 7.’nci defa yapılan ve gelenekselleşen Düzce Otları Bereket Festivali’, Konuralp bölgesinde yapıldı. Daha önceleri şehir merkezinde yapılan ve karmaşıklığa neden olan festival, gerçek boyutunu bulduğu Konuralp bölgesinde anfi tiyatronun hemen altından geçen sokağa standlar kuruldu. Kurulan standlarda sergilenen ürünler ise Düzce’ye özgü geleneksel el sanatlarının yanı sıra Düzceli kadınların maharetlerini sergilediği görsel şölen dönüştü. Ağaç işlerinden, dantel işlemelere, örme çanta ve dekorasyon malzemelerinden yemeklerine tam bir Düzce rüzgarının estiği festivalde ilginç anlarda yaşandı.

  Bereket Güzeli karşıladı

AK Parti Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Milletvekili Ercan Öztürk, Belediye Başkanı Faruk Özlü, Düzce Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’in açılışını yaptığı festivalin 2. gününde, alana gelenleri bereket güzeli karşıladı. Üzerine giydiği Düzce’nin endemik bitkilerinden oluşan kıyafeti ile Faruk Özlü’ye festivale verdiği destek için çiçek veren Bereket güzeli festivalin de ilgi odağı oldu.

El emeği göz nuru ürünler

Festivalde kurulan standlarda ise Düzceli kadınların el emeği göz nuru ürünleri görücüye çıktı. Standlarda el emeği birbirinden farklı ürünleri gezenler, beğenilerini ortaya koyarken, ürünlere sahip olmak isteyenler içinde satışlar yapıldı.

 Endemik bitkiler sergimiz var”

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir; “Festival ve hareketli. Düzce’nin geniş yelpazeli ve çok çeşitli endemik bitki türlerine sahip. Bunların içerisinde çok kaliteli bitkilerimizde var. Hayırlı bir festival olur. Bu festivale orman ürünleri fakültemizde Düzce’nin endemik bitkilerinden oluşan bir sergi ile destek veriyor. Sergide hangi bitki nerede yetişir, özellikleri nelerdir. Bunları gezenlere öğretiyoruz”

“Konuralp’te yapılması mirasın bir gereği”

  Düzce AK Parti Milletvekili ve genel Merkez kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir; “Bu organizasyona ilk anlarından itibaren emek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Böyle bir geleneği oluşturmak kolay değil. Konuralp’te yapılması da ayrı bir güzellik. Konuralp bin yıllık miras bırakılan bir hazine. Bu hazine son birkaç yılda daha ortaya çıktı. Cazibe merkezi olmasını diliyorum.

  “Düzce’nin tanıtıma ihtiyacı var”

Belediye Başkanı Faruk Özlü ise Düzce’nin tanıtıma ihtiyacı olduğunu belirterek şunları söyledi; “ Düzce Otları bereket Festivali bütün Düzcemize hayırlı olsun. Biz baştan beri Konuralp’e büyük önem veriyoruz. Burada kadınlarımızın yaptığı çalışmalar Türkiye’nin en hızlı yürüyen çalışmalarıdır. Buradaki antik tiyatroyu restore edeceğiz. Restorasyon projemiz başlıyor. Konuralp bölgesi Düzce’nin kalbi. Biz bu dönemde Düzce turizm alanında büyük bir atak yapmak istiyoruz. İstanbul ve Ankara’nın ortasında saklı cennet gibi Düzce. Düzce’nin tanıtıma çok ihtiyacı var. Bunu da festivallerle çeşitli çalışmalarla yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Düzce Otları Bereket Festivali akşam düz

 

Habere ifade bırak !
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.