Camiye çirkin saldırı

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.06.2020 - 15:21, Güncelleme: 02.06.2020 - 15:21
 

Camiye çirkin saldırı

Güney Kıbrıs Rum Yönetiminde (GKRY), Limasol kentinde bulunan Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camisi’ne molotof kokteyliyle gerçekleştirilen saldırıya, Türkiye’den sert tepki geldi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Rum yönetimini bu saldırılar karşısında artık samimiyetle tavır almaya, bu alçak saldırının faillerini bir an önce bulup cezalandırmaya davet ediyorum. Türkiye olarak her türlü şiddet eyleminin karşısında durmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.Dışişleri Bakanlığı da yazılı açıklama yaparak saldırıyı kınadı, Açıklamada “İbadet özgürlüğünün ve ibadet yerlerinin kutsallığının korunması sorumluluğu çerçevesinde Rum Yönetimi bir an önce gereken önlemleri almalı, failleri yakalamalıdır. İslam karşıtlığı kaynaklı söylem ve eylemlerin Kıbrıs meselesine çözüm bulunması yönündeki çabalara katkı sağlamayacağı aşikardır” denildi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Twitter’dan “Rum Yönetimi, İslam düşmanı faşistlere karşı tedbir almalıdır ” uyarısında bulundu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da “Mabetimize el uzatan caniler bin an evvel bulunmalı, adalet karşısına çıkarılmalı” dedi.                         
Güney Kıbrıs Rum Yönetiminde (GKRY), Limasol kentinde bulunan Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camisi’ne molotof kokteyliyle gerçekleştirilen saldırıya, Türkiye’den sert tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Rum yönetimini bu saldırılar karşısında artık samimiyetle tavır almaya, bu alçak saldırının faillerini bir an önce bulup cezalandırmaya davet ediyorum. Türkiye olarak her türlü şiddet eyleminin karşısında durmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı da yazılı açıklama yaparak saldırıyı kınadı, Açıklamada “İbadet özgürlüğünün ve ibadet yerlerinin kutsallığının korunması sorumluluğu çerçevesinde Rum Yönetimi bir an önce gereken önlemleri almalı, failleri yakalamalıdır. İslam karşıtlığı kaynaklı söylem ve eylemlerin Kıbrıs meselesine çözüm bulunması yönündeki çabalara katkı sağlamayacağı aşikardır” denildi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Twitter’dan “Rum Yönetimi, İslam düşmanı faşistlere karşı tedbir almalıdır ” uyarısında bulundu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da “Mabetimize el uzatan caniler bin an evvel bulunmalı, adalet karşısına çıkarılmalı” dedi.                         

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.