En Tatlı Yarışma Yapıldı

Gündem 23.06.2023 - 09:30, Güncelleme: 23.06.2023 - 09:50
 

En Tatlı Yarışma Yapıldı

Düzce Belediyesi’nin meslek edindirmek kursları(BELMEK)’nda pastacılık eğitimi alan pasta tutkunları, hünerlerini düzenlenen yarışmada sergiledi. Yaptıkları birbirinden lezzetli ve farklı pastaları jüriye beğendirmeye çalışan pasta ustası kadınlara yoğun ilgi gösterdi.
  Düzce Belediyesi Meslek Edindirmek Kursları BELMEK tarafından düzenlenen pasta yarışması, Millet Bahçesinde yapıldı. Yarışmaya 17 yarışmacı katılırken kadınlar hazırladıkları birbirinden farklı ve lezzetli pastaları 10 kişilik pasta ustası jüri üyelerine beğendirmeye çalıştı. Hem modelleri hemde tatları birbirinden farklı olan pastaları görmeye gelen Düzceliler ise park içinde bulunan banklarda yarışmayı gözlerini kırpmadan izledi.    BELMEK Pasta öğretmeni Hülya Göle, yarışmayı ilk defa yaptıklarını belirterek gelenekselleştirmek istediklerini ifade etti. Göle şunları söyledi; “Pasta yarışması yapıyoruz. 15 Yarışmacı müracat etmişti. Bugün 2 yarışmacı daha eklendi toplam 17 yarışmacı yarışacak. Jüri üyelerimiz Düzce’nin pasta ustalarından 10 kişi. Bu sene ilk defa yapıyoruz. Güzel geri dönüş olursa bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz.”   Yarışmaya katılan ve 6 yıldır pastacılık yapan Hacer Çarşambalıoğlu ise duygularını dile getirerek; “Bu yarışma için büyük bir heyecanla hazırlık yaptık. İnşallah yarışmada hazırlıklarımızı göreceğiz. Pasta yapmak ilk başlandığında zor ama öğrendikçe zevkli, güzel. Ben pasta yaparken dinleniyorum. O nedenle pasta yapmayı çok seviyorum. Zor olduğunu da düşünmüyorum. Severek yapınca zor değil. Ben 5-6 yıldır BELMEK’e gidip geliyorum. Pasta yapmayı orada öğrendim. Son 1 yıldır daha da ilerledi” diye konuştu.   1 Yıldır pasta yapan yarışmacı Merve Petrikkuş; “Ben 1 yıldır pasta yapıyorum. Pasta yapmak çok zevkli. Zor yanları da var tabiki ama ben çok zevk alıyorum. Şu an ilk hedefim küçük bir dükkan açabilirim” dedi.   7 Yıldır pastacılık yapan Betül Alkan ise pastaların zorluğunun modeline göre değiştiğini belirterek şunları söyledi; “7 Yıldır pastacılık sektörünün içindeyim. Yaklaşık 2 yıldır da butik olarak evden çalışıyorum. Pasta yapmanın zor yanları da var. Modele göre değişiyor. Ancak zevkli, severek yaptığım bir iş. İlerleyen zamanlarda da küçük bir butik pastane düşünüyorum. Müşterilerimde pastalarımı beğeniyor. Severek yiyorlar. Takip edenler var, benim için geri dönüşlerden dolayı daha keyifli oluyor.”   Yarışmanın 1.ncisi Öznur Avam,2.’ncisi Elif Akgünoğlu ve 3.’ncüsü ise HAver Yağız Çarşambalıoğlu oldu. Yarışmada dereceye giren pastacılara çeşitli ödüller verildi.
Düzce Belediyesi’nin meslek edindirmek kursları(BELMEK)’nda pastacılık eğitimi alan pasta tutkunları, hünerlerini düzenlenen yarışmada sergiledi. Yaptıkları birbirinden lezzetli ve farklı pastaları jüriye beğendirmeye çalışan pasta ustası kadınlara yoğun ilgi gösterdi.

  Düzce Belediyesi Meslek Edindirmek Kursları BELMEK tarafından düzenlenen pasta yarışması, Millet Bahçesinde yapıldı. Yarışmaya 17 yarışmacı katılırken kadınlar hazırladıkları birbirinden farklı ve lezzetli pastaları 10 kişilik pasta ustası jüri üyelerine beğendirmeye çalıştı. Hem modelleri hemde tatları birbirinden farklı olan pastaları görmeye gelen Düzceliler ise park içinde bulunan banklarda yarışmayı gözlerini kırpmadan izledi. 


  BELMEK Pasta öğretmeni Hülya Göle, yarışmayı ilk defa yaptıklarını belirterek gelenekselleştirmek istediklerini ifade etti. Göle şunları söyledi; “ Pasta yarışması yapıyoruz. 15 Yarışmacı müracat etmişti. Bugün 2 yarışmacı daha eklendi toplam 17 yarışmacı yarışacak. Jüri üyelerimiz Düzce’nin pasta ustalarından 10 kişi. Bu sene ilk defa yapıyoruz. Güzel geri dönüş olursa bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz.”
  Yarışmaya katılan ve 6 yıldır pastacılık yapan Hacer Çarşambalıoğlu ise duygularını dile getirerek; “Bu yarışma için büyük bir heyecanla hazırlık yaptık. İnşallah yarışmada hazırlıklarımızı göreceğiz. Pasta yapmak ilk başlandığında zor ama öğrendikçe zevkli, güzel. Ben pasta yaparken dinleniyorum. O nedenle pasta yapmayı çok seviyorum. Zor olduğunu da düşünmüyorum. Severek yapınca zor değil. Ben 5-6 yıldır BELMEK’e gidip geliyorum. Pasta yapmayı orada öğrendim. Son 1 yıldır daha da ilerledi” diye konuştu.
  1 Yıldır pasta yapan yarışmacı Merve Petrikkuş; “Ben 1 yıldır pasta yapıyorum. Pasta yapmak çok zevkli. Zor yanları da var tabiki ama ben çok zevk alıyorum. Şu an ilk hedefim küçük bir dükkan açabilirim” dedi.
  7 Yıldır pastacılık yapan Betül Alkan ise pastaların zorluğunun modeline göre değiştiğini belirterek şunları söyledi; “7 Yıldır pastacılık sektörünün içindeyim. Yaklaşık 2 yıldır da butik olarak evden çalışıyorum. Pasta yapmanın zor yanları da var. Modele göre değişiyor. Ancak zevkli, severek yaptığım bir iş. İlerleyen zamanlarda da küçük bir butik pastane düşünüyorum. Müşterilerimde pastalarımı beğeniyor. Severek yiyorlar. Takip edenler var, benim için geri dönüşlerden dolayı daha keyifli oluyor.”
  Yarışmanın 1.ncisi Öznur Avam,2.’ncisi Elif Akgünoğlu ve 3.’ncüsü ise HAver Yağız Çarşambalıoğlu oldu. Yarışmada dereceye giren pastacılara çeşitli ödüller verildi.

Habere ifade bırak !
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.