Belediye neden para kazanmıyor?

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 17.07.2024 - 17:41, Güncelleme: 17.07.2024 - 17:41
 

Belediye neden para kazanmıyor?

Büyük deprem geçiren ve üzerinden 20 yılı aşkın süre geçen Düzce’de depremden kalan araziler sorun oluşturmaya devam ediyor.
Birçok arazi emlakçılardan satılık ve kiralığa çıkartılırken virane, atıl halleri ise yılan, fare gibi haşerelere zemin hazırlarken bağımlılar için de mekan hazırlıyor. Düzce Belediyesi ise bu arazileri gelir kapısı yapabilir. 1999 depreminde Düzce çok büyük yıkıma uğradı. Şehrin büyük kısmı yıkılırken bazı binalar ise ağır hasar aldı. Yıkılan binaların molozları kaldırılırken ağır hasarlı binaların yıkımı ise zaman aldı. Yıkımları büyük sorun oluşturan binaların boş arazileri de zaman içinde şehir merkezinde bakımsızlıkları nedeniyle görüntü kirliğine neden olmaya başladı. Sahiplerinin ilgisizliği, arazileri kendi kaderine terk etmesi nedeniyle şehir merkezinde yer yer korku filmi platolarını andırmayan görüntüler ortaya çıktı. Kiremitocağı Mahallesi Palacı Ahmet Sokak’ta bulunan kaderine terk edilmiş arazi de ağaçların, otların hüküm sürdüğü, moloz yığınlarının haşerelere zemin hazırladığı görüntü kirliliği oluşturan araziler arasında yer alıyor.   Büyük tehlike saçıyor Şehir merkezinde unutulmuş, virane görüntüleriyle boş araziler bakımsızlıkları nedeniyle büyük tehlike saçıyor. Birçok zararlı canlının yanı sıra yılan, çıyan, fare gibi haşerelere yaşam alanı oluşturması boş arazilerin bulunduğu sokaklarda oturanlar için kâbus oluyor. Ayrıca madde bağımlıları içinde mekân sağlayan arazi, sokak sakinlerinin sürekli şikâyet ettiği yer durumunda.  Belediye gelir kapısı yapabilir Düzce Belediyesi temizlik ekipleri ile park ve bahçeler ekipleri kaderine terk edilmiş bahçe, araziler üzerinde temizlik çalışması yaparak, bu çalışmanın bedelini de emlak vergisi olarak arazilerin sahiplerine yansıtsa, tasarruf tedbirlerinin uygulandığı ve kaynakların kısıtlı olduğu bugünlerde yeni bir gelir kapısı açılmış olur. Böylece şehir merkezindeki arazilerde görüntü kirliliği giderilmiş olurken Belediye de yeni gelir kalemi açılmış olur. Tabelalarını asıyorlar, temizliğe bakan yokBoş, kaderine terk edilmiş arazilerin kiralanması, satılması için emlakçılar devreye girerken, görüntü kirliliğine neden olan arazilere emlakçılar, tabelalarını asıyor. Tabela vergisi de vermeye emlakçılar, bakımsız arazilerin, bakımını yapmıyor.
Büyük deprem geçiren ve üzerinden 20 yılı aşkın süre geçen Düzce’de depremden kalan araziler sorun oluşturmaya devam ediyor.

Birçok arazi emlakçılardan satılık ve kiralığa çıkartılırken virane, atıl halleri ise yılan, fare gibi haşerelere zemin hazırlarken bağımlılar için de mekan hazırlıyor. Düzce Belediyesi ise bu arazileri gelir kapısı yapabilir. 1999 depreminde Düzce çok büyük yıkıma uğradı.

Şehrin büyük kısmı yıkılırken bazı binalar ise ağır hasar aldı. Yıkılan binaların molozları kaldırılırken ağır hasarlı binaların yıkımı ise zaman aldı. Yıkımları büyük sorun oluşturan binaların boş arazileri de zaman içinde şehir merkezinde bakımsızlıkları nedeniyle görüntü kirliğine neden olmaya başladı.

Sahiplerinin ilgisizliği, arazileri kendi kaderine terk etmesi nedeniyle şehir merkezinde yer yer korku filmi platolarını andırmayan görüntüler ortaya çıktı. Kiremitocağı Mahallesi Palacı Ahmet Sokak’ta bulunan kaderine terk edilmiş arazi de ağaçların, otların hüküm sürdüğü, moloz yığınlarının haşerelere zemin hazırladığı görüntü kirliliği oluşturan araziler arasında yer alıyor.  



Büyük tehlike saçıyor
Şehir merkezinde unutulmuş, virane görüntüleriyle boş araziler bakımsızlıkları nedeniyle büyük tehlike saçıyor. Birçok zararlı canlının yanı sıra yılan, çıyan, fare gibi haşerelere yaşam alanı oluşturması boş arazilerin bulunduğu sokaklarda oturanlar için kâbus oluyor. Ayrıca madde bağımlıları içinde mekân sağlayan arazi, sokak sakinlerinin sürekli şikâyet ettiği yer durumunda. 


Belediye gelir kapısı yapabilir
Düzce Belediyesi temizlik ekipleri ile park ve bahçeler ekipleri kaderine terk edilmiş bahçe, araziler üzerinde temizlik çalışması yaparak, bu çalışmanın bedelini de emlak vergisi olarak arazilerin sahiplerine yansıtsa, tasarruf tedbirlerinin uygulandığı ve kaynakların kısıtlı olduğu bugünlerde yeni bir gelir kapısı açılmış olur. Böylece şehir merkezindeki arazilerde görüntü kirliliği giderilmiş olurken Belediye de yeni gelir kalemi açılmış olur.
Tabelalarını asıyorlar, temizliğe bakan yokBoş, kaderine terk edilmiş arazilerin kiralanması, satılması için emlakçılar devreye girerken, görüntü kirliliğine neden olan arazilere emlakçılar, tabelalarını asıyor. Tabela vergisi de vermeye emlakçılar, bakımsız arazilerin, bakımını yapmıyor.

Düzce HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Birkan Mertol
(17.07.2024 18:42 - #498)
Çok güzel bir çalışma olur . 3 Yıl evvel boş metruk araziler ve terk edilmiş araçlar için konuyu Bld Bşk , Vali , Emniyet md , Alay komutanı hepsine yazdım ama sonuç alamadım
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.