BAMYAD’dan yüreklere dokunan yardım

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 23.06.2024 - 18:58, Güncelleme: 23.06.2024 - 18:58
 

BAMYAD’dan yüreklere dokunan yardım

Sessiz sedasız ailenin evini yaptılar
Yaptığı projeler ile gözdolduran ve Düzce’de farklı bir STK modelini hayata geçiren Bağımlılıkla Mücadele Yardımlaşma Arama Kurtarma Derneği BAMYAD, ihtiyaç sahibi ailenin evini yaptı. Sessiz sedasız 10 kişilik ailenin kaldığı evi yeni baştan yapan BAMYAD üyeleri ayrıca ailenin çalışabilecek durumdaki üyelerine de iş bulmaya çalışıyor.  Düzce’de kurulduğu günden bu yana hem diğer STK’larla yaptığı işbirlikleriyle hem de farklı organizasyon yapısıyla başarılı çalışmalara imza atan Bağımlılıkla Mücadele Yardımlaşma Arama Kurtarma Derneği BAMYAD, bu defa da sessiz sedasız yardımlara imza atıyor. Çeşitli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiren, önemli gün ve haftalarda da çeşitli organizasyonlar yaparak gönüllere giren BAMYAD, Mengencik Köyünde 10 kişilik ailenin yaşadığı bir evi yeni baştan bağışçılarının yardımlarıyla yapan BAMYAD üyeleri ayrıca ailenin çalışabilecek durumdaki üyelerine de iş bulmaya çalışıyor.  Yapılan yardım çalışması hakkında bilgiler veren BAMYAD Yönetim Kurulu Başkanı Nagehan Yavuz; “BAMYAD olarak hedeflerimiz arasında yardıma ihtiyacı olan aile ve kişilere yardımcı olmakta var. Zaten BAMYAD açılımı da bağımlılıkla mücadelenin yanı sıra yardımlaşma DERNEĞİ DE OLMASI. Bu noktada bize Mengencik Köyünden vatandaşlar ulaştılar ve bir ailenin zor durumda olduğunu söyledi. 10 Kişinin yaşadığı bir evin perişan durumda olduğunu ve ailenin bu virane evde yaşamak zorunda olduğunu bildirdiler. Bizde hemen aileyi ve durumlarını araştırdık. Gerçekten de aile zor durumdaydı. Bu nedenle vakit kaybetmeden bağışçılarımız ile görüşerek aileye bir ev yapmaya karar verdik. Evin büyük kısmı bitti. Dış cephesi ile mantolamasını da bitirerek aileyi sıcak yuvasına kavuşturmaya çalışıyoruz. Yani sağ elin verdiğini sol el duymadan yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ayrıca ailenin çalışabilecek durumda olan üyelerine de iş arıyoruz. Bulduğumuz takdirde aile kendi yaşantılarını kimseye muhtaç olmadan devam ettirebilecek” dedi. Mengencik Köyü’nde devam eden ev inşaatı havalar soğumaya başlayıncaya kadar bitirilmeye çalışılıyor.
Sessiz sedasız ailenin evini yaptılar

Yaptığı projeler ile gözdolduran ve Düzce’de farklı bir STK modelini hayata geçiren Bağımlılıkla Mücadele Yardımlaşma Arama Kurtarma Derneği BAMYAD, ihtiyaç sahibi ailenin evini yaptı. Sessiz sedasız 10 kişilik ailenin kaldığı evi yeni baştan yapan BAMYAD üyeleri ayrıca ailenin çalışabilecek durumdaki üyelerine de iş bulmaya çalışıyor. 

Düzce’de kurulduğu günden bu yana hem diğer STK’larla yaptığı işbirlikleriyle hem de farklı organizasyon yapısıyla başarılı çalışmalara imza atan Bağımlılıkla Mücadele Yardımlaşma Arama Kurtarma Derneği BAMYAD, bu defa da sessiz sedasız yardımlara imza atıyor. Çeşitli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiren, önemli gün ve haftalarda da çeşitli organizasyonlar yaparak gönüllere giren BAMYAD, Mengencik Köyünde 10 kişilik ailenin yaşadığı bir evi yeni baştan bağışçılarının yardımlarıyla yapan BAMYAD üyeleri ayrıca ailenin çalışabilecek durumdaki üyelerine de iş bulmaya çalışıyor.

 Yapılan yardım çalışması hakkında bilgiler veren BAMYAD Yönetim Kurulu Başkanı Nagehan Yavuz; “BAMYAD olarak hedeflerimiz arasında yardıma ihtiyacı olan aile ve kişilere yardımcı olmakta var. Zaten BAMYAD açılımı da bağımlılıkla mücadelenin yanı sıra yardımlaşma DERNEĞİ DE OLMASI. Bu noktada bize Mengencik Köyünden vatandaşlar ulaştılar ve bir ailenin zor durumda olduğunu söyledi.

10 Kişinin yaşadığı bir evin perişan durumda olduğunu ve ailenin bu virane evde yaşamak zorunda olduğunu bildirdiler. Bizde hemen aileyi ve durumlarını araştırdık. Gerçekten de aile zor durumdaydı. Bu nedenle vakit kaybetmeden bağışçılarımız ile görüşerek aileye bir ev yapmaya karar verdik. Evin büyük kısmı bitti. Dış cephesi ile mantolamasını da bitirerek aileyi sıcak yuvasına kavuşturmaya çalışıyoruz. Yani sağ elin verdiğini sol el duymadan yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Ayrıca ailenin çalışabilecek durumda olan üyelerine de iş arıyoruz. Bulduğumuz takdirde aile kendi yaşantılarını kimseye muhtaç olmadan devam ettirebilecek” dedi. Mengencik Köyü’nde devam eden ev inşaatı havalar soğumaya başlayıncaya kadar bitirilmeye çalışılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.